ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Μοτοποδήλατα & Παπάκια έως 50 κ.εκ.: Στο gov. gr η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας

HONDA
HONDA SUPER CUB 1969 C50M

Mε κοινή ΚΥΑ των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη δίνεται πλέον η δυνατότητα ανανέωσης της άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου ηλεκτρονικά, στο gov. gr.

Οι κάτοχοι μοτοποδηλάτων (παπάκια, σκούτερ κλπ) μέχρι 50 κυβικά, που μέχρι σήμερα έπρεπε να επισκεφθούν την Τροχαία για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα να την ανανεώνουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, η αίτηση για την ανανέωση πραγματοποιείται μέσω του gov.gr, μπαίνοντας στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και στη συνέχεια στην υποενότητα «Μετακινήσεις».

Ειδικότερα, ο πολίτης συνδέεται μέσω των κωδικών Taxisnet και μπορεί να υποβάλλει την αίτηση ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία Τροχαίας του τόπου κατοικίας του. Μέσω της εφαρμογής, μπορεί να δει ηλεκτρονικά το σχετικό κόστος που ποικίλει ανάλογα με την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης καθώς και να πληρώσει με ηλεκτρονικό παράβολο.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας η βεβαίωση ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο gov.gr στην θυρίδα του πολίτη. Ο ιδιοκτήτης λαμβάνει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση με ενσωματωμένα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (QR, Κωδικός ασφαλείας) και ταυτόχρονα, ειδοποιείται με SMS και email.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας και τις Ηλεκτρονικές Θυρίδες του gov.gr που έχουν αποδοθεί στις Υπηρεσίες της Τροχαίας. Έτσι, επιτυγχάνεται αφενός η εξάλειψη της απαίτησης για φυσική παρουσία του πολίτη στις Υπηρεσίες της Τροχαίας, αφετέρου η απελευθέρωση από την γραφειοκρατία σημαντικό αριθμό αστυνομικών.

Να προσθέσουμε τέλος πως στο Μητρώο Μοτοποδηλάτων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καταχωρισμένες 1.419.923 ενεργές άδειες.

TAGS ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ AUTO MOTO 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ