HONDA

Honda: Ηλεκτρική επίθεση με 2 σπορ και 28 ακόμη μοντέλα EV μέχρι το 2030

Honda introduces its progress toward electrification and business transformation for the future
H Honda θα λανσάρει 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030 HONDA

Η ιαπωνική εταιρία θα λανσάρει μία ειδική έκδοση και ένα μοντέλο ναυαρχίδα που θα ενσαρκώνουν το σπορ πνεύμα της μάρκας.

Η Honda επενδύει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση, χωρίς όμως να ξεχνά το σπορ DNA της. Έτσι, ανάμεσα στα 30 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα παρουσιάσει παγκοσμίως η ιαπωνική εταιρία μέχρι το 2030, θα υπάρχουν και δύο σπορ μοντέλα: μία ειδική έκδοση και ένα μοντέλο ναυαρχίδα όπως ανακοινώνουν οι Ιάπωνες, που θα ενσαρκώνουν το σπορ πνεύμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μάρκας.

Στην δεύτερη περίπτωση προφανώς γίνεται λόγος για τον αντικαταστάτη του NSX. Ο συνολικός όγκος παραγωγής των 30 αυτών ηλεκτρικών μοντέλων αναμένεται να ξεπεράσει τις 2 εκατομμύρια μονάδες ετησίως!

Η Honda είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητήρων στον κόσμο με ετήσιες πωλήσεις περίπου 30 εκατομμυρίων προϊόντων κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων, προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας, εξωλέμβιων μηχανών και αεροσκαφών.

Honda introduces its progress toward electrification and business transformation for the future
H Honda θα λανσάρει 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030 HONDA

Η ιαπωνική εταιρία έχει θέσει φιλόδοξο στόχο να επιτύχει ανθρακική ουδετερότητα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει μέχρι το 2050.

Για να το πετύχει αυτό, θεωρεί ότι είναι απαραίτητη μία πολύπλευρη και πολυδιάστατη προσέγγιση, και όχι απλά η αντικατάσταση των κινητήρων εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες.

Η Honda είναι μια μάρκα άρρηκτα συνυφασμένη με το R&D. Έτσι, τα επόμενα 10 χρόνια σκοπεύει να επενδύσει περίπου 58 δισεκατομμύρια ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη, με τα 36 δισεκατομμύρια ευρώ να αφορούν στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και του λογισμικού.

Δεδομένου μάλιστα πως η βασική πρόκληση στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων είναι η παγκόσμια προμήθεια μπαταριών, η Honda πρόκειται να επιταχύνει περαιτέρω την ανεξάρτητη έρευνά της στις μπαταρίες επόμενης γενιάς. Για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης που αυτή τη στιγμή είναι υπό εξέλιξη, η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να δημιουργήσει μία πιλοτική γραμμή επενδύοντας περίπου 315 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να την καταστήσει λειτουργική την Άνοιξη του 2024.

Η Honda στοχεύει να υιοθετήσει την επόμενη γενιά μπαταριών της σε μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020.

TAGS HONDA HONDA NSX ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ