TESLA

Tesla: Ανάκληση για 362.000 αυτοκίνητα λόγω σφάλματος στο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης

Tesla: Ανάκληση για 362.000 αυτοκίνητα λόγω σφάλματος στο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης
Tesla Model S 2021 TESLA

Η Tesla ανακαλεί 362.000 οχήματα Model S, Model X, Model 3 και Model Y στις ΗΠΑ επειδή το λογισμικό Full Self-Driving (FSD) Beta μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση.

Η Tesla ανακαλεί 362.000 οχήματα στις ΗΠΑ επειδή το λογισμικό Full Self-Driving (FSD) Beta μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA). Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης της Tesla επιτρέπει σε ένα όχημα να ξεπεράσει τα όρια ταχύτητας ή να διασχίζει διασταυρώσεις με απρόβλεπτο τρόπο που δεν συνάδει με το νομικό πλαίσιο και αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Η ανάκληση αφορά αυτοκίνητα που είτε είναι ήδη εξοπλισμένα με λογισμικό FSD Beta ή εκκρεμεί η εγκατάστασή του. Πρόκειται για τα εξής μοντέλα:

  • Model S χρονολογίας 2016-2023,
  • Model X χρονολογίας 2016-2023,
  • Model 3 χρονολογίας 2017-2023,
  • Model Y χρονολογίας 2020-2023.

Η Tesla πρόκειται να διαθέσει δωρεάν μια ενημέρωση λογισμικού over-the-air (OTA) που θα λύνει το πρόβλημα. Σύμφωνα με την Αμερικανική εταιρία, δεν έχουν γίνει γνωστές περιπτώσεις τραυματισμού ή θανάτου που μπορεί να σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Άγνωστο παραμένει αν η ανάκληση θα επεκταθεί και σε μοντέλα που έχουν πωληθεί στη ευρωπαϊκή αγορά.

Πέρυσι, η Tesla είχε προβεί πάλι σε ανάκληση σχεδόν 54.000 οχημάτων των ΗΠΑ με λογισμικό FSD Beta. Όπως διευκρινίζει ωστόσο η Tesla αλλά και η NHTSA, οι προηγμένες λειτουργίες οδήγησης του FSD δεν κάνουν τα αυτοκίνητα αυτόνομα και απαιτούν την προσοχή των οδηγών.

ΠΗΓΗ: Reuters

TAGS TESLA ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ