ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι είναι οι μαύρες κουκίδες στο παρμπρίζ των καινούριων αυτοκινήτων

Τι είναι οι μαύρες κουκίδες στο παρμπρίζ των καινούριων αυτοκινήτων
Τι είναι οι μαύρες κουκίδες στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων

Σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα, στο πλαίσιο του παρμπρίζ υπάρχουν πολλές μικρές μαύρες κουκίδες, στοιχείο που σε κάποια μοντέλα υπάρχει και στα υπόλοιπα τζάμια.

Οι πιο παρατηρητικοί θα έχετε δει κάποιες μικρές μαύρες κουκκίδες που υπάρχουν γύρω-γύρω στο παρμπρίζ των καινούριων αυτοκινήτων. Οι κουκίδες αυτές αποτελούν συνέχεια μιας μαύρης ζώνης στην άκρη του τζαμιού, σε ολόκληρη την περίμετρό του. Γνωρίζετε αλήθεια τι είναι αυτές οι κουκίδες και που χρησιμεύουν;

Ονομάζονται “φριτ” και είναι ουσιαστικά κεραμικό υλικό που ψήνεται στην επιφάνεια του γυαλιού και παρέχει προστασία στην της κόλλας ουρεθάνης, καθώς κι ένα ασφαλές σημείο επαφής μεταξύ του γυαλιού και του σημείου του αμαξώματος στο οποίο είναι κολλημένο το παρμπρίζ. Αυτό κάνει το παρμπρίζ ουσιαστικά δομικό στοιχείο του αμαξώματος.

Παράλληλα, οι κουκίδες αυτές προστατεύουν τον οδηγό και από τον ήλιο. Ειδικά στο σημείο του κεντρικού καθρέπτη, όπου τα σκιάδια του αυτοκινήτου δεν φτάνουν για να κόψουν την ακτινοβολία του ήλιου, θα παρατηρήσετε πως οι κουκίδες καταλαμβάνουν μεγαλύτερη επιφάνεια και είναι πιο πυκνές.

Βέβαια, οι μαύρες κουκίδες έχουν επίσης αισθητικό λόγο ύπαρξης, “σβήνοντας” ομαλά και όχι απότομα τη μαύρη λωρίδα.

Στα μοντέλα της Jeep μάλιστα, εκεί θα βρείτε και αρκετά “Easter Eggs”, τα όμορφα σύμβολα που συνηθίζει η αμερικανική εταιρία να “κρύβει” στα αυτοκίνητά της.

Τι είναι οι μαύρες κουκίδες στο παρμπρίζ των καινούριων αυτοκινήτων
JEEP EASTER EGG
TAGS ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ