NISSAN

Πόσο ασφαλή είναι τα υβριδικά και ηλεκτρικά SUV της Nissan

Πόσο ασφαλή είναι τα υβριδικά και ηλεκτρικά SUV της Nissan
NISSAN X-TRAIL / EURO NCAP SEBASTIENMAUROY

Τα νέα Nissan Qashqai e-POWER, Ariya, X-Trail και Juke Hybrid έχουν βαθμολογηθεί με 5 αστέρια από το Euro NCAP. Δείτε τις αναλυτικές αξιολογήσεις των τεσσάρων SUV.

Η Nissan διαθέτει μια πλήρη γκάμα εξηλεκτρισμένων SUV, από τα υβριδικά Juke, Qashqai και X-Trail μέχρι το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya. Στον τελευταίο γύρο δοκιμών ασφάλειας, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP δημοσίευσε τις βαθμολογίες για τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην “εξηλεκτρισμένη” γκάμα της Nissan, με το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya και το εξοπλισμένο με την τεχνολογία e-POWER X-Trail να αξιολογούνται με 5 αστέρια.

Παράλληλα, οι υπάρχουσες αξιολογήσεις 5 αστέρων για το Juke και το Qashqai επεκτείνονται και στις εκδόσεις Hybrid και e-POWER αντίστοιχα. Έτσι, ολόκληρη η εξηλεκτρισμένη γκάμα SUV της Nissan έχει αποκομίσει την κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων από το Euro NCAP.

Οι αναλυτικές βαθμολογίες του Euro NCAP για τα SUV της Nissan

NISSAN JUKE

Πόσο ασφαλή είναι τα υβριδικά και ηλεκτρικά SUV της Nissan
Nissan Juke NISSAN
  • Προστασία ενηλίκων επιβατών: 94%
  • Προστασία παιδιών επιβατών: 85%
  • Προστασία πεζών: 81%
  • Συστήματα ασφαλείας: 73%

NISSAN QASHQAI

Πόσο ασφαλή είναι τα υβριδικά και ηλεκτρικά SUV της Nissan
Nissan Qashqai e-Power NISSAN / SEBASTIENMAUROY


  • Προστασία ενηλίκων επιβατών: 91%
  • Προστασία παιδιών επιβατών: 91%
  • Προστασία πεζών: 70%
  • Συστήματα ασφαλείας: 95%

NISSAN X-TRAIL

Πόσο ασφαλή είναι τα υβριδικά και ηλεκτρικά SUV της Nissan
Nissan X-Trail 2023 NISSAN


  • Προστασία ενηλίκων επιβατών: 91%
  • Προστασία παιδιών επιβατών: 90%
  • Προστασία πεζών: 70%
  • Συστήματα ασφαλείας: 95%

NISSAN ARIYA

Πόσο ασφαλή είναι τα υβριδικά και ηλεκτρικά SUV της Nissan
Nissan Ariya NISSAN, SEBASTIENMAUROY


  • Προστασία ενηλίκων επιβατών: 86%
  • Προστασία παιδιών επιβατών: 89%
  • Προστασία πεζών: 74%
  • Συστήματα ασφαλείας: 93%

Προστασία ενηλίκων επιβατών

Στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών τα Ariya και X-Trail σημείωσαν υψηλή βαθμολογία, με το πρώτο να επιτυγχάνει 86% και το δεύτερο 91%. Παρόλο που τα δύο SUV είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικές πλατφόρμες, μοιράζονται μια κοινή φιλοσοφία καθώς είναι κατασκευασμένα με χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής σε βασικούς τομείς για τη βελτίωση της ακαμψίας, ενώ παράλληλα επιτρέπουν την απορρόφηση και μείωση της δύναμης της πρόσκρουσης προτού φτάσει στο κέλυφος ασφαλείας των επιβατών.

Η προσθήκη κεντρικού αερόσακου και στα δύο οχήματα, για την αποφυγή σύγκρουσης κεφαλών μεταξύ οδηγού και συνοδηγού, σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, συμβάλλει στην εξαιρετική βαθμολογία πλευρικής πρόσκρουσης, με 14,9 για το Ariya και 16 για το νέο X-Trail.

Προστασία παιδιών

Όσον αφορά την προστασία των παιδιών ως επιβατών και τα δύο μοντέλα πέτυχαν σχεδόν πανομοιότυπες βαθμολογίες, με το Ariya να βρίσκεται στο 89% και το νέο X-Trail στο 90%. Στην αξιολόγηση της δοκιμής πρόσκρουσης για παιδιά επιβαίνοντες, με κριτήριο παιδιά 6 και 10 ετών, το X-Trail σημείωσε 23,3 βαθμούς από τους 24 δυνητικούς, αντικατοπτρίζοντας την εξαιρετική προστασία που προσφέρει στους μικρούς επιβάτες.

Το Ariya πέτυχε επίσης εξαιρετική βαθμολογία, με 22,9 στα 24. Και τα δύο οχήματα πέτυχαν επίσης το μέγιστο των 12 βαθμών για την εγκατάσταση Συστημάτων Συγκράτησης Παιδιού (CRS).

Πόσο ασφαλή είναι τα υβριδικά και ηλεκτρικά SUV της Nissan
NISSAN ARIYA / EURO NCAP SEBASTIENMAUROY

Προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου

Στην κατηγορία των δοκιμών που αξιολογεί την ικανότητα του οχήματος να αναγνωρίζει και να ειδοποιεί τους οδηγούς για πεζούς ή άλλους εκτεθειμένους χρήστες στο δρόμο, το νέο X-Trail πέτυχε συνολική βαθμολογία 70%. Στην ίδια διαδικασία, το Ariya βαθμολογήθηκε με 74%.

Και τα δύο SUV διαθέτουν πολλά βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του Intelligent Emergency Braking, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό και φρενάρει εάν το αυτοκίνητο αντιληφθεί επικείμενη πρόσκρουση με όχημα, πεζό ή ποδηλάτη. Ομοίως, το Moving Object Detection ειδοποιεί τον οδηγό για ένα πιθανώς “αόρατο” αντικείμενο κοντά στο όχημα.

Τεχνολογίες ασφάλειας

Το Euro NCAP αναγνωρίζει την προτεραιότητα αποφυγής ατυχημάτων και απονέμει βαθμούς στις τεχνολογίες που βοηθούν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις.

Και σε αυτή την περίπτωση, τόσο το νέο X-Trail όσο και το Ariya σημείωσαν εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία με 95% και 93% αντίστοιχα, χάρη στις τεχνολογίες Intelligent Mobility της Nissan. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά από έξυπνα συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του Autonomous Emergency Brake (AEB) που φρενάρει αυτόματα το όχημα όταν χρειαστεί περιορίζοντας τις πιθανότητες ή τις συνέπειες εντός ατυχήματος.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν επίσης το Intelligent Blind Spot Intervention που ανιχνεύει πότε ένα άλλο όχημα που βρίσκεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας δεν το έχει δει ο οδηγός, αποτρέποντας ενεργά την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας.

Το γεγονός ότι τα νέα X-Trail και Ariya πέτυχαν πανομοιότυπα αποτελέσματα στην κατηγορία Safety Assist αντικατοπτρίζει το γεγονός πως η Nissan δίνει την ίδια υψηλή βαρύτητα στην ενεργητική ασφάλεια όλων των μοντέλων της, χωρίς διακρίσεις. Παρόμοιες άλλωστε επιδόσεις πέτυχε και το Qashqai όταν δοκιμάστηκε πέρυσι.

Euro NCAP

Ως ανεξάρτητος οργανισμός, το Euro NCAP δοκιμάζει αυτοκίνητα από το 1997, αξιολογώντας τα περισσότερα από τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν με βάση τα συνεχώς εξελισσόμενα κριτήριά του. Εκτός από τη δοκιμή της πραγματικής φυσικής αντοχής των αυτοκινήτων σε διάφορες προσομοιωμένες συγκρούσεις, ο οργανισμός δοκιμάζει και βαθμολογεί την τεχνολογία πρόληψης ατυχημάτων.

TAGS NISSAN EURO NCAP ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ