NISSAN

Nissan: 19 ηλεκτρικά σε 6 χρόνια

NDE_Paddington
NDE_Paddington NISSAN

Η Nissan, η εταιρεία που υπήρξε η πρωτοπόρος στην επανάσταση της ηλεκτροκίνησης, μετράει αντίστροφα προς τον στόχο της για την δημιουργία μιας πλήρως ηλεκτρικής γκάμας για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Με πολλές χώρες να βρίσκονται σε συζητήσεις για το πότε θα απαγορεύσουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η Nissan προχωρά σταθερά με το σχέδιό της για την επίτευξη 100% ηλεκτρικής γκάμας μοντέλων στην Ευρώπη έως το 2030. Αυτό σημαίνει πως όλα τα νέα μοντέλα της Nissan από τώρα και στο εξής θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά στην Ευρώπη.

10 NTCE_Semi-Anechoic Chasis Dyno
10 NTCE_Semi-Anechoic Chasis Dyno NISSAN


Με την δυνατότητα σχεδίασης, εξέλιξης και κατασκευής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και με βάση την δύναμη της μάρκας στον ηλεκτροκίνηση και στα crossovers, η στρατηγική αυτή θα υποστηρίξει επίσης την πορεία της Nissan προς την ουδετερότητα του άνθρακα.

Το EV είναι η απόλυτη λύση κινητικότητας. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πελάτες έχουν ήδη συμμετάσχει στο ταξίδι μας, έχουν βιώσει την ικανοποίηση που προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nissan και δεν υπάρχει γυρισμός τώρα”, δήλωσε ο Μακότο Ουτσίντα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan.

NDE_Paddington
NDE_Paddington NISSAN


Τα EV που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το κλειδί για να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα, η οποία είναι θεμελιώδες ζητούμενο στο όραμά μας Ambition 2030. Η Nissan θα κάνει τη μετάβαση σε πλήρως ηλεκτρικά έως το 2030 στην Ευρώπη - πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για την εταιρεία μας, τους πελάτες μας και για τον πλανήτη” συνέχισε ο CEO της Nissan.

Η Nissan συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα στις ευρωπαϊκές ομάδες Σχεδίασης και Έρευνας και Ανάπτυξης, οι οποίες εορτάζουν ιστορικές επετείους προωθώντας το έργο τους σχετικά με μελλοντικά οχήματα και τεχνολογίες. Ένα επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις, υποστηρίζοντας δραστηριότητες όπως:

NTCE_Main Atrium
NTCE_Main Atrium NISSAN


• Στο NDE, η αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων, σχεδιαστικών εργαλείων και πόρων και πρόσθετου προσωπικού

• Στο NTCE, έργα νέας τεχνολογίας και εγκαταστάσεων με επενδύσεις άνω των 26 εκατ. ευρώ μόνο σε έργα ηλεκτροκίνησης.

Nissan_20_23
Nissan_20_23 NISSAN


Σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο του Nissan Ambition 2030, η Nissan θα παρουσιάσει 27 εξηλεκτρισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 19 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030. Σε αυτήν την περίοδο η Nissan θα παρουσιάσει επίσης τεχνολογία χωρίς κοβάλτιο για να μειώσει το κόστος των μπαταριών κατά 65% έως το οικονομικό έτος 2028.

Η Nissan στοχεύει επίσης να λανσάρει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με νέες μπαταρίες στερεάς κατάστασης (ASSB) έως το οικονομικό έτος 2028. Με την εισαγωγή του πρωτοποριακού ASSB, η Nissan θα μπορεί να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες και να επιτύχει ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις, μειώνοντας τον χρόνο φόρτισης στο ένα τρίτο.

Nissan_Concept_20-23
Nissan_Concept_20-23 NISSAN


Οι ASSB θα κάνουν τα EV πιο αποτελεσματικά και προσιτά. Επιπλέον, η Nissan αναμένει από τις ASSB να μειώσει το κόστος των μπαταριών στα 75 δολάρια ανά kWh έως το οικονομικό έτος 2028 και στοχεύει να το μειώσει περαιτέρω στα 65 δολάρια ανά kWh για να επιτύχει ισοτιμία κόστους μεταξύ ηλεκτρικών και βενζινοκίνητων οχημάτων στο μέλλον.

Δύο μελλοντικά EV Nissan έχουν ήδη επιβεβαιωθεί για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκαίνουργιου συμπαγούς EV που θα διαδεχθεί το εμβληματικό Nissan Micra. Το άλλο όχημα θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ, ως μέρος του έργου EV36Zero αξίας 1 δισ. λιρών, ένα σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο συνδυάζει την παραγωγή EV, μπαταριών αλλά και ΑΠΕ.

TAGS NISSAN NISSAN MICRA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ