ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τέλη κυκλοφορίας: Ποια θα είναι η αλλαγή για το 2024

Τέλη Κυκλοφορίας 2024
Τέλη Κυκλοφορίας 2024 K.BOIDANIS

Τις προηγούμενες χρονιές, υπήρχε πάντα μια παράταση στο χρόνο που μπορούσε κανείς να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο αν θα ισχύσει και φέτος.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, στο τέλος κάθε χρόνου, έχουν να αντιμετωπίσουν το “βραχνά” του κόστους για τα τέλη κυκλοφορίας. Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023 και σε αντίθεση με ότι έχει ισχύσει τα τελευταία χρόνια, φέτος δεν είναι βέβαιο αν θα δοθεί η κλασική παράταση στην περίοδο αποπληρωμής τους.

Συγκεκριμένα, καθώς αυτό αποτελεί διάθεση της κυβέρνησης για την εναρμόνιση των φορολογικών “συνηθειών” των Ελλήνων με τους πολίτες των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει μια γενικότερη διάθεση παύσης αυτής της πάγιας τακτικής για παράταση στις πληρωμές των φόρων όπως είναι τα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλη Κυκλοφορίας 2024
Τέλη Κυκλοφορίας 2024 K.BOIDANIS

Η διάθεση του Υπουργείου είναι αρνητική στο να δοθεί παράταση και αυτό εκφράστηκε από τον αρμόδιο Υπουργό σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση. Αυτό σημαίνει πως είναι πολλές οι πιθανότητες να μην υπάρξει η συνηθισμένη δίμηνη παράταση για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας, κάτι που μοιάζει κάπως φυσικό από τη στιγμή που υπάρχουν πολλοί τρόποι για την διευκόλυνση της απόκτησής τους.

Μεταξύ αυτών, είναι και η επιλογή των μηνών που θέλει κανείς να έχει το αυτοκίνητο στη διάθεσή του και να πληρώσει το σχετικό -μικρότερο του πλήρους για ένα έτος- αντίτιμο. Θυμίζουμε πως οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας myCar με τρεις τρόπους. Τα πρόστιμα που επισύρει η μη καταβολή του τέλους κυκλοφορίας ανά όχημα, έχουμε να κάνουν με κάποιες προϋποθέσεις.

Το πρόστιμο θα είναι ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ. Το μισό του ποσού γίνεται όταν το όχημα είναι επιβατικό δημοσίας χρήσεως, ενώ δεν υπάρχει πρόστιμο αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ. Τα τέλη κυκλοφορίας που οφείλει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε οχήματος υπολογίζονται σύμφωνα με την ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης του οχήματος και τον κυλινδρισμό ή τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

TAGS ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ