LAND ROVER DEFENDER

To Land Rover Defender 110 τράβηξε το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic

Το νέο VG Land Rover
Το νέο VG Land Rover

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2014 - οχήματα Land Rover ρυμουλκούν τα διαστημικά οχήματα της Virgin Galactic, μεταφέρουν αστροναύτες και υποστηρίζουν καθημερινές δραστηριότητες.

Εάν δεν παρακολουθήσατε την πρώτη, πλήρως επανδρωμένη πτήση της Virgin Galactic στο διάστημα, έχετε την ευκαιρία να το κάνετε τώρα στο βίντεο που ακολουθεί. Και βέβαια, το αυτοκίνητο πάντα έχει θέση, ακόμα και σε διαστημικές αποστολές.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης Virgin Galactic, συμμετείχε ο ίδιος στην πρώτη πτήση στο διάστημα. Πήγε στο διαστημικό αεροδρόμιο America στο New Mexico, με ένα Range Rover Astronaut Edition, για την αποστολή με κωδική ονομασία "Unity 22" και κατόπιν, μαζί με τέσσερις Ειδικούς Αποστολής και δύο πιλότους, επιβιβάστηκε στο διαστημικό σκάφος με την ονομασία SpaceShipTwo Unity.

Στη συνέχεια, το σκάφος αφού έφθασε στα περίπου 46.340 πόδια ύψος, αποκολλήθηκε από το υπόλοιπο σκάφος στο οποίο ήταν συνδεδεμένο, προκειμένου με ιλιγγιώδη ταχύτητα (2.214 μίλια / ώρα) να φθάσει περίπου στις 282.000 πόδια και να επιστρέψει στη γη μετά από ένα ταξίδι 15 λεπτών, το οποίο οι μελλοντικοί πελάτες θα χρυσοπληρώνουν.

Η τέταρτη επανδρωμένη διαστημική πτήση της εταιρείας ήταν η πρώτη που μετέφερε πλήρες πλήρωμα. Τα μέλη του πληρώματος βίωσαν στιγμές πλήρους έλλειψης βαρύτητας και απόλαυσαν απίστευτες εικόνες της Γης από το διάστημα.

Αφού το σκάφος προσγειώθηκε ομαλά, στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από ένα Land Rover Defender 110 μέχρι το σημείο που περίμενε το κοινό.

Η Virgin Galactic είναι η πρώτη στον κόσμο εμπορική «διαστημική» εταιρεία. Έχει ήδη υπογράψει με περίπου 600 μελλοντικούς αστροναύτες πελάτες, που θα μεταφέρονται στις πτήσεις τους με οχήματα της Land Rover.

Τα Land Rover αποτελούν μέρος της καθημερινές ζωής της ομάδας της Virgin Galactic, αναλαμβάνοντας τη ρυμούλκηση των διαστημικών οχημάτων, τη μεταφορά εξοπλισμού και τον καθαρισμό των διαδρόμων πριν από την απογείωση για την πρώτη ιδιωτική εταιρεία που θα μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα σε ένα σκάφος σχεδιασμένο για εμπορική χρήση.

TAGS LAND ROVER DEFENDER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ