ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Φωτιά σε σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκαψε σχεδόν 100 οχήματα στην Ινδία

Φωτιά σε σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκαψε σχεδόν 100 οχήματα στην Ινδία
Φωτιά σε σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκαψε σχεδόν 100 οχήματα στην Ινδία HINDUSTANTIMES.COM

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από άγνωστη αιτία, στο Δελχί της Ινδίας, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Στις φλόγες παραδόθηκαν σχεδόν 100 ηλεκτρικά οχήματα σε σταθμό φόρτισης στο Δελχί της Ινδίας. Η φωτιά ξέσπασε στις 5.02 το πρωί της περασμένης Πέμπτης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και είχε ταχύτατη εξάπλωση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε 11 πυροσβεστικά οχήματα για να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο.

Πιθανότερη αιτία θεωρείται κάποιο βραχυκύκλωμα. Ως γνωστόν, τα δίκτυα φόρτισης και τα ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιούν υψηλή τάση, ενώ οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων είναι επίσης πολύ εύφλεκτες κάνοντας δύσκολη την καταπολέμηση της πυρκαγιάς.

Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης πολλές δικλείδες ασφαλείας για να μην παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα, ενώ και οι χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σκούτερ θα πρέπει ναι είναι σωστά ενημερωμένοι σε ότι αφορά τη σωστή φόρτιση του οχήματός τους.

Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς 80 ηλεκτρικά τρίκυκλα (πρόκειται για τα δημοφιλή ινδικά ταξί “tuk-tuk”), 10 αυτοκίνητα, 2 σκούτερ και μία μοτοσυκλέτα. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

ΠΗΓΗ: hindustantimes.com, India Today

TAGS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ