ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Χειμερινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ είναι το τελευταίο για το 2023

Winter PHILPA Vytina
Winter PHILPA Vytina PHILPA

Επιστροφή με 70 ιστορικά οχήματα και τα πληρώματά τους στη γραφική και χειμερινή Βυτίνα το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου, για το Χειμερινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2023, το τελευταίο regularity rally της χρονιάς.

Οι συμμετοχές του τελευταίου αγώνα της χρονιάς ξεπέρασαν τις 70, καθώς τόσα ήταν τα όμορφα κλασσικά οχήματα που δηλώθηκαν ως συμμετοχές σε αυτή την παραδοσιακή Regularity εκδήλωση, στην οποία υπάρχουν δυο κατηγορίες η Classic Regularity και η Touring. Στην κατηγορία Touring, που φέτος συμμετέχουν περισσότερα πληρώματα από πέρσι, έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο περιηγητικό μέρος.

Winter PHILPA Vytina
Winter PHILPA Vytina PHILPA


Οι χρονομετρήσεις επιτρέπουν σχετικά χαμηλές ΜΩΤ ώστε οι συμμετέχοντες να απολαύσουν τη φύση και την οδήγηση. Στην κατηγορία Regularity, πρωταρχικό ρόλο έχουν οι αρκετές ειδικές διαδρομές με πολλές χρονομετρήσεις. Οι ειδικές δοκιμασίες ποικίλουν, ώστε κάποιες να είναι τεχνικές και απαιτητικές και άλλες πιο γρήγορες, με τη νυχτερινή ειδική των 30 χιλιομέτρων να αποτελεί από μόνη της πρόκληση για τους sportsmen της Regularity.

Τα πληρώματα και των δύο κατηγοριών εκκινούν το πρωί του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου από την προβλήτα “Π” της παραλίας του Ναυπλίου με θέα το Μπούρτζι και το Παλαμήδι. Αφού διανύσουν διαδρομές στα όρια της Αργολίδας και της Αρκαδίας, θα περάσουν από το Άστρος Κυνουρίας και θα κατευθυνθούν προς το μαγευτικό δάσος με καστανιές, της Καστάνιτσας.

Προορισμός τους για ανασυγκρότηση, οι Καρυές, το χωριό των ομορφότερων Ελληνίδων που η παρουσία τους ως κόρες αγάλματα κόσμησαν το Ερέχθειο της Ακρόπολης των Αθηνών. Στην πλατεία του χωριού υπάρχει επιλογή για γεύμα ή καφέ σε ένα από τα μαγαζιά, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφθούν το μνημείο των Καρυάτιδων, πιστό αντίγραφο του Ερεχθείου της Ακρόπολης στο λόφο του χωριού.

Winter PHILPA Vytina
Winter PHILPA Vytina PHILPA


Μετά την ανασυγκρότηση, τα πληρώματα της κατηγορίας Touring θα κατευθυνθούν ελεύθερα προς στην Βυτίνα για την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας. Για την κατηγορία Classic Regularity το διαγωνιστικό μέρος συνεχίζεται με κατεύθυνση προς Μεγαλόπολη μέσω Βλαχοκερασιάς. Από εκεί καταλήγουν στη γραφική Αλωνίσταινα για μικρή ανασυγκρότηση και προετοιμασία για τη βραδινή ειδική διαδρομή που θα έχει ξεχωριστή αθλοθέτηση.

Τελικός προορισμός για την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας, η Βυτίνα. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, την τιμητική τους θα έχουν πανέμορφες πράσινες διαδρομές που θα απολαύσουν όλοι οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα πληρώματα και των δύο κατηγοριών θα εκκινήσουν στις 10.30 από την Βυτίνα και αφού περάσουν από Βλαχέρνα και Λεβίδι, θα ανέβουν στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου.

Winter PHILPA Vytina
Winter PHILPA Vytina PHILPA


Από εκεί θα κατηφορίσουν για Αλωνίσταινα ώστε να φτάσουν στο όμορφο Λιμποβίσι για ανασυγκρότηση. Αμέσως μετά η κατηγορία Touring θα επιστρέψει ελεύθερα στον τερματισμό στη Βυτίνα, ενώ η κατηγορία Classic Regularity θα κάνει την τελευταία ειδική με κατεύθυνση τον τερματισμό της Βυτίνας από διαφορετική διαδρομή. Μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει μεσημεριανό γεύμα απονομής στην παραδοσιακή ταβέρνα «Το Αρχοντικό της Αθηνάς».

TAGS ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ