RENAULT

O Ζαν- Μισέλ Ζαρ δημιουργεί ήχους για τα ηλεκτρικά Renault

All-new Renault Scenic E-Tech electric
All-new Renault Scenic E-Tech electric RENAULT MEDIA

Ο διάσημος συνθέτης, στα 74 χρόνια του φέτος, έρχεται να συνεργαστεί με τη Renault και να δημιουργήσει τους ήχους των ηλεκτρικών μοντέλων της.

Ο Ζαν- Μισέλ Ζαρ, θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής και έχει γράψει τη δική του ιστορία επιτυχίας με άλμπουμ όπως το Oxygene, κομμάτια από το οποίο έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί για να “ντύσουν” ηχητικά, πάρα πολλά σημαντικά -αθλητικά και όχι μόνο- γεγονότα. Ήρθε λοιπόν η στιγμή της συνεργασίας του με μια αυτοκινητοβιομηχανία όπως είναι η Renault.

Sound design Jean-Michel Jarre
Sound design Jean-Michel Jarre RENAULT MEDIA


Ο Γάλλος συνθέτης, ένωσε τις δυνάμεις του με τη Renault, όπου μαζί με την Ircam και τις ομάδες σχεδιασμού ήχου του Ομίλου, είχαν ως στόχο να αναπτύξουν δύο τύπους ήχων για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας. Πρόκειται για τους ήχους συγκεκριμένης συχνότητας που κάνουν τα ηλεκτρικά μοντέλα όταν κινούνται με ταχύτητες αστικού περιβάλλοντος για τους πεζούς αλλά και τους ήχους “καλωσορίσματος” του αυτοκινήτου προς τους επιβάτες.

Jean-Michel_Jarre
Jean-Michel_Jarre RENAULT MEDIA


Οι που δημιουργήθηκαν με τη συνεργασία του Ζαν- Μισέλ Ζαρ, θα αποκαλυφθούν στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Μόναχο, στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν θα κάνει ντεμπούτο στο κοινό, το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Renault Scenic E-Tech. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι πώς από το 2024 θα ακούμε σίγουρα κάποιους από τους ήχους που σχεδίασε ο Ζαν-Μισέλ Ζαρ όλο και περισσότερο.

Στην πραγματικότητα, αυτή η συνέργεια, είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας του Ζαν- Μισέλ Ζαρ με τη Renault, οπότε θα έχουμε όλο και περισσότερες δημιουργίες να συζητάμε στο μέλλον.

TAGS RENAULT RENAULT SCENIC E-TECH JEAN-MICHEL JARRE SHORT VIDEOS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ