ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

To νέο Mazda CX-50 με τη "μάτσο" εμφάνιση είναι το νέο SUV της ιαπωνικής μάρκας

MAZDA
MAZDA CX-50 2022

To CX-50 είναι το πρώτο μοντέλο που θα παράγεται στο νέο εργοστάσιο της Mazda που δημιούργησε σε συνεργασία με την Toyota στις ΗΠΑ.

Η Mazda επεκτείνει τη γκάμα των SUV της με το Mazda CX-50, το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Ιανουάριο του 2022 στο νέο εργοστάσιο της Mazda Toyota Manufacturing (MTM) στο Huntsville της Αλαμπάμα.

Από πλευράς μεγέθους τοποθετείται πάνω από το Mazda CX-5 και βασίζεται στην πλατφόρμα των Mazda3 και Mazda CX-30.

MAZDA
MAZDA CX-50 2022

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του νέου SUV είναι η δυναμική του εμφάνιση που δίνει υποσχέσεις για υψηλές off-road δυνατότητες. Αρχικά θα τροφοδοτείται με βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 και αργότερα θα ακολουθήσει μια εξηλεκτρισμένη έκδοση.

Το CX-50 διαθέτει επίσης το αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης i-Activ AWD και το Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive), το οποίο προσφέρει προγράμματα οδήγησης για διάφορες συνθήκες.

MAZDA
MAZDA CX-50 2022

Το ολοκαίνουριο μοντέλο δυστυχώς δεν θα το δούμε στην Ευρώπη καθώς προορίζεται για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Η Mazda σκοπεύει πάντως να μας "ανταμείψει" με δύο μεγαλύτερα crossover / SUV που θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

MAZDA
MAZDA CX-50 2022 .

Πρόκειται για το CX-60, με δύο σειρές καθισμάτων, και το CX-80, με τρεις σειρές, τα οποία θα σηματοδοτήσουν την εισαγωγή των βενζινοκίνητων-ηλεκτροκίνητων plug-in υβριδικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης της Mazda στην Ευρώπη. Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει και ένας νέας γενιάς εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας Skyactiv-X, ανάφλεξης με συμπίεση, καθώς και ένας Skyactiv-D πετρελαιοκινητήρας με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

MAZDA
MAZDA CX-50 2022

Όσο αφορά την Mazda Toyota Manufacturing, είναι μια κοινοπραξία 50:50 μεταξύ των δύο εταιριών. Το εργοστάσιο στην Αλαμπάμα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000 αυτοκίνητα (150.000 για κάθε μάρκα). Η MTM ιδρύθηκε ως μέρος της ευρύτερης συνεργασίας Mazda-Toyota, που περιλαμβάνει την κοινή ανάπτυξη τεχνολογίας για ηλεκτρικά οχήματα, συνδεδεμένα αυτοκίνητα και προηγμένα συστήματα ασφάλειας.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ MAZDA SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ