ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Ford: έρχονται 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα δύο χρόνια

Ford: έρχονται 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα δύο χρόνια
Τρία αμιγώς επιβατικά ηλεκτρικά μοντέλα θα παρουσιάσει η Ford το 2023 και το 2024 FORD

Τρία επιβατικά και τέσσερα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παρουσιάσει η Ford τα επόμενα δύο χρόνια. Στόχος της αμερικανικής εταιρείας είναι οι ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη να ξεπεράσουν τις 600.000 μονάδες έως το 2026.

Τρία νέα ηλεκτρικά επιβατικά και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα πρόκειται να παρουσιάσει η Ford στην Ευρώπη μέχρι το 2024. Η ηλεκτρική επέλαση της αμερικανικής εταιρίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο υποστηρίζει την επιτάχυνση του σχεδίου Ford+, καθώς και τον παγκόσμιο στόχο της για ετήσια παραγωγή άνω των 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων και για ετήσιες πωλήσεις πάνω από 600.000 EVs στην περιοχή μέχρι το 2026.

Η είδηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεων της εταιρείας για τη δημιουργία μιας νέας, παγκόσμιας επιχειρηματικής μονάδας, με την ονομασία Ford Model e, που θα επικεντρωθεί στη σχεδίαση, την παραγωγή και τη διανομή ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων. Μαζί με την Ford Pro, η οποία επικεντρώνεται στα επαγγελματικά οχήματα της Ford, αυτές οι δύο επιχειρηματικές μονάδες θα καθορίσουν το μέλλον της Ford στην Ευρώπη.

Ford: έρχονται 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα δύο χρόνια
Επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα ετοιμάζει η Ford μέχρι το 2024 FORD

Στο πλαίσιο αυτό, η Ford υπέγραψε ένα μη δεσμευτικό Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με την SK On Co., Ltd. και την Koç Holding, με σκοπό τη δημιουργία στην Τουρκία μιας από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής μπαταριών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Τα 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Ford μέχρι το 2024

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της νέας Mustang Mach-E το 2021 και της Mustang Mach-E GT φέτος, καθώς και το επικείμενο λανσάρισμα του επαγγελματικού E-Transit το επόμενο τρίμηνο, η Ford αποκάλυψε τα πλάνα της για επτά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που θα πλαισιώσουν την οικογένεια της μάρκας στην Ευρώπη. Πρόκειται για τρία επιβατικά και τέσσερα επαγγελματικά μοντέλα.

  • Μεσαίο οικογενειακό crossover: Με αρχή το 2023, η Ford θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός ολοκαίνουργιου αμιγώς ηλεκτρικού επιβατικού αυτοκινήτου, ενός πενταθέσιου μεσαίου crossover, που θα κατασκευάζεται στην Κολωνία. Αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό όχημα μαζικής παραγωγής που θα φύγει από το Κέντρο Εξηλεκτρισμού της Ford στην Κολωνία. Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover θα προσφέρει αυτονομία 500 km με μία φόρτιση. Το όχημα και το όνομά του θα αποκαλυφθούν αργότερα μέσα στη χρονιά.
  • Σπορ crossover: Ένα δεύτερο ηλεκτρικό όχημα θα προστεθεί στη γραμμή παραγωγής της Κολωνίας το 2024. Αυτό το σπορ crossover σημαίνει ότι η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στη συγκεκριμένη μονάδα θα αυξηθεί στα 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε διάστημα 6 ετών. Η επένδυση στα νέα, ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα που θα κατασκευάζονται στην Κολωνία αναμένεται να φτάσει τα 2 δις δολάρια και περιλαμβάνει μία νέα μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών που προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2024.
Ford: έρχονται 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα δύο χρόνια
To Electrification-Centre της Ford στην Κολωνία FORD
  • Ηλεκτρικό Puma: Το bestseller επιβατικό όχημα της Ford στην Ευρώπη, το Ford Puma, θα διατίθεται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση η οποία θα κατασκευάζεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, ξεκινώντας το 2024. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο στα σχέδια ανάπτυξης ηλεκτρικών και επαγγελματικών οχημάτων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Ανεβάζοντας την Ford για μία ακόμα φορά στην 1η θέση του πίνακα πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, η γκάμα του Transit θα περιλαμβάνει τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα:

  • το νέο Transit Custom van ενός τόνου (2023),
  • το πολυχρηστικό Tourneo Custom (2023),
  • την επόμενη γενιά του μικρότερου Transit Courier van (2024),
  • το νέο πολυχρηστικό Tourneo Courier (2024).
TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ FORD FORD PUMA FORD MUSTANG MACH-E
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ