ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Το νέο Ford Ranger εντυπωσιάζει σε σχεδίαση αλλά και σε δυνατότητες

FORD
FORD RANGER 2022

Η Ford κάνει λόγο για το πιο έξυπνο, το πιο ευέλικτο και το πιο ικανό Ranger στην ιστορία του pick-up μοντέλου.

Το Ranger επόμενης γενιάς αποκάλυψε η Ford, με σύνθημα “Living the Ranger Life” και με την εμπειρία των πελατών της να παίζει καθοριστικό ρόλο στην σκληροτράχηλη εμφάνιση του νέου της pick-up. Είναι αξιοσημείωτο πως η Ford αφιέρωσε πολύ χρόνο με ιδιοκτήτες από όλο τον κόσμο, διεξάγοντας πάνω από 5.000 συνεντεύξεις και δεκάδες συνεδρίες με πελάτες για να κατανοήσει τον τρόπο χρήσης των pick-up τους και να μάθει τις επιθυμίες και προσδοκίες τους από το νέο Ranger.


Νέο Ford Ranger: Δυναμική σχεδίαση

Το νέο Ford Ranger εντυπωσιάζει σε σχεδίαση αλλά και σε δυνατότητες
FORD RANGER FORD - SATTAPHAN KANTHA

Εμφανισιακά, η επόμενη γενιά Ranger είναι τολμηρή με στοιχεία που ξεχωρίζουν, όπως η νέα μάσκα, τα χαρακτηριστικά εμπρός φώτα σε σχήμα C και τη διακριτική μεσαία γραμμή που ενσωματώνει οπτικά τους τονισμένους θόλους των τροχών που ενισχύουν την αίσθηση στιβαρότητας του Ranger. Μάλιστα, για πρώτη φορά το Ford Ranger προσφέρει προβολείς LED matrix.

FORD
FORD RANGER 2022


Νέο Ford Ranger: Εσωτερικό επιβατικού αυτοκινήτου

FORD
FORD RANGER 2022 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Το εσωτερικό παραπέμπει περισσότερο σε επιβατικό αυτοκίνητο. Είναι σημαντικά αναβαθμισμένο χρησιμοποιώντας μαλακά υλικά και έχει έντονα hi-tech προφίλ χάρη στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη αφής 10,1 ή 12 ιντσών σε διάταξη πορτρέτου, που υποστηρίζει το γνωστό σύστημα συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford.

Αυτό διαθέτει λειτουργία με έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών και συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει ένα εργοστασιακά τοποθετημένο, ενσωματωμένο modem FordPass Connect, που επιτρέπει συνδεσιμότητα εν κινήσει όταν συνδέεται με το FordPass app, ώστε οι πελάτες να μπορούν να παραμένουν διασυνδεδεμένοι με τον κόσμο.

FORD
FORD RANGER 2022

Το FordPass δίνει τη δυνατότητα για λειτουργίες που γίνονται από απόσταση μέσω του smartphone, όπως εκκίνηση (Remote Start), έλεγχος του οχήματος (Vehicle Status) και κλείδωμα/ξεκλείδωμα των θυρών.

Από την οθόνη ελέγχονται και τα προφίλ οδήγησης (driving modes) του Ford Ranger. Πατώντας ένα μπουτόν, ο οδηγός μπορεί να μεταφέρεται στην ειδική οθόνη για όλα τα off-road προγράμματα και προφίλ οδήγησης και να παρακολουθεί το σύστημα μετάδοσης, τη γωνία διεύθυνσης του τιμονιού, τις διαμήκεις και εγκάρσιες κλίσεις του αμαξώματος και άλλα δεδομένα και επιλογές.

FORD - Sattaphan Kantha
FORD RANGER 2022

Η οθόνη είναι επίσης συνδεδεμένη με μία κάμερα 360-μοιρών που διευκολύνει το παρκάρισμα και τους ελιγμούς σε στενούς δρόμους πόλεων. Τέλος, μέσω του Ford Power-Up και χάρη στο ενσωματωμένο modem FordPass Connect, μπορούν να γίνονται ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού.


Νέο Ford Ranger: Ισχυροί κινητήρες turbo diesel

FORD
FORD RANGER 2022

Κάτω από το νέο αμάξωμα υπάρχει ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο με μεταξόνιο κατά 50 mm μακρύτερο και μετατρόχιο κατά 50 mm φαρδύτερο από του προηγούμενου Ranger. Μία υδρομορφοποιημένη δομή στο εμπρός τμήμα δημιουργεί περισσότερο χώρο στο διαμέρισμα του κινητήρα για το νέο V6 και «προετοιμάζει» το Ranger για την υποστήριξη μελλοντικών, διαφορετικών και προφανώς εξηλεκτρισμένων τεχνολογιών κίνησης (υβριδικά συστήματα κλπ).

Έτσι, στη γκάμα κινητήρων προστέθηκε ένας μεγαλύτερος V6 turbodiesel των 3.000 κυβικών, δίπλα στους Single-Turbo και Bi-Turbo diesel των 2.000 κυβικών. Αν και ακόμη η Ford δεν ανακοινώνει νούμερα ισχύος, οι 2λιτροι turbodiesel αναμένεται να αποδίδουν τουλάχιστον 170 και 213 ίππους αντίστοιχα (όπως συμβαίνει στο τωρινό Ranger), αν όχι παραπάνω.

FORD
FORD RANGER 2022

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν την επιλογή μεταξύ δύο συστημάτων τετρακίνησης: ένα ηλεκτρονικό σύστημα κατ' επιλογήν τετρακίνησης εν κινήσει, ή ένα νέο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με αυτόματο πρόγραμμα λειτουργίας που δεν απαιτεί ενέργειες από τον οδηγό.


Νέο Ford Ranger: Πρακτικότερος και μεγαλύτερος χώρος φόρτωσης

FORD
FORD RANGER 2022

Το νέο pick-up της Ford προσφέρει μεγαλύτερη πρακτικότητα και ικανότητα φόρτωσης. Καταρχήν, είναι φαρδύτερο κατά 50 mm, στοιχείο ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά στην καρότσα, όπου πλέον μπορούν να φορτωθούν π.χ. φύλλα από κόντρα πλακέ ή μια παλέτα κανονικού μεγέθους.

Επιπλέον, οι σχεδιαστές προχώρησαν στην ενσωμάτωση ενός πλαϊνού σκαλοπατιού πίσω από τον κάθε πίσω τροχό, προσφέροντας ένα πιο ασφαλή τρόπο πρόσβασης στην καρότσα.

FORD
FORD RANGER 2022

Ειδικά για την καρότσα σχεδίασαν ακόμη ένα νέο ανθεκτικό κάλυμμα που προστατεύει τόσο τα ατσάλινα πάνελ από γρατζουνιές όσο και τα γόνατα του ιδιοκτήτη από την επαφή μαζί τους. Πρόσθετοι κρίκοι πρόσδεσης σε στιβαρές ατσάλινες σωληνωτές ράγες προσφέρουν πρακτικά σημεία ασφάλισης φορτίων, ενώ ένα νέο σύστημα διαχείρισης φορτίων, ειδικά σχεδιασμένο με διαχωριστικά για αντικείμενα διαφόρων μεγεθών – όπως ξυλεία και εργαλειοθήκες.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να δημιουργούν μικρότερους χώρους για την αποθήκευση αντικειμένων - που αλλιώς θα έπρεπε να μεταφερθούν στην καμπίνα – μέσω ενός συστήματος με ελατηριωτές βάσεις που κουμπώνουν στις πλαϊνές ράγες της καρότσας. Η πίσω πόρτα, τέλος, μπορεί να παίξει και το ρόλο ενός πάγκου εργασίας με ενσωματωμένο χάρακα και υποδοχές για σφιγκτήρες μέτρησης, συγκράτησης και κοπής υλικών.


Νέο Ford Ranger: Πότε έρχεται

FORD
FORD RANGER 2022

Το βιβλίο παραγγελιών για τη νέα γενιά Ranger θα ανοίξει στην Ευρώπη στα τέλη του 2022, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2023. Θυμίζουμε πως το σημερινό Ranger ηγείται σε πωλήσεις της ευρωπαϊκής κατηγορίας των pick-up και πρόσφατα πέτυχε ένα νέο ρεκόρ 9-μήνου (Ιαν – Σεπ. 2021), με 45.539 μονάδες και μερίδιο αγοράς 39,9%!


TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD FORD RANGER PICK-UP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ