HYUNDAI IONIQ 5

Το ηλεκτρικό μοντέλο που πέτυχε κορυφαία επίδοση στο τεστ αποφυγής ταράνδου

HYUNDAI
HYUNDAI IONIQ 5

Στη συγκεκριμένη δοκιμασία τα αυτοκίνητα στόχο έχουν να αναδείξουν την ικανότητά τους να αποφύγουν ένα εμπόδιο που μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά στο δρόμο.

Το Ισπανικό περιοδικό αυτοκινήτου km77.com πραγματοποιεί συχνά τεστ αποφυγής ταράνδου με νέα μοντέλα. Πρόσφατα δοκίμασε και το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 5, το οποίο πέτυχε κορυφαία επίδοση παρέχοντας υψηλά επίπεδα σταθερότητας και χειρισμού.

HYUNDAI
HYUNDAI IONIQ 5

Τα οχήματα πραγματοποιούν το τεστ αποφυγής ταράνδου, για να αναδείξουν την ικανότητά τους να αποφύγουν ένα εμπόδιο που μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά στο δρόμο. Με μέγιστη ταχύτητα 80 km/h, το IONIQ 5 αναδείχθηκε ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα που έχουν πραγματοποιήσει τη δοκιμή του km77.com. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δοκιμαστές, το IONIQ 5 “ακόμη και με τέσσερα άτομα και φορτίο, κινείται με αρκετή ευελιξία σε όλες τις συνήθεις συνθήκες κυκλοφορίας”.

Η έκδοση του IONIQ 5 που πέρασε τη συγκεκριμένη δοκιμασία διέθετε μπαταρία 72,6 kWh, ισχύ 218 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς. Επιπλέον, τις ζάντες 19 ιντσών του ηλεκτρικού μοντέλου πλαισίωναν ελαστικά Michelin Primacy 4 σε διαστάσεις 235/55 R19 105W.

HYUNDAI
HYUNDAI IONIQ 5

Το IONIQ 5 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ της Hyundai. Η γκάμα περιλαμβάνει δύο επιλογές μπαταριών, 58 kWh ή 72,6 kWh, καθώς και εκδόσεις με τετρακίνηση ή κίνηση στους πίσω τροχούς. Η έκδοση μπαταρίας 72,6 kWh με κίνηση στους πίσω τροχούς διαθέτει μέγιστη αυτονομία 481 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Το IONIQ 5 προσφέρει επίσης εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση. Η τεχνολογία φόρτισης 800 V του επιτρέπει να φορτίζει τη μπαταρία του από 10% στο 80% σε μόλις 18 λεπτά, σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Επιπλεόν, ο ιδιοκτήτης μπορεί να χρησιμοποιεί την τεχνολογία Vehicle to Load (V2L) για να φορτίσει ή να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρονικά σκούτερ.

TAGS HYUNDAI IONIQ 5 HYUNDAI ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ