NISSAN ARIYA

Το ηλεκτρικό SUV Nissan Ariya, έφτασε στο Νότιο Πόλο ολοκληρώνοντας την επική αποστολή του

Nissan Ariya Pole to Pole
Nissan Ariya Pole to Pole NISSAN MEDIA

Η εμβληματική δοκιμασία Pole to Pole των εξερευνητών Κρις και Τζούλι Ράμσι με το Nissan Ariya ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς το ηλεκτρικό SUV έφτασε στον τελικό προορισμό, στον Νότιο Πόλο στην Ανταρκτική.

Η περιπέτεια των 10 μηνών και των 30.000 χιλιομέτρων με το ηλεκτρικό SUV η οποία ξεκίνησε στην παγωμένη Αρκτική Θάλασσα, στον Μαγνητικό Βόρειο Πόλο, πέρασε από τα ποικίλα εδάφη και τις συνθήκες της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής προτού φτάσει στην πιο απομακρυσμένη ήπειρο του πλανήτη και κατακτήσει τον Νότιο Πόλο. Είναι η πρώτη φορά που οποιοδήποτε αυτοκίνητο, πόσο μάλλον ένα EV, ολοκληρώνει ένα τέτοιο ταξίδι.

Nissan Ariya Pole to Pole
Nissan Ariya Pole to Pole NISSAN MEDIA


Σε μεγάλες αποστάσεις και δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές, το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της αποστολής, ένα Nissan Ariya με το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE, πέρασε τις πιο σκληρές δοκιμασίες σε ακραίες θερμοκρασίες και μεγάλα υψόμετρα. Το εργοστασιακό όχημα – χωρίς τροποποιήσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης ή στην μπαταρία – ετοιμάστηκε από τους ειδικούς της Arctic Trucks για την πολική κινητικότητα, για να εξοπλιστεί με ελαστικά BF Goodrich 39 ιντσών.

Nissan Ariya Pole to Pole
Nissan Ariya Pole to Pole NISSAN MEDIA


Ο Κρις και η Τζούλι άρχισαν να σχεδιάζουν το Pole to Pole το 2017 αφού ολοκλήρωσαν το Μογγολικό Ράλι με το Nissan LEAF, όταν γιο πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ένα EV για να αντιμετωπίσει την πρόκληση των 10.000 χλμ. Συνειδητοποίησαν αμέσως πόσο μεγάλο ενδιαφέρον θα μπορούσε να δημιουργήσει για τα ηλεκτρικά οχήματα αυτό το είδος επικής περιπέτειας.

Nissan Ariya Pole to Pole
Nissan Ariya Pole to Pole NISSAN MEDIA


Ένιωσαν ότι το Pole to Pole ήταν η απόλυτη περιπέτεια ηλεκτρικού οχήματος και την έκαναν πραγματικότητα μέσα από τη δέσμευσή τους για συνεργασία και καινοτομία με συνεργάτες που μοιράζονταν τις ίδιες ιδέες. Ο Κρις σχολίασε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι βρισκόμαστε στο Νότιο Πόλο. Μετά από τόσα χρόνια προγραμματισμού, φαίνεται απίστευτο. Πάντα είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στις εκπληκτικές δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων και ήξερα ότι το Nissan Ariya μας θα αντιμετώπιζε οτιδήποτε βρισκόταν μπροστά του”.

TAGS NISSAN ARIYA NISSAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ