ΚΑΥΣΙΜΑ

Τέσσερα αυτοκίνητα κατά μέσο όρο μένουν από βενζίνη κάθε μέρα στην Αθήνα

EUROKINISSI
ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ EUROKINISSI

Το φαινόμενο έχει αυξηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

Τα μισά αυτοκίνητα που ακινητοποιούνται καθημερινά στην Αθήνα, είναι επειδή μένουν από καύσιμο, σύμφωνα με άρθρο της Καθημερινής σχετικά με την κίνηση στην πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Κασσίμη, τα έκτακτα περιστατικά που περιλαμβάνουν είτε κάποια σύγκρουση είτε ακινητοποίηση οχήματος λόγω βλάβης έχουν διπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ανέρχονται σε οκτώ την ημέρα κατά μέσο όρο, με τα μισά από αυτά να αφορούν σε οχήματα που έχουν “μείνει” από καύσιμα.

Όπως εξηγεί ο σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής κ. Κίμων Λογοθέτης, αυτό παρατηρείται κυρίως τώρα τελευταία. Η εξήγηση που δίνει ο ίδιος, είναι ότι οι οδηγοί δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στις νέες αυξημένες τιμές των καυσίμων.

Έτσι, είναι αρκετοί εκείνοι που συνεχίζουν να ανεφοδιάζουν το αυτοκίνητό τους πληρώνοντας το ίδιο ποσό στο πρατήριο, π.χ. 10 ευρώ, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι η ποσότητα καυσίμου που αντιστοιχεί σε αυτά τα χρήματα είναι πλέον σημαντικά λιγότερη και συνεπώς αρκεί για μικρότερη απόσταση.

Από την πλευράς μας θα προσθέσουμε ότι η αύξηση στα ακινητοποιημένα οχήματα προφανώς οφείλεται και στο ότι κυκλοφορούν πλέον πολλά παλιά αυτοκίνητα στους ελληνικούς δρόμους που είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν κάποια βλάβη, καθώς και αρκετά που οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να συντηρήσουν σωστά λόγω της ακρίβειας.

TAGS ΚΑΥΣΙΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ