ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αντιολισθητικές αλυσίδες χιονιού: Σε ποιους τροχούς τις βάζουμε

Αντιολισθητικές αλυσίδες χιονιού: Σε ποιους τροχούς τις βάζουμε
ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ INTIME NEWS

Η οδήγηση σε δρόμους με χιόνι και πάγο είναι επικίνδυνη χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε ποιους τροχούς του αυτοκινήτου όμως τις τοποθετούμε;

Δεν νοούμε να ξεκινήσουμε μια διαδρομή στην οποία πρόκειται ή χιονίζει ήδη, χωρίς αλυσίδες ή κουβέρτες χιονιού για τους τροχούς. Τις έχουμε λοιπόν στο πορτμπαγκάζ μαζί με ένα ζευγάρι γάντια.

Αν δεν έχουμε, μπορούμε να προμηθευτούμε σε ένα πρατήριο καυσίμων ή σε κάποιο κατάστημα με είδηση αυτοκινήτων

Αντιολισθητικές αλυσίδες χιονιού: Σε ποιους τροχούς τις βάζουμε
ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ INTIME NEWS

Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στο νούμερο, να αντιστοιχεί στις διαστάσεις των τροχών του αυτοκινήτου μας. Επίσης σημαντικό: κάνουμε πρόβα στην τοποθέτησή τους πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας. 'Ετσι θα γλιτώσουμε ταλαιπωρία στο κρύο και στα χιόνια.

Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς, αν και σε πισωκίνητα καλό είναι να έχουμε και στους τέσσερις για να έχουμε και καλύτερη συμπεριφορά του συστήματος διεύθυνσης (τιμόνι).

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ - ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ MOTIONTEAM - EUROKINISSI

Στα τετρακίνητα θα πρέπει απαραίτητα να βάζουμε αλυσίδες σε όλους τους τροχούς. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή, τόσο του οχήματος όσο και των αλυσίδων.

Πιο αναλυτικά:

  • Αυτοκίνητα με κίνηση εμπρός: Οι αλυσίδες μπαίνουν στους εμπρός τροχούς.
  • Αυτοκίνητα με κίνηση πίσω: Αν έχουμε ένα σετ αλυσίδων, τις βάζουμε στους πίσω τροχούς. Για να έχουμε όμως καλύτερο έλεγχο με το τιμόνι και ασφαλέστερο φρενάρισμα, ιδανικό είναι να τοποθετήσουμε αντιολισθητικές αλυσίδες και στους εμπρός τροχούς.
  • Αυτοκίνητα με τετρακίνηση: Το σωστό είναι να έχουμε αλυσίδες ή κουβέρτες χιονιού και στους τέσσερις τροχούς. Αν έχουμε μόνο ένα σετ, το τοποθετούμε στους τροχούς στους οποίους μεταδίδεται πρώτα η κίνηση.
TAGS ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ