HONDA

Αυτοί είναι οι λόγοι που κάνουν το Honda e:Ny1 να ξεχωρίζει

S24 AUTO
Honda e:Ny1 S24 AUTO

Το Honda e:Ny1 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Honda που έρχεται στην ελληνική αγορά να αλλάξει τα δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία που μπορεί να απολαύσει κανείς στο αυτοκίνητό του, κάνοντας ταυτόχρονα την καθημερινότητά του πολύ πιο ποιοτική, ξεκούραστη, εύκολη και οικονομική.

Είναι πολύ σημαντικό για εταιρείες όπως είναι η Honda που με το όνομά της και μόνο “σφραγίζει” ό,τι ποιοτικότερο μας έρχεται από την Ιαπωνία, να κάνουν την είσοδό τους στην ηλεκτροκίνηση, σε κατηγορίες mainstream. Εκεί που εκτός των άλλων, κάνουν τον ανταγωνισμό πολύ πιο έντονο και με τον τρόπο αυτό, αυξάνουν τις ποιοτικές επιλογές για τους καταναλωτές. Το e:Ny1, η νέα πρόταση από τη Honda είναι από κάθε άποψη πλήρης και αξίζει να την προσέξει κανείς, ειδικά αν ξεχωρίσει 4 σημεία εξαιρετικά υψηλού ενδιαφέροντος.

1. Ηλεκτρική απόδοση που συναρπάζει

S24 AUTO
Honda e:Ny1 S24 AUTO


Ενσωματώνοντας το πιο εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Honda, το e:Ny1 προσφέρει μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπής, δεδομένα που προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις στο μοντέλο. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις του στο δρόμο, το e:Ny1 από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόνο 7,6 δευτερόλεπτα. Η ακαριαία απόκριση στο γκάζι, δίνει στον οδηγό του ένα ακόμα πλεονέκτημα, είτε κινείται σε αστικό περιβάλλον, είτε στον ανοιχτό δρόμο, καθώς μπορεί να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη αυτονομία των 412 χιλιομέτρων που εξασφαλίζει μία φόρτιση.

2. Εκλεπτυσμένη εμπειρία οδήγησης

S24 AUTO
Honda e:Ny1 S24 AUTO


Η ολιστική προσέγγιση της Honda στη διαχείριση του θορύβου, των κραδασμών και της τραχύτητας, ένα πρωτόκολλο που για τη Honda περιγράφεται με τα αρχικά NVH (Νoise, Vibration & Harshness) επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση σημαντικών βελτιώσεων στην αίσθηση του οδηγού αλλά και των επιβατών, ακόμη και σε δρόμους με κακοστρωμένο οδόστρωμα. Με την ενίσχυση της μόνωσης και την προσθήκη επιπρόσθετων μονωτικών υλικών στο σύστημα διεύθυνσης, ο θόρυβος υψηλής συχνότητας που προέρχεται από τον δρόμο σχεδόν εξαλείφεται, εξασφαλίζοντας ήσυχες και χαλαρωτικές διαδρομές για τον οδηγό και όλους τους επιβάτες σε όλες τις συνθήκες.

3. Κορυφαία τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας

S24 AUTO
Honda e:Ny1 S24 AUTO


Το έξυπνο σύστημα αναγεννητικής πέδησης φροντίζει για την επαναφόρτιση της μπαταρίας και στην πραγματικότητα αυτό που πετυχαίνει είναι να αυξάνει την αυτονομία του e:Ny1 ενώ το αυτοκίνητο κινείται. Ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει το επίπεδο της αναγεννητικής πέδησης μέσω των χειριστηρίων που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι, για να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ενέργεια που “προκύπτει”, κατά το φρενάρισμα ή το άφημα του γκαζιού αλλά και όταν το αυτοκίνητο κινείται σε κατηφορική διαδρομή.

4. Ταχυφόρτιση και γρήγορη φόρτιση στο σπίτι

S24 AUTO
Honda e:Ny1 S24 AUTO


Η μπαταρία του e:Ny1 έχει συμπαγείς διαστάσεις καθότι ιδιαίτερα εξελιγμένη, ενώ η χωρητικότητά της είναι 68,8 kWh. Σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW το e:Ny1 μπορεί να φορτίσει με ρυθμό έως και 100 χιλιομέτρων αυτονομίας σε μόλις 11 λεπτά της ώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως από το 10% έως το 80%, η φόρτιση του αυτοκινήτου σε “κατοστάρη” DC, διαρκεί περίπου 45 λεπτά της ώρας, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως δεν υπάρχει ταξίδι, όσο μεγάλο και αν είναι, που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Honda. Σε wallbox 11 kWh, η μπαταρία του μοντέλου πάει από το 10 στο 80% σε έξι ώρες, στοιχεία που και αυτό με τη σειρά του καταδεικνύει την εξαιρετική τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Honda. Η έξυπνη ένδειξη φόρτισης που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, κάτω από το καπό, δίνει με μια ματιά το στίγμα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η φόρτιση της μπαταρίας.

TAGS HONDA HONDA E:NY1 BRAND EXPERIENCE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ