ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Audi A6 Avant e-tron concept: Τα station wagon μπορούν να είναι ηλεκτρικά και εντυπωσιακά

Static photo,
Colour: Neptune Valley
AUDI A6 AVANT E-TRON CONCEPT AUDI AG

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό SW της Audi έχει 476 ίππους, 0-100 km/h σε 4’’ και αποκτά αυτονομία 300 km με φόρτιση μόλις 10 λεπτά.

Άκρως εντυπωσιακό σε εμφάνιση αλλά και σε δυνατότητες: αυτό είναι το Audi A6 Avant e-tron concept που δίνει συνέχεια στον εξηλεκτρισμό της γκάμας του Α6, μετά το ηλεκτρικό A6 Sportback e-tron που παρουσιάστηκε το 2021.

Static photo,
Colour: Neptune Valley
AUDI A6 AVANT E-TRON CONCEPT AUDI AG

Το νέο concept συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση με την παράδοσή της σε σχεδιασμό εντυπωσιακών Avant αμαξωμάτων. Όπου Avant, θυμίζουμε, είναι μία λέξη που η Audi έχει δανειστεί από το “avant garde” και στο πέρασμα των χρόνων την έκανε συνώνυμο των ξεχωριστών station wagon μοντέλων της.

Static photo,
Colour: Neptune Valley
AUDI A6 AVANT E-TRON CONCEPT AUDI AG

Η μελλοντική πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) στην οποία βασίζεται, συνδυάζει τη δυναμική οδήγηση με την καθημερινή χρηστικότητα για μεγάλες αποστάσεις. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες του Audi A6 Avant e-tron concept αποδίδουν 476 PS συνολικής ισχύος και 800 Nm ροπής, τροφοδοτούμενοι από μπαταρία 100 kWh. Αυτό σημαίνει ότι, στο μέλλον, ένα Audi A6 Avant e-tron θα έχει έως 700 χιλιόμετρα αυτονομία και επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 4’’.

Επιπλέον, η τεχνολογία μπαταρίας 800 Volt σε συνδυασμό με την ισχύ φόρτισης που φτάνει έως και 270 kW, έχουν ως αποτέλεσμα το A6 Avant e-tron να μπορεί να λάβει σε μόλις 10’, σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης, αρκετή ενέργεια για να διανύσει περίπου 300 χιλιόμετρα.

Dynamic photo,
Colour: Neptune Valley
AUDI A6 AVANT E-TRON CONCEPT AUDI AG

Το A6 Avant e-tron ξεχωρίζει αμέσως από το εμπνευσμένο design, στο οποίο η επίδραση της αεροδυναμικής σήραγγας είναι παραπάνω από εμφανής. Οι μεγάλοι τροχοί 22 ιντσών, η ελαφρά κεκλιμένη προς τα πίσω οροφή και οι κοντοί πρόβολοι, δίνουν στο φουτουριστικό SW αμάξωμα αναλογίες που θυμίζουν ξεκάθαρα σπορ αυτοκίνητο. Με μήκος 4,96 m, πλάτος 1,96 m και ύψος 1,44 m, το ηλεκτρικό station wagon διαθέτει αεροδυναμικό συντελεστή Cd μόλις 0,24.

Σημαντικά στοιχεία όπως η κλειστή (μη διαπερατή από τον αέρα) μάσκα Singleframe και η συνεχής λωρίδα φώτων στο πίσω μέρος, τονίζουν τη συγγένειά του με τα άλλα μοντέλα της γκάμας e-tron της Audi.

Static photo,
Colour: Neptune Valley
AUDI A6 AVANT E-TRON CONCEPT AUDI AG

Οι επίπεδοι προβολείς Digital Matrix LED εμπρός και τα λεπτά πίσω φώτα με ψηφιακή τεχνολογία OLED υπόσχονται κορυφαία φωτεινότητα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν εξατομικευμένες φωτεινές υπογραφές.

Οι μπροστινοί προβολείς Digital Matrix LED στην κυριολεξία επιτυγχάνουν σχεδόν κινηματογραφική ποιότητα. Όταν για παράδειγμα το Audi A6 Avant e-tron concept είναι παρκαρισμένο μπροστά από έναν τοίχο, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος για να επαναφορτίσει τη μπαταρία, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να περάσουν την ώρα τους παίζοντας ένα βιντεοπαιχνίδι που προβάλλεται σε αυτόν!

Drivetrain with 800-volt system voltage
AUDI A6 AVANT E-TRON CONCEPT / 800-volt system voltage AUDI AG
TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ AUDI A6 AUDI ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ