ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Πώς το ταξίδι με ηλεκτροκίνητο θα γίνει παιχνιδάκι

Πώς το ταξίδι με ηλεκτροκίνητο θα γίνει παιχνιδάκι
Φόρτιση Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου 24MEDIA

Οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να πάει παντού. Αρκεί βέβαια να υπάρχει ένα επαρκές δημόσιο δίκτυο με ισχυρούς ταχυφορτιστές για να το υποστηρίξει.

Η ηλεκτροκίνηση βελτιώνει την ζωή και την καθημερινότητά μας. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο (BEV) κινείται χωρίς να εκπέμπει βλαβερούς ρύπους, ωφελώντας έτσι την ατμόσφαιρα, συνεπώς και την ποιότητα ζωής μας. Παράλληλα, εκτός του ότι προστατεύουμε το περιβάλλον, οδηγώντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο απολαμβάνουμε υψηλότερες επιδόσεις, μεγαλύτερη οικονομία και περισσότερη ησυχία στις μετακινήσεις μας.

Η εμπειρία οδήγησης είναι πολύ ανώτερη, έως και συναρπαστική, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Υπάρχουν βέβαια και οι σκεπτικιστές. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός όσων βλέπουν θετικά τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αφορά κυρίως την αυτονομία της μπαταρίας και την επάρκεια του δημόσιου δικτύου φόρτισης.

Για το πρώτο, έχουν ήδη φροντίσει οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, που πλέον προσφέρουν ηλεκτρικά μοντέλα με μεγάλες μπαταρίες, ικανές να προσφέρουν εμβέλεια που πολλές φορές ξεπερνά τα 400 km. Αλλά και το δίκτυο φόρτισης αναπτύσσεται ραγδαία, πανελλαδικά. Με πρωταγωνιστή την ΔΕΗ blue, την ολοκληρωμένη υπηρεσία ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ.

Πώς το ταξίδι με ηλεκτροκίνητο θα γίνει παιχνιδάκι
ΔΕΗ BLUE

Η ΔΕΗ blue διαθέτει το πιο εκτεταμένο δίκτυο φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, ενώ έχει θέσει ως στόχο να φτάσει τα 10.000 σημεία φόρτισης μέχρι το τέλος του 2025!

Πέρα από το πλήθος των φορτιστών όμως, σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης παίζει και η ισχύς τους. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν ισχυροί ταχυφορτιστές, ώστε να περιορίζεται ο χρόνος φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έτσι, σε ένα ταξίδι για παράδειγμα, αφενός ο οδηγός ενός οχήματος BEV θα φτάνει ταχύτερα στον προορισμό του, αφετέρου ο ίδιος ταχυφορτιστής θα μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα αυτοκίνητα.

Γι’ αυτό και η ΔΕΗ blue, ως πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και στο πλαίσιο της τεράστιας επένδυσης που πραγματοποιεί για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης στη χώρα μας, ξεκίνησε την εγκατάσταση και λειτουργία ισχυρών ταχυφορτιστών έως 300 kW DC!

Η αρχή έγινε με τον πρώτο τέτοιο ταχυφορτιστή της ΔΕΗ blue που εγκαταστάθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο εμπορικό κέντρο TOP PARKS της Trade Estates στην οδό Πειραιώς 86, στην Αθήνα. Ο ταχυφορτιστής έως 300 kW DC της ΔΕΗ blue έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 2 οχημάτων. Ενδεικτικό της ισχύος του είναι πως μπορεί να εξασφαλίσει τη φόρτιση της μπαταρίας ενός BEV από το 10% στο 80% σε μόλις 18 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Πώς το ταξίδι με ηλεκτροκίνητο θα γίνει παιχνιδάκι
ΔΕΗ BLUE

Ο ισχυρός αυτός ταχυφορτιστής αποτελεί την αφετηρία της δημιουργίας ενός πανελληνίου δικτύου ταχυφορτιστών έως και 300 kW DC της ΔΕΗ blue, οι οποίοι θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των οδικών αρτηριών της χώρας, σε κομβικά σημεία. Με αυτό τον τρόπο, ακόμη και το ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα γίνει… παιχνιδάκι!

Με το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, θα επιτευχθεί η διασύνδεση του οδικού δικτύου ώστε η φόρτιση να επιτυγχάνεται, γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά, και οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων να απολαμβάνουν αξιόπιστη εξυπηρέτηση ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες τους.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει βέβαια και η ευκολία της διαδικασίας φόρτισης του οχήματος. Το μόνο που χρειάζεται, είναι η εγκατάσταση στο smartphone της εφαρμογής ΔΕΗ blue. Μέσω της εφαρμογής είναι πανεύκολη η εύρεση ενός κοντινού σημείου φόρτισης, η άμεση έναρξη της φόρτισης με σκανάρισμα του QR code που βρίσκεται πάνω στον φορτιστή και, τέλος, η επιλογή του επιθυμητού τρόπου πληρωμής, όλα με το κινητό!

Πώς το ταξίδι με ηλεκτροκίνητο θα γίνει παιχνιδάκι
ΔΕΗ BLUE

Πιο αναλυτικά, με το ΔΕΗ blue app μπορείτε να:

  • φορτίσετε με το ψηφιακό πορτοφόλι σας,
  • βρείτε τα κατάλληλα σημεία φόρτισης για το μοντέλο του αυτοκινήτου σας,
  • συνδέσετε το αυτοκίνητο σας για να ενημερώνεστε για την κατάσταση της μπαταρίας του,
  • οργανώσετε Ταξίδια ΔΕΗ blue προγραμματίζοντας στάσεις και χρόνο φόρτισης,
  • δείτε την κίνηση στο δρόμο, σε πραγματικό χρόνο,
  • σκανάρετε το QR Code και να φορτίστε εύκολα,
  • προσθέστε στα Αγαπημένα, τα σημεία φόρτισης που θέλετε να βρίσκετε αμέσως,
  • δείτε αναλυτικό ιστορικό των φορτίσεων σας.

Άλλωστε, πέρα από τη δημιουργία του μεγαλύτερου και ισχυρότερου δίκτυου φόρτισης πανελλαδικά, η ΔΕΗ Blue φιλοδοξεί να αποτελεί έναν ολόκληρο κόσμο ψηφιακών και “πράσινων” υπηρεσιών που θα εξασφαλίζει μία άνευ προηγουμένου αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας, τόσο στις καθημερινές μετακινήσεις, όσο και στα μακρινά ταξίδια.

Πώς το ταξίδι με ηλεκτροκίνητο θα γίνει παιχνιδάκι
ΔΕΗ BLUE
TAGS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ AUTO MOTO 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ