HONDA

Striemo: Το ηλεκτρικό πατίνι της Honda με μηχανισμό υποβοήθησης ισορροπίας

Honda Announces the Establishment of Striemo Inc.
Honda / Striemo Inc. HONDA

Η Honda ανακοίνωσε την Ίδρυση της Striemo Inc., μιας Startup που προέρχεται από το IGNITION, ένα πρόγραμμα δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων της ιαπωνικής μάρκας.

Η Honda ανακοίνωσε την ίδρυση της Striemo Inc., του δεύτερου επιχειρηματικού εγχειρήματος που προέρχεται από το IGNITION, το πρόγραμμα δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων της Honda.

Η Striemo Inc. έχει αναπτύξει ένα τρίτροχο, ηλεκτρικό προϊόν μικροκινητικότητας για ένα άτομο, με την ονομασία “Striemo”, το οποίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία πριν από τα τέλη της φετινής χρονιάς και στην Ευρώπη το 2023.

Honda Announces the Establishment of Striemo Inc.
Honda / Striemo Inc. HONDA

Το Striemo διαθέτει έναν πρωτότυπο μηχανισμό υποβοήθησης ισορροπίας ο οποίος επιτρέπει σταθερή οδήγηση με λιγότερες πιθανότητες πτώσης σε όλο το εύρος ταχυτήτων, από αργό βάδην μέχρι ποδηλασία.

Η μοναδική του δομή διευκολύνει το χρήστη να διατηρεί αυθόρμητα την ισορροπία του και είναι αποτέλεσμα αφενός του ακριβούς σχεδιασμού, όπου το κέντρο βάρους υπολογίζεται με ακρίβεια ενός δεκάτου του χιλιοστού, αφετέρου ενός πρωτοποριακού μηχανισμού υποβοήθησης ισορροπίας.

Honda Announces the Establishment of Striemo Inc.
Honda / Striemo Inc. HONDA

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιοτάρο Μόρι, Συνιδρυτής & CEO της Striemo Inc., το Striemo επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κυκλοφορεί έξω πιο αυθόρμητα, όπως όταν φοράμε τα παπούτσια μας για να πάμε βόλτα, συμπληρώνοντας: “Το Striemo είναι ένα νέο προϊόν κινητικότητας που έχει αναπτυχθεί αξιοποιώντας την τεχνογνωσία στον τομέα των “ανθρωπίνων μελετών”, που απέκτησα μέσω της εμπειρίας μου στην εξέλιξη μοτοσυκλετών της Honda”.

Honda Announces the Establishment of Striemo Inc.
Honda / Striemo Inc. HONDA

Οι πρωτοβουλίες ανοιχτής καινοτομίας της Honda

Από τότε που ιδρύθηκε, η Honda ανέκαθεν εκτιμούσε τις πρωτότυπες τεχνολογίες και ιδέες και υποστηρίζει διάφορες πρωτοβουλίες ανοιχτής καινοτομίας. Το Honda Xcelerator είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτής καινοτομίας σχεδιασμένο για να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των startup εταιρειών και της Honda.

Στο τιμόνι του προγράμματος βρίσκεται η Honda Innovations Inc., που εδρεύει στη Silicon Valley (ΗΠΑ). Μέσω αυτού του προγράμματος, η Honda συνεργάζεται με αρκετές επιχειρήσεις με προηγμένες τεχνολογίες σε όλο τον κόσμο.

Το IGNITION είναι το πρόγραμμα δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων της Honda το οποίο δίνει σάρκα και οστά σε πρωτότυπες τεχνολογίες, ιδέες και σχέδια των συνεργατών της εταιρίας για να συμβάλλει στην επίλυση κοινωνικών θεμάτων και στη δημιουργία νέας αξίας για τους πελάτες και την κοινωνία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017. Το 2020, προστέθηκε σε αυτό μία επιλογή για την έναρξη μιας νέας επιχείρησης που θα έχει ως στόχο την υλοποίηση ιδεών στον πραγματικό κόσμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το 2021, ιδρύθηκε η Ashirase, Inc.* ως το πρώτο επιχειρηματικό εγχείρημα που προέρχεται από το IGNITION. Η Ashirase, Inc. εξελίσσει ένα σύστημα πλοήγησης που τοποθετείται στα παπούτσια για την υποστήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης στο περπάτημα. Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει τις πωλήσεις του συστήματος πλοήγησης Ashirase πριν από τα μέσα του 2023.

Το πρόγραμμα IGNITION

  • Όλοι οι πλήρους απασχόλησης συνεργάτες της Honda οι οποίοι εργάζονται στις δραστηριότητές της στην Ιαπωνία μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις ανεξάρτητα από τη διάρκεια της απασχόλησής τους ή το τμήμα όπου υπάγονται.
  • Οι ιδέες που περνούν από τη διαδικασία τελικής αξιολόγησης θα προωθούνται στην αγορά, είτε από την ίδια την εταιρεία ή μέσω μιας startup.
  • Γενικά, η απόφαση για την εμπορευματοποίηση θα λαμβάνεται σε ένα διάστημα 6 μηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συγκροτείται μία ομάδα δράσης από ειδικούς της εταιρείας για την υποστήριξη κάθε πρότασης.
  • Η εταιρεία επενδυτικών κεφαλαίων θα παρέχει συμβουλές και υποστήριξη σε κάθε υποψηφιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης.
  • Για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της startup, η αναλογία συνεισφοράς κεφαλαίου της Honda θα περιορίζεται σε όχι περισσότερο από 20%.
TAGS HONDA ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ