ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Gov.gr Wallet: Τι κάνω αν η Ελληνική Αστυνομία μου πάρει το δίπλωμα λόγω παραβίασης του ΚΟΚ

Gov.gr Wallet: Τι κάνω αν η Ελληνική Αστυνομία μου πάρει το δίπλωμα λόγω παραβίασης του ΚΟΚ
Ψηφιακή Άδεια Οδήγησης GOV.GR-WALLET

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που το δελτίο ταυτότητας ή το δίπλωμα οδήγησης κρατείται προσωρινά από κάποιον φορέα. Ισχύουν τα αντίστοιχα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και άδειας οδήγησης που έχουμε αποθηκεύσει στο κινητό μας;

Υπάρχουν περιπτώσεις που τα ψηφιακά έγχαρτα δελτία ταυτότητας ή/και άδειας οδήγησης κρατούνται προσωρινά από κάποιον φορέα, πχ. επειδή κάποιος πραγματοποιεί τη στρατιωτική του θητεία ή από την Ελληνική Αστυνομία λόγω παραβίασης του ΚΟΚ.

Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον έχουμε ήδη εκδώσει ψηφιακό αντίγραφο του δελτίου ταυτότητας ή/και της άδειας οδήγησης και πρέπει να κρατηθεί το φυσικό έγγραφο προσωρινά, τότε μόλις η κράτηση δηλωθεί συστημικά από τον φορέα ή οργανισμό που πραγματοποιεί την κράτηση, πραγματοποιείται αυτόματα η ανάκληση της ισχύος και του ψηφιακού.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε εκδώσει ακόμη ψηφιακό αντίγραφο του δελτίου ταυτότητας ή της άδειας οδήγησης, τότε μόλις η κράτηση δηλωθεί συστημικά από τον φορέα ή οργανισμό που πραγματοποιεί την κράτηση, δεν έχουμε τη δυνατότητα να εκδώσουμε ψηφιακό αντίγραφο έως ότου μας επιστραφεί το φυσικό έγγραφο.

Γενικά, μπορούμε να εκδώσουμε ψηφιακό δελτίο ταυτότητας ή ψηφιακή άδεια οδήγησης μόνο εφόσον το αντίστοιχο φυσικό έγγραφο είναι σε ισχύ και το έχουμε στην κατοχή μας.

TAGS ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ