ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Ξεκίνησε στη χώρα μας η νέα εποχή smart με τις 2 ολοκαίνουργιες ηλεκτρικές SUV προτάσεις- Τιμές

smart #1 & #3
smart #1 & #3 SMART

Τα ηλεκτρικά SUV smart #1 & smart #3 έφτασαν στην Ελλάδα για να συστηθούν στο Ελληνικό κοινό σε μια καλαίσθητη εκδήλωση που το Sport24 έδωσε το παρόν.

Η smart έχει μία ιστορία 30 ετών, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Mercedes-Benz. Η ιδέα ενός μικρού, ηλεκτρικού διθέσιου αυτοκινήτου υπήρχε ήδη ως ιδέα από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν είχε ξεσπάσει η πετρελαϊκή κρίση, όμως η πορεία του γνωστού αυτοκινήτου ξεκινά με την ίδρυση της κοινοπραξίας Micro Compact Car AG.

smart #1 & #3
smart #1 & #3 K.BOIDANIS


Έγινε ανάμεσα στη Mercedes-Benz και τη swatch στο Biel της Ελβετίας το 1994 και όραμά της ήταν να ηγηθεί στην αστική κινητικότητα. Το 1997 παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη (ΙΑΑ) για πρώτη φορά παγκοσμίως στο κοινό το μοντέλο smart city coupe, το οποίο κυκλοφόρησε το 1998. Το 2006, η Daimler AG αποκτά το 100% της μάρκας smart.

Μέχρι το 2023 τα μοντέλα της smart ανανεώθηκαν 3 φορές. Η πρώτη γενιά (1998 – 2007) περιλάμβανε αρχικά τα smart fortwo, fortwo cabrio και αργότερα τα roadster & roadster coupe και τα forfour. Η δεύτερη γενιά (2007 – 2014) περιλάμβανε μόνο τα fortwo και fortwo cabrio, ενώ η τρίτη (2014 – σήμερα) τα αμιγώς ηλεκτρικά fortwo coupe, fortwo cabrio και forfour.

Μετά από αυτήν την επιτυχημένη πορεία, η εταιρεία αποφάσισε να κάνει μία επανεκκίνηση δημιουργώντας διαφορετικές προοπτικές για τη νέα εποχή που διαμορφώνεται στην αυτοκίνηση. Xωρίς να χάσει ίχνος από το συναίσθημα που αποπνέει η μάρκα, πέρασε στη φάση της ενηλικίωσής της. Στηρίζεται στο θεμέλιο του παρελθόντος της και δημιουργεί νέα, καινοτόμα και συναρπαστικά προϊόντα εκφράζοντας τη φιλοσοφία της χωρίς συμβιβασμούς, για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

smart #1 & #3
smart #1 & #3 SMART


H smart Europe GmbH ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2020 ως 100% θυγατρική της smart Automobile Co., Ltd. με έδρα το Leinfelden-Echterdingen, κοντά στη Στουτγάρδη. Η διεθνής ομάδα της smart Europe είναι υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες πωλήσεων, μάρκετινγκ και υπηρεσιών μετά την πώληση για τη νέα γενιά οχημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών smart στην ευρωπαϊκή αγορά.

Με τον Dirk Adelmann ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Martin Günther ως CFO, η εταιρεία αναπτύσσει πλήρως τις δυνατότητές της στην Ευρώπη με ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και πελατοκεντρικό επιχειρηματικό μοντέλο. Η smart Automobile Co., Ltd. ιδρύθηκε ως μια παγκόσμια κοινοπραξία μεταξύ της Mercedes-Benz AG και της Geely Automobile Co., Ltd.

Τοποθετείται στην premium κατηγορία ως κορυφαίος πάροχος ευφυών ηλεκτρικών οχημάτων και Γενικός Εισαγωγέας για τη μάρκα στην Ελλάδα είναι η Star Automotive Ελλάς Μον. Α.Ε. Το πρώτο δείγμα γραφής της αναγεννημένης smart είναι το #1. Η εμφάνισή του χαρακτηρίζεται από νέα σχεδίαση, νέα τεχνολογία και μία νέα προσέγγιση όσον αφορά στην αστική του ταυτότητα. Όπως η ίδια η μάρκα, έτσι και το μοντέλο αυτό είναι πρωτοποριακό.

smart #1 & #3
smart #1 & #3 K.BOIDANIS


Το εξωτερικό του χαρακτηρίζεται από στοιχεία όπως οι κρυφές ηλεκτρικές χειρολαβές, οι πόρτες χωρίς πλαίσιο και η μεγάλη ηλιοροφή που δεν θα περίμενε κανείς σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Σε κάθε γωνία του υπάρχει πάντα μία λεπτομέρεια για εξερεύνηση! Το ολοκαίνουργιο smart #1 με μήκος 4270 mm, μεταξόνιο 2750 mm και ζάντες 18 ιντσών διαθέτει ένα εντυπωσιακά ευρύχωρο εσωτερικό με θέα 360°.

Η smart ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα δοκιμών των ηλεκτρικών της μοντέλων το 2007 και είναι μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα από το 2020. Αυτή η ξεχωριστή τεχνογνωσία ηλεκτροκίνησης συνδυάζεται έξυπνα με την κορυφαία σχεδίαση που καθορίζει το στυλ της Mercedes-Benz και τις πρωτοποριακές μηχανολογικές επιδόσεις με την πλατφόρμα SEA. Η smart προσφέρει ήδη την επόμενη γενιά κινητικότητας σήμερα, αφού βλέπει τις προηγμένες τεχνολογίες του αυτοκινήτου ως παράγοντες για μια αυθεντική και απροβλημάτιστη εμπειρία ηλεκτροκίνησης.

Το #1 στη βασική του έκδοση προσφέρει μέγιστη απόδοση 200 kW με μπαταρία 49 kWh που χαρίζει 310 χλμ αυτονομίας. Με τη μπαταρία 66 kWh που προσφέρεται για τις πλουσιότερες σειρές εξοπλισμού, η αυτονομία αυξάνεται στα 440 χλμ. Η μπαταρία φορτίζει με εναλλασσόμενο ρεύμα AC από 10-80 % με 22 kW σε 3 ώρες, ενώ με την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση DC, αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε λιγότερο από 30 λεπτά.

smart #1 & #3
smart #1 & #3 K.BOIDANIS


Το #3 ξεσηκώνει την κατηγορία των premium αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων ως ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό σπορ, coupé SUV. Με μήκος 4,4 μέτρα και πλάτος 1,8 μέτρα, τις αθλητικές του καμπύλες και την ισχυρή «μύτη καρχαρία» στη μάσκα ξεχωρίζει με τη διαχρονική κομψότητά του. Η εμφάνισή του ολοκληρώνεται από τη φαρδιά σχάρα σε σχήμα Α και τους λεπτούς προβολείς LED.

Οι μεγάλοι τροχοί 19 ιντσών συμπληρώνουν τη σπορ εμφάνιση, ενώ στην έκδοση BRABUS το #3 διατίθεται με σπορ ζάντες 20 ιντσών. Η πανοραμική, θερμοαπορροφητική οροφή συνδέει το εξωτερικό περιβάλλον με την καμπίνα του αυτοκινήτου για να δημιουργήσει μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το smart #3 εντυπωσιάζει με την αυτονομία, την επιτάχυνση και τον σύντομο χρόνο φόρτισης που χρειάζεται.

Το σπορ εξωτερικό αντανακλάται και στις επιδόσεις του #3: σε τέσσερις από τις πέντε γραμμές εξοπλισμού, η μέγιστη ισχύς είναι 200 kW ενώ στη BRABUS φτάνει στα 315 kW, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τη συγκεκριμένη κατηγορία στην αγορά. Όσον αφορά στην επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα, το #3 στην έκδοση BRABUS πετυχαίνει χρόνο 3,7 δευτερόλεπτων, ενώ στη γραμμή Pro+, που θεωρείται η βασική για το #3, επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα.

smart #1 & #3
smart #1 & #3 SMART


Επιπλέον, το smart #3 έχει αυξημένη αυτονομία ως προς το #1 η οποία κυμαίνεται από 455 έως 325 χλμ (κατά WLTP). To βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης και το μεταξόνιο 2.785 mm σε συνδυασμό με το αεροδυναμικό αμάξωμα και τον συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27 που πετυχαίνει το μοντέλο, προσφέρουν μία δυναμική οδηγική εμπειρία. Χάρη στο σύγχρονο περιβάλλον λογισμικού του, το smart #3 είναι ένας έξυπνος σύντροφος στην καθημερινή ζωή και υποστηρίζει τον οδηγό με ένα διαισθητικό οικοσύστημα οδήγησης.

Το νέο μοντέλο διαθέτει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, όπως «βοηθός αυτοκινητόδρομου» (HWA) και «αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης» (APA). Το smart #3 διαθέτει επίσης Android Auto και Apple CarPlay1 στο βασικό του εξοπλισμό, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να μεταφέρουν λειτουργίες και εφαρμογές smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Το smart #3 διατίθεται με δύο διαφορετικές εκδόσεις μπαταρίας: μία 49kWh που προσφέρει αυτονομία έως 325 km (κατά WLTP) και μία 66 kWh για αυτονομία έως 455 km (κατά WLTP). Η άνετη εμπειρία φόρτισης παραμένει προτεραιότητα για τη smart. Με την αποδοτική φόρτιση τεχνολογίας DC έως 150 kW/h, το smart #3 φορτίζει από 10 στο 80 τοις εκατό σε λιγότερο από 30 λεπτά.

smart #1 & #3- Kalligeros
smart #1 & #3- Kalligeros SMART


Επιπλέον, σε περιβάλλον AC 22kW, φορτίζει (10-80%) σε λιγότερο από 3 ώρες ενώ για φόρτιση σε φορτιστή 7,5 kW απαιτούνται 5,5 ώρες. Με δεδομένο ότι η smart έχει δεσμευτεί να προσφέρει ποιότητα και αλληλεπίδραση μεταξύ αυτοκινήτου και πελάτη χωρίς συμβιβασμούς, η μάρκα δημιουργεί ένα πρωτοποριακό και διαισθητικό ψηφιακό οικοσύστημα που τοποθετεί την εμπειρία του πελάτη στο επίκεντρο.

Με τον τρόπο αυτό, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ολοκληρώσει με άνεση την περιήγησή του στον κόσμο της smart μέσα από ένα online κανάλι πώλησης. Ξεκινώντας από τα 36.950 ευρώ για το smart #1 και τα 40.900 ευρώ για το smart #3, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να “χτίσει” το δικό του αυτοκίνητο. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν σύντομα, με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να προγραμματίζονται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ MERCEDES-BENZ SMART #3 SMART #1 SMART ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ SUV SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ