ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Volkswagen Touareg έκλεισε τα 20 και απέκτησε ειδική έκδοση "EDITION 20"

Το Volkswagen Touareg έκλεισε τα 20 και απέκτησε ειδική έκδοση "EDITION 20"
Volkswagen Touareg "Edition 20" VOLKSWAGEN AG

Το πολυτελές SUV της Volkswagen παρουσιάστηκε το 2002 και μέχρι σήμερα έχει πωλήσεις περισσότερες του ενός εκατομμυρίου μονάδων παγκοσμίως.

Το Volkswagen Touareg γιορτάζει τα 20 χρόνια από το λανσάρισμά του με μια ειδική έκδοση. Το Touareg "EDITION 20" θα εμπλουτίσει την γκάμα του πολυτελούς SUV από τα μέσα του Ιουνίου και θα ξεχωρίζει από τον αποκλειστικό εξοπλισμό, την δυναμική σχεδίαση και το κορυφαίας ποιότητας δερμάτινο σαλόνι.

Από την πρεμιέρα του το 2002, το Touareg έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο μονάδες σε πωλήσεις παγκοσμίως, ένα νούμερο πραγματικά εντυπωσιακό για την κατηγορία των premium SUV.

Το Volkswagen Touareg έκλεισε τα 20 και απέκτησε ειδική έκδοση "EDITION 20"
Volkswagen Touareg "Edition 20" VOLKSWAGEN AG

Οι κινητήρες που συνδυάζονται με την έκδοση "EDITION 20" είναι οι ακόλουθοι:

  • 3.0 V6 TDI με ισχύ 231 PS και ροπή 500 Nm.
  • 3.0 V6 TDI με ισχύ 286 PS και ροπή 600 Nm.
  • 3.0 V6 TSI με ισχύ 340 PS και ροπή 450 Nm.
  • 3.0 V6 TSI eHybrid Plug-in hybrid με συνδυαστική ισχύ 381 PS και ροπή 600 Nm.

Και οι τέσσερις κινητήρες μεταδίδουν την κίνηση στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Το Touareg "EDITION 20" έχει ικανότητα έλξης φορτίου 3,5 τόνων, σε τρέιλερ με φρένα.

Το Volkswagen Touareg έκλεισε τα 20 και απέκτησε ειδική έκδοση "EDITION 20"
Volkswagen Touareg "Edition 20" VOLKSWAGEN AG

Τα στοιχεία που κάνουν το Touareg "EDITION 20" να ξεχωρίζει είναι:

  • Τα αποκλειστικά εξωτερικά γνωρίσματα της ειδικής έκδοσης Tuareg "EDITION 20" περιλαμβάνουν την εντελώς νέα βαφή με την ονομασία Meloe Blue όπως επίσης και τις γυαλισμένες ζάντες Bogota διαμέτρου 20 ιντσών, οι οποίες είναι αποκλειστικά διαθέσιμες μόνο για το επετειακό μοντέλο. Τον πιο δυναμικό χαρακτήρα του αμαξώματος υπογραμμίζουν τα φιμέ πλευρικά και πίσω παράθυρα, τα πίσω φώτα LED με απόχρωση έντονου κόκκινου και το σήμα "EDITION 20" στη μεσαία κολόνα. Παράλληλα, το περίγραμμα των θόλων των τροχών αλλά και το πίσω diffuser είναι βαμμένα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.
  • Το πολυτελές σαλόνι υποδέχεται τους επιβάτες με ένα καλωσόρισμα με τη φωτεινή ένδειξη του λογότυπου "EDITION 20". Υψηλής ποιότητας δέρμα Sanova (στάνταρ εξοπλισμός) καλύπτει τα καθίσματα με ειδική ραφή καπιτονέ και νήματα σε μπεζ χρώμα Ceramique, ενώ σπορ τόνο δίνουν κάποιες κόκκινες πινελιές. Οι ραφές με τον συνδυασμό σε μπεζ και κόκκινο χρώμα των νημάτων εμφανίζονται σε αρκετά σημεία στο ταμπλό, στο τιμόνι και στις εσωτερικές επενδύσεις των θυρών. Η δερμάτινη επένδυση στον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου διαθέτει και αυτή το λογότυπο "EDITION 20".
  • Συστήματα όπως το Τravel Assist και το Innovision Cockpit με την οθόνη των 15 ιντσών για το σύστημα infotainment (και τα δύο στάνταρ εξοπλισμός) εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερη άνεση και τη μέγιστη δυνατή συνδεσιμότητα.
  • Το μηχανολογικό υπόβαθρο περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων που αναβαθμίζουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την οδική του συμπεριφορά, όπως η προαιρετική αερανάρτηση και η ενεργή αντιστάθμιση των κλίσεων μέσω των ηλεκτρομηχανικών αντιστρεπτικών ράβδων.
Το Volkswagen Touareg έκλεισε τα 20 και απέκτησε ειδική έκδοση "EDITION 20"
Volkswagen Touareg "Edition 20" VOLKSWAGEN AG

TOP-5 ορόσημα στην 20χρονη ιστορία του Volkswagen Touareg

  1. Όταν παρουσιάστηκε το 2002, το Touareg εντυπωσίασε την αγορά διαθέτοντας έναν πανίσχυρο 5λιτρο diesel κινητήρα V10 TDI, με την ασύλληπτη για την εποχή ροπή των 750 Nm.
  2. Το 2005, το Touareg "Stanley", ένα από τα πρώτα πραγματικά έξυπνα οχήματα στην ιστορία της αυτοκίνησης, κέρδισε τον διαγωνισμό DARPA Grand Challenge που αφορούσε αυτόνομα οχήματα και τον οποίο είχε διοργανώσει το American Defence Advanced Research Projects Agency. Ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα αυτοκίνητα που κατάφερε να φθάσει στην γραμμή του τερματισμού από τα 23 συνολικά που είχαν εκκινήσει στον συγκεκριμένο αγώνα.
  3. Το 2006, ένα Touareg κατάφερε να σύρει έξω από το υπόστεγό του ένα Boeing 747 βάρους 155 τόνων, επιτυγχάνοντας ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ.
  4. Το "Race Touareg", η αγωνιστική έκδοση του αυτοκινήτου από την Volkswagen Motorsport, κυριάρχησε στο Dakar Rally για τρία συνεχόμενα χρόνια, από το 2009 έως το 2011.
  5. Το Touareg κατέχει πολλά παγκόσμια ρεκόρ μεγάλων αποστάσεων, όπως αυτό με την διάσχιση του Pan-American Highway, όπου μία απόσταση 23.000 χιλιομέτρων καλύφθηκε σε λιγότερο από μόλις 12 ημέρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ