BMW

Θωρακισμένες εκδόσεις για τις BMW i7 και Σειρά 7

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW

Η BMW αποκαλύπτει μία νέα γενιά θωρακισμένων οχημάτων στην κατηγορία πολυτελών sedan, που εξελίχθηκαν με σημείο αναφοράς τη νέα BMW Σειρά 7.

Τα δύο αυτά μοντέλα συνδυάζουν μια ασυναγώνιστη φιλοσοφία προστασίας με εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας, άκρως προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού και την κορυφαία στην κατηγορία δυναμική συμπεριφορά για την οποία φημίζεται η μάρκα. Ως το πρώτο θωρακισμένο sedan στον κόσμο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η BMW i7 Protection είναι πραγματικά πρωτοποριακή.

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW


Διαθέτοντας δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, πληροί όλες τις απαιτήσεις προστασίας της κατηγορίας VR9 χωρίς περιορισμούς, όπως και η νέα BMW Σειρά 7 Protection με κινητήρα εσωτερικής καύσης. H φιλοσοφία εγγενούς ασφάλειας της νέας BMW i7 Protection και της BMW Σειράς 7 Protection ελήφθη υπόψη κατά την εξέλιξη της νέας BMW Σειράς 7.

Επίκεντρο αποτελεί το νέο BMW Protection Core που είναι μοναδικό παγκοσμίως και περιλαμβάνει ειδική για το μοντέλο αυτοφερόμενη δομή αμαξώματος με θωράκιση χάλυβα. Στη συνέχεια, συνδυάζεται με χαρακτηριστικά όπως η πρόσθετη θωράκιση του κάτω μέρους του αμαξώματος και της οροφής καθώς και θωρακισμένο γυαλί.

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW


Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ με μια περίτεχνη διαδικασία κατασκευής στο χέρι. Τα δύο θωρακισμένα οχήματα θα κάνουν το ντεμπούτο στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου IAA Mobility 2023 στο Μόναχο, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2023.

Τα νέα θωρακισμένα μοντέλα προσφέρουν εξατομικευμένη προστασία από επιθέσεις με πυροβόλα όπλα ή εκρηκτικά για άτομα που αποτελούν στόχο επίθεσης. Έχουν ταξινομηθεί προφέροντας προστασία κατηγορίας VR9 με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα επίσημα κριτήρια δοκιμών της γερμανικής VPAM.

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW


Η πιστοποίηση βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην τρίτη έκδοση των οδηγιών για οχήματα ανθεκτικά σε σφαίρες (VPAM BRV) όσον αφορά τη βαλλιστική αντοχή και στις οδηγίες για οχήματα ανθεκτικά σε εκρηκτικές ύλες (VPAM ERV, τρίτη έκδοση) και στην PAS 300 αναφορικά με την αντοχή σε εκρήξεις. Το γυαλί για τα δύο μοντέλα προστατεύει ακόμη και από πυρά από πυρομαχικά διαμετρήματος 7.62x54 R.

Η BMW i7 Protection, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε αυτή την κατηγορία προστασίας και διαθέσιμο αποκλειστικά στην Ευρώπη, αποδεικνύει πώς τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά όσον αφορά το επίπεδο προστασίας, τη δυναμική συμπεριφορά, την οδηγική άνεση και την άνεση εσωτερικού είναι απόλυτα συμβατά με τα αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας.

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW


Η καινοτόμος φιλοσοφία προστασίας για τα νέα θωρακισμένα sedan οχήματα της BMW αποτελεί προϊόν της παραδοσιακής τεχνογνωσίας της εταιρείας σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής. Η BMW έχει πλέον συγκεντρώσει 45 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και παραγωγή θωρακισμένων οχημάτων.

Ειδική θωράκιση σχεδιασμένη για να προσφέρει μέγιστη προστασία ειδικά από εκρηκτικές ύλες, χρησιμοποιήθηκε τόσο για την οροφή όσο και για το κάτω μέρος του αμαξώματος των δύο θωρακισμένων sedan. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβαίνοντες προστατεύονται επίσης από επιθέσεις drone, για παράδειγμα, καθώς και από θραύσματα χειροβομβίδων.

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW


Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης, τα στοιχεία ειδικής προστασίας πρέπει να αποδείξουν την αντοχή τους σε επιθέσεις περνώντας από μια απαιτητική διαδικασία. Επιπλέον, εμπειρογνώμονες από ανεξάρτητο κρατικό ινστιτούτο δοκιμών διεξάγουν δοκιμές με πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά στο όχημα.

Η καινοτόμος φιλοσοφία προστασίας που χρησιμοποιήθηκε για τη νέα BMW i7 Protection και τη BMW Σειρά 7 Protection επέτρεψε επιπλέον τη βελτιστοποίηση του βάρους τους σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η εξοικονόμηση βάρους δεν οδηγεί μόνο σε σημαντικά υψηλότερη ικανότητα μεταφοράς φορτίου, αλλά έχει επίσης ιδιαίτερα θετική επίδραση στις ικανότητες χειρισμού των θωρακισμένων sedan.

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW


Το βελτιστοποιημένο βάρος συνδυάζεται με την αύξηση της ακαμψίας του αμαξώματος (ένα ακόμη πλεονέκτημα του BMW Protection Core) με στόχο την προσφορά απαράμιλλων επιπέδων άνεσης ευελιξίας. Όλα αυτά μεταφράζονται σε εξαιρετικά ακριβή έλεγχο του αυτοκινήτου, άριστη δυναμική στις στροφές και απαράμιλλες τιμές επιτάχυνσης και τελικής ταχύτητας.

Η BMW i7 Protection φέρνει για πρώτη φορά την εμπειρία της αμιγούς ηλεκτροκίνησης στην κατηγορία των θωρακισμένων οχημάτων. Τα άτομα που χρειάζονται ειδική προστασία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα όχημα ασυμβίβαστο όσον αφορά την ασφάλεια αλλά και την βιώσιμη τεχνολογία όσον αφορά το σύστημα κίνησης.

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW


Το τελευταίο δεν εκπέμπει ρύπους και περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν ακόμα στον πίσω. Χρησιμοποιεί πολλά επιμέρους εξαρτήματα που προέρχονται από το σύστημα κίνησης της BMW i7 M70 xDrive του ισχυρότερου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής της μάρκας, εξασφαλίζοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες δημιουργούν ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης με συνδυασμένη ισχύ έως 544 ίππους και μέγιστη συνδυασμένη ροπή 745 Nm. Η άμεση παροχή ισχύος, η κατανομή της και στους τέσσερις τροχούς και η έξυπνη δικτύωση όλων των συστημάτων μετάδοσης κίνησης και πλαισίου εγγυώνται εξαιρετική πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και δυναμική υπεροχή.

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW


Η νέα BMW i7 Protection επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 9,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h. Η βενζινοκίνητη έκδοση του νέου θωρακισμένου sedan αντίστοιχα, έχει κάτω από το καπό ένα κινητήρα V8 τελευταίας γενιάς.

Η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo περιλαμβάνει ένα αναβαθμισμένο σύστημα υπερσυμπίεσης με ηλεκτρικά ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης και έμμεση ψύξη του αέρα πλήρωσης, μαζί με μια πολλαπλή εξαγωγή τύπου cross-bank, με αυλούς που ενώνονται σε μια άκαμπτη δομή και στις δύο πλευρές που σχηματίζουν οι κύλινδροι.

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW


Ο νέος οκτακύλινδρος κινητήρας των 4,4 λίτρων χρησιμοποιεί ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της αποδοτικότητας καυσίμου. Το νέο σύστημα κίνησης παράγει μέγιστη ισχύ 530 ίππους και μέγιστη ροπή 750 Nm. Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive κατανέμει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με τις ανάγκες.

Η νέα BMW Σειρά 7 Protection συνδυάζει την ανώτερη δυναμική συμπεριφορά με ασυναγώνιστα επίπεδα απόδοσης. Επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα μέχρι την τελική ταχύτητα των 210 km/h. Οι νέες BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection είναι τα πρώτα και μοναδικά θωρακισμένα οχήματα στην κατηγορία τους που εξοπλίζονται με το Integral Active Steering.

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW


Διαθέτοντας λειτουργία τετραδιεύθυνσης, αυτό όχι μόνο μειώνει τον κύκλο στροφής του αυτοκινήτου κατά τους ελιγμούς, αλλά αυξάνει επίσης την ακρίβεια και τη δυναμική απόκριση στις γρήγορες στροφές. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του Integral Active Steering είναι ο τρόπος με τον οποίο αυξάνει την οδηγική άνεση για τους πίσω επιβάτες.

Οι νέες BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection είναι εξοπλισμένες με ζάντες ελαφρού κράματος 20” ιντσών, οι οποίες αποτελούν ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό στην κατηγορία τους και επιτρέπουν τη χρήση ενός ιδιαίτερα ισχυρού συστήματος πέδησης. Οι ειδικές για το μοντέλο ζάντες ελαφρού κράματος διαθέτουν ακτίνες σε σχήμα αστεριού και συνδυάζονται με ελαστικά της Michelin διατάσεων 255-740 R510.

Τα ελαστικά αυτά, έχουν εξελιχθεί ειδικά για τα θωρακισμένα sedan. Η μεγάλη διάμετρος αυτών των ελαστικών και ο εξαιρετικά μεγάλος όγκος αέρα που συγκρατούν σε σχέση με τα ελαστικά του ανταγωνισμού βελτιώνουν την ποιότητα κύλισης, ενώ η μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής ωφελεί την πρόσφυση και την οδηγική σταθερότητα.

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW

Τα ελαστικά PAX διαθέτουν έναν δακτύλιο runflat τοποθετημένο στη στεφάνη του τροχού, ο οποίος επιτρέπει στο αυτοκίνητο να συνεχίσει το ταξίδι του με ταχύτητα έως και 80 km/h ακόμη και σε περίπτωση πλήρους απώλειας πίεσης.

Ένα αποκλειστικό χαρακτηριστικό άνεσης που προσφέρεται για πρώτη φορά σε μοντέλο BMW είναι η μηχανοκίνητη υποβοήθηση για το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών, η οποία είναι στάνταρ. Είναι διαθέσιμη αμέσως μετά το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μειώνοντας τη δύναμη που απαιτείται για το άνοιγμα ή το κλείσιμο των θωρακισμένων θυρών.

Μοναδική επίσης σε αυτή την κατηγορία είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στους επιβάτες να κλείνουν αυτόματα τις πόρτες πατώντας ένα κουμπί αφού μπουν στο αυτοκίνητο. Οι επιβάτες της δεύτερης σειράς καθισμάτων των νέων BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρικά σκιάδια παραθύρων και στις δύο πλευρές.

BMW 7 SERIES PROTECTION
BMW 7 SERIES PROTECTION BMW


Αξίζει να σημειωθεί πως η BMW προσφέρει ειδικά μαθήματα εκπαίδευσης οδηγών για τη γκάμα των Protection μοντέλων της. Τα προγράμματα αυτά μαθημάτων οδήγησης, τα οποία η BMW οργανώνει για περισσότερα από 35 χρόνια, χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων των συμμετεχόντων και πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

TAGS BMW BMW I7 BMW ΣΕΙΡΑ 7 BMW PROTECTION
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ