TESLA

Τεράστια ανάκληση από την Tesla για όλα της τα μοντέλα

Tesla Model 3
Tesla Model 3 TESLA

Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα της Tesla που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ από το 2015, πρέπει να υποστούν αναβαθμίσεις και αλλαγές στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης και πιο συγκεκριμένα, στο λογισμικό που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Το μέγεθος της ανάκλησης είναι πραγματικά τεράστιο, μια και μιλάμε για ένα θέμα που αφορά περισσότερα από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Η Αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει προβλήματα με το λογισμικό του συγκεκριμένου συστήματος που καθιστά το αυτοκίνητο αυτόνομο αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται τέτοιας έκτασης ανάκληση.

Tesla Model Y
Tesla Model Y TESLA


Η Tesla, σύμφωνα με τις αναφορές από τις ΗΠΑ, δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα που η εποπτική αρχή η οποία επιλαμβάνεται των σχετικών θεμάτων έχει υπογραμμίσει αλλά έχει συμφωνήσει να προχωρήσει -όπως και το έκανε- στην ανάκληση που θα επιτρέψει τις διορθωτικές επεμβάσεις στο συγκεκριμένο σύστημα του αυτοκινήτου. Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα της εποπτικής αρχής πριν φτάσει στο σημείο να βγάλει πόρισμα που να αποδίδει ευθύνες στην εταιρεία, έχει διαρκέσει πάνω από δύο χρόνια.

Το έναυσμα για την έρευνα αυτή, ήταν κάποια ατυχήματα που είχαν καταγραφεί από τις αρχές και συνδέονταν με τη χρήση του Autopilot της Tesla. Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός πως η ανάκληση δεν έχει τη μορφή που ξέρουμε, με τους ιδιοκτήτες να πρέπει να περάσουν με τα αυτοκίνητά τους από κάποιο εξουσιοδοτημένο σημείο εξυπηρέτησης πελατών.

Tesla Model Y
Tesla Model Y TESLA


Η αναβάθμιση του λογισμικού γίνεται ασύρματα (OTA- Over The Air) και το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθεί ο κάτοχος του οχήματος με το διαδίκτυο και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η ενημέρωση.

TAGS TESLA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ