ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Το Βιετναμέζικο Jimny έρχεται Ευρώπη για να σπάσει τα ταμεία

VinFast VF3
VinFast VF3 VINFAST

Πρόκειται για ένα αξιολάτρευτο -όπως φαίνεται στις φωτογραφίες- μικρό ηλεκτρικό SUV που θα μπορεί να μεταφέρει 4 επιβάτες με απόλυτη ησυχία και πολύ οικονομικά, έστω και για μικρές αποστάσεις.

Ο στόχος της VinFast από το Βιετνάμ, είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να κλέψει τις εντυπώσεις, με ένα μικρό ηλεκτρικό “εργαλείο” που θα δώσει ξεχωριστό στυλ στις αστικές μετακινήσεις.

Η απήχηση που είχε το μοντέλο σε όλο τον κόσμο όμως, ήταν τέτοια που οδήγησε αβίαστα τη VinFast να θέλει να κατακτήσει τον κόσμο με το χαριτωμένο VF3. Η boxy αισθητική του -που μας κάνει να σκεφτόμαστε πως οι σχεδιαστές του είχαν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό… από Suzuki μεριά- το καθιστά πολύ εύπεπτο στο μάτι.

VinFast VF3
VinFast VF3 VINFAST

Επισήμως ταξινομημένο ως “Mini car” από τη VivFast, το VF3 με μήκος μόλις 3,1 μέτρα θα είναι εξοπλισμένο με ζάντες 16 ιντσών και μεγάλης διαμέτρου ελαστικά, από τα οποία θα προκύπτει κυρίως και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Δεν έχουν ανακοινωθεί οι προδιαγραφές της μπαταρίας και του ηλεκτροκινητήρα, αλλά η εταιρεία κάνει λόγο για εντυπωσιακή αυτονομία.

Προφανώς και ο στόχος θα είναι να καλύπτονται οι αστικές μετακινήσεις, με το VF3 που θα είναι διαθέσιμο σε δύο επίπεδο εξοπλισμού, τα Eco και Plus. Περισσότερα θα είμαστε σε θέση να σας μεταφέρουμε μέσα στο καλοκαίρι, μια και η VinFast πρόκειται να “στείλει” το μοντέλο της στις αγορές της Ευρώπης από τις αρχές του επόμενου έτους.

VinFast VF3
VinFast VF3 VINFAST

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε τις λίστες των παραγγελιών να ανοίξουν μετά το Σεπτέμβριο που μας έρχεται. Η τιμή θα είναι καθοριστικός παράγοντας ωστόσο για την επιτυχία ή όχι του μοντέλου και αναμένεται να είναι το στοιχείο που θα κάνει το VF3 πραγματικό “κουκλί” στα μάτια των απανταχού ενδιαφερόμενων.

TAGS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ VINFAST
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ