ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Citroen Ami - Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

CITROEN
CITROEN AMI 2022

Έως 4.000 ευρώ θα φτάνει η επιδότηση σε αυτού του είδους οχήματα για νέους έως 29 ετών, με τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Η Citroen έχει να επιδείξει τόλμη και καινοτομία στη μακρόχρονη ιστορία της. Σήμερα, που η ηλεκτροκίνηση είναι το μεγάλο trend, η γαλλική εταιρία έκανε με το νέο Ami ένα μεγάλο βήμα προς… τα κάτω! Στη γκάμα της εννοούμε.

Το Ami είναι ένα 100% ηλεκτροκίνητο, μικρό σε διαστάσεις όχημα, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις. Διαθέτει 2 θέσεις, είναι προσιτό σε όλους και μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και με δίπλωμα μοτοσυκλέτας! Μάλιστα, με τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, η επιδότηση για αυτού του είδους τα οχήματα ανεβαίνει από 800 σε έως 3.000 ευρώ, ενώ ειδικά για νέους έως 29 ετών η συνολική επιδότηση φτάνει έως και 4.000 €.

CITROEN
CITROEN AMI 2022

Το Citroen Ami προσφέρει τεράστια ευελιξία, εύκολη πρόσβαση στο κέντρο των μεγαλουπόλεων και αποτελεί μια ιδιαίτερα ασφαλή εναλλακτική λύση έναντι των δικύκλων, των ποδηλάτων, των πατινιών, αλλά και των αστικών συγκοινωνιών. Το εξαιρετικά μικρό του μήκος, μόλις 2,4 m και ο μικρός κύκλος στροφής (με διάμετρο 7,2 m), κάνουν τις αστικές μετακινήσεις και το parking, πολύ εύκολες διαδικασίες.

Όπως είπαμε, είναι 100% ηλεκτρικό, που σημαίνει πως οι εκπομπές CO2 είναι μηδενικές, συνεπώς και τα τέλη κυκλοφορίας. Εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, εξασφαλίζει τελείως αθόρυβη και ευχάριστη μετακίνηση. Η μπαταρία του, για πλήρη φόρτιση, χρειάζεται μόλις 3 ώρες σε πρίζα του κοινού οικιακού δικτύου - σαν ένα smartphone!

CITROEN
CITROEN AMI 2022

Η καμπίνα του Ami είναι ιδιαίτερα άνετη για δύο επιβάτες, οι οποίοι κάθονται κανονικά, ο ένας δίπλα στον άλλο. Άλλο ένα δυνατό χαρακτηριστικό του, είναι το μοντέρνο στυλ και οι απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης που κάνουν την εμφάνιση του, μέσα έξω, πραγματικά ξεχωριστή.

Σύμφωνα με τη Citroen, τα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα, τα 6 πακέτα χρωματιστών αξεσουάρ και οι προτάσεις για εξατομίκευση, προκαλούν τους ενδιαφερόμενους να παίξουν, συνδυάζοντας διαφορετικά στοιχεία και να φτιάξουν το δικό τους Ami.

Το Citroen Ami αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στις αρχές Μαρτίου, σε τιμές που θα ανακοινωθούν σύντομα.

CITROEN
CITROEN AMI 2022

CITROEN AMI / ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Μήκος: 2,4 m
  • Πλάτος: 1,4 m
  • Ύψος: 1,5 m
  • Διάμετρος κύκλου στροφής: 7,2 m
  • Βάρος (χωρίς μπαταρία): < 425 kg
  • Βάρος (με μπαταρία): 485 kg
  • Μπαταρία: 5.5 kWh
CITROEN
CITROEN AMI 2022
TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ CITROEN AMI CITROEN ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ