JEEP AVENGER

Το πολύ πετυχημένο B-SUV Jeep Avenger, τώρα διαθέσιμο και ως e-Hybrid με αυτόματο κιβώτιο και τιμή- πρόκληση

Avenger-Hybrid
Avenger-Hybrid STELLANTIS MEDIA

Το Ευρώπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2023, το μικρότερο SUV στην ιστορία της Jeep, απέκτησε μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση που θα κάνει εμπορικά τη διαφορά στη συνέχεια.

Δύο προσθήκες με μεγάλο ειδικό βάρος απέκτησε η γκάμα του SUV Jeep Avenger. Η πρώτη αφορά στο επίπεδο εξοπλισμού Longitude σε συνδυασμό με τον 1.2Τ κινητήρα βενζίνης, ο οποίος αποδίδει 100 PS και συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Σε αυτή την έκδοση που οδηγήσαμε πρόσφατα, η τιμή που μάλιστα την κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, είναι 23.990 ευρώ.

Avenger-Hybrid
Avenger-Hybrid STELLANTIS MEDIA


Η δεύτερη προσθήκη για τον κάτοχο του τίτλου «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023 έχει να κάνει με την έκδοση e-Hybrid, με 48V ήπια υβριδικό σύστημα και στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας. Τα δύο αυτά στοιχεία εξασφαλίζουν από κοινού την οδηγική εμπειρία ενός full υβριδικού συστήματος μαζί με fun to drive χαρακτήρα, σε τιμή που ξεκινάει από τις 26.490 ευρώ.

Η γκάμα των εκδόσεων περιλαμβάνει τα επίπεδα εξοπλισμού Longitude, Altitude και Summit. Ακόμα και στο εισαγωγικό Longitude ο εξοπλισμός έχει όλα όσα χρειάζονται για εύκολη, άνετη και ασφαλή καθημερινότητα: Οθόνη αφής 10,25” για το infotainment, υπηρεσίες Uconnect, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7”, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, ζάντες αλουμινίου 16” και διατήρηση της λωρίδας κίνησης μεταξύ άλλων.

Avenger-Hybrid
Avenger-Hybrid STELLANTIS MEDIA


Επίσης, το αυτόνομο φρενάρισμα, η αναγνώριση των οδικών σημάτων αλλά και τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control, ως σύμμαχοι για τις διαδρομές εκτός ασφάλτου, είναι στοιχεία του βασικού εξοπλισμού του μοντέλου. Η Altitude προσθέτει μεταξύ άλλων 17άρες ζάντες, τιμόνι με επένδυση από οικολογικό δέρμα, αυτόματο κλιματισμό και πίνακα οργάνων 10,25”.

Στην κορυφαία Summit, οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν 18άρες ζάντες αλουμινίου, Full LED εμπρός φώτα, είσοδο και εκκίνηση χωρίς κλειδί, επαγωγική φόρτιση, handsfree πόρτα χώρου αποσκευών, αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, κάμερα οπισθοπορείας με drone view, αισθητήρες παρκαρίσματος 360ο και παρακολούθηση τυφλού σημείου.

Avenger-Hybrid
Avenger-Hybrid STELLANTIS MEDIA


Υπάρχουν επίσης πολλά πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού που αναβαθμίζουν περαιτέρω το στιλ, την πολυτέλεια και την ψυχαγωγία, φέρνοντας το Avenger στα μέτρα του κάθε πελάτη. Σημαντική είδηση είναι και ότι σε όλα τα Jeep Avenger διατίθεται πλέον και ανοιγόμενη ηλιοροφή, με συνολικό εμβαδό 0,9 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 0,2 τετραγωνικά, ανοίγουν.

Για το Avenger το λογότυπο e-Hybrid κρύβει από πίσω του ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα των 21 kW που βρίσκεται τοποθετημένος αμέσως μετά το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις έξι σχέσεις, έχει τη δυνατότητα να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, με ταχύτητα έως 30 km/h και για απόσταση έως 1 χιλιόμετρο.

Avenger-Hybrid
Avenger-Hybrid STELLANTIS MEDIA


Σύστημα εξηλεκτρισμού (με μίζα-εναλλάκτη BSG) διαθέτει και ο θερμικός κινητήρας των 1,2 lt, ο οποίος λειτουργεί στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller προκειμένου να επωφελείται στο μέγιστο βαθμό από το υβριδικό πακέτο. Με τους 100 PS και τα 205 Nm το νέο Avenger e-Hybrid ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 10,9” και έχει τελική ταχύτητα 184 km/h.

Η μέση κατανάλωση είναι 4,9-5,1 lt/100 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP και εκπέμπει 111-114 g/km CO2, οπότε δεν επιβαρύνεται από τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να κυκλοφορεί καθημερινά στο δακτύλιο. Να σημειωθεί και ότι υπάρχει δυνατότητα έλξης ρυμουλκούμενου έως 1.100 kg -με φρένα, βάρος που για την έκδοση βενζίνης φτάνει τα 1.200 kg.

Avenger-Hybrid
Avenger-Hybrid STELLANTIS MEDIA


Οι τιμές για την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα ξεκινούν από €30.700 για την έκδοση Longitude μαζί με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», ενώ η μπαταρία της καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών. Τα μηχανικά μέρη καλύπτονται για 4 χρόνια ή 160.000 km, όπως σε όλα τα Avenger.

TAGS JEEP AVENGER JEEP SUV ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ