CUPRA

Το πρώτο SUV coupe της Cupra με τους 340 ίππους στο μέρος από το οποίο πήρε το όνομά του- VIDEO

Tavascan-a-journey-to-its-origins
Tavascan-a-journey-to-its-origins CUPRA

H Cupra στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τον εξηλεκτρισμό με το συναρπαστικό SUV που ακούει στο όνομα Tavascan και να αποδείξει πως τα ηλεκτρικά μπορούν να προσφέρουν και σπορ απόδοση.

Μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γαλλία, το χωριό Ταβασκάν στέκεται επιβλητικά στην καρδία των Πυρηναίων. Το δυναμικό SUV coupe, της Cupra το νέο Tavascan ξεκινά ένα ταξίδι στις ρίζες του, για να συναντηθεί με το μέρος από το οποίο έχει πάρει πολλά περισσότερα από το όνομά του και μόνο. Στη “συνάντηση” αυτή, θα ανακαλύψουν ότι μοιράζονται κάτι παραπάνω από ένα όνομα.

Tavascan-a-journey-to-its-origins
Tavascan-a-journey-to-its-origins CUPRA


Με απόδοση 340 ίππων, το Cupra Tavascan είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV coupe της μάρκας. Στον τόπο καταγωγής του, βρίσκεται ένα από τα πιο αντισυμβατικά εργοστάσια παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας. Βρίσκεται σε βάθος 500 μέτρων μέσα στα βουνά, μαζί με τους πιο γνωστούς καταρράχτες στην Ευρώπη, όπου δίνουν άλλη εικόνα και ζωή στον τόπο.

Το χωριό Ταβασκάν χαρακτηρίζεται από ακατέργαστα υλικά, πέτρινους τοίχους και ξύλινες σκεπές ενώ είναι περικυκλωμένο από ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Εκεί, περισσότερες από 50 λίμνες συμβάλλον στην παραγωγή πράσινης ενέργειας. Αυτή η δέσμευση στην ηλεκτροκίνηση και στη βιωσιμότητα υποστηρίζεται από την Cupra.

H ομάδα σχεδίασης του Cupra Tavascan όταν δημιουργούσε το αυτοκίνητο, εμπνεύστηκε από τη φύση και την καθαρότητά της. Το ταξίδι της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση είναι πραγματικότητα και το Cupra Tavascan το αποδεικνύει περίτρανα. Εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια όμως η χρήση ακατέργαστων στοιχείων στη σχεδίασή του, παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Θέλαμε να δώσουμε στο μοντέλο ακεραιότητα, με ακατέργαστα υλικά, χρώματα, υφή και γραφικά στοιχεία αρμονικά με τη φύση», εξηγεί η Φραντσέσκα Σανγκαλί, υπεύθυνη για τα υλικά και τα χρώματα της καμπίνας όλων των μοντέλων της Cupra. «Δημιουργήσαμε ελαφρύτερη δομή και προβάλουμε εξαρτήματα χωρίς να χρειαστεί να τα καλύψουμε. Με τον τρόπο αυτό μειώσαμε το αποτύπωμα άνθρακα».

TAGS CUPRA CUPRA TAVASCAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ