DRIFT

Τρελός Ρώσος με Lada σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ drift της BMW M5

(MOTOR1.COM)
ΡΕΚΟΡ DRIFT ΜΕ LADA 2106

Το ρεκόρ που κατείχε το τμήμα M Division της BMW ισχυρίζεται πως κατέρριψε ο οδηγός ενός Lada 2106 στη Ρωσία, κάνοντας drift ασταμάτητα για 17 ώρες.

Τρελός Ρώσος με Lada 2106 που δεν σου γεμίζει το μάτι, ισχυρίζεται πως κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια πλαγιολίσθησης, το οποίο κατείχε το τμήμα M Division της BMW από το 2017 με μία Μ5!

Ο Ευγένιος Νοβόκσονοφ κατάφερε να κάνει drift με το παλιό Lada για 17 ώρες και 34 λεπτά, ασταμάτητα. Το κατοχυρωμένο από τα βραβεία Γκίνες ρεκόρ των Γερμανών ήταν 8 ώρες, ωστόσο να πούμε πως ο ανεφοδιασμός της Μ5 είχε γίνει κατά τη διάρκεια του drift από μια δεύτερη Μ5!!

Τέλος στην προσπάθεια του Ρώσου έδωσε το ψυγείο του Lada, το οποίο παρέδωσε πνεύμα στις 16 ώρες. Παρόλα αυτά, το “θηρίο” άντεξε για μιάμιση ακόμη ώρα χωρίς ψυγείο, με το μοτέρ του να ψύχεται μόνο από τον αέρα!

Το ρεκόρ έγινε στην παγωμένη λίμνη Kaldi στην πόλη Chelyabinsk της Ρωσίας και μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από το κανάλι του Νοβόκσονοφ στο YouTube:

Οι σημαντικότερες τροποποιήσεις που είχε δεχθεί το Lada για την προσπάθεια ήταν ένα επιπλέον ρεζερβουάρ βενζίνης 200 λίτρων, ισχυρότερα φώτα για τη νύχτα και η αντικατάσταση κάποιων τμημάτων του αμαξώματος με πλαστικά για μείωση του βάρους.

Δυστυχώς για τον Ευγένιο, το ρεκόρ του δεν μπορεί να κατοχυρωθεί στο Βιβλίο Γκίνες, λόγω των κυρώσεων που ισχύουν απέναντι στη Ρωσία. Έτσι, σκοπεύει να κάνει αίτηση για να αναγνωριστεί το επίτευγμά του από τα αντίστοιχα Ρωσικά Βραβεία (Russian Book of Records).

ΠΗΓΗ: motor1.com

TAGS DRIFT LADA ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ