ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τέλη Κυκλοφορίας: Έρχεται παράταση - Δείτε τη διαδικασία πληρωμής και τα πρόστιμα

ISTOCK
Car key and calculator on fifty euros banknotes background. 3d illustration GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Όπως όλα δείχνουν, θα δοθεί και φέτος παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2022, αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου λήγει η διορία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2022. Ωστόσο, και με δεδομένο ότι φέτος τα ειδοποιητήρια αναρτήθηκαν καθυστερημένα, είναι πολύ πιθανό να δοθεί παράταση. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο για παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου!

Ωστόσο, τίποτα ακόμη δεν είναι επίσημο, οπότε με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι 31/12 ή δεν έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά σε ακινησία το όχημά τους, θα κληθούν το 2022 να πληρώσουν πρόστιμο, το ύψος του οποίου είναι:

  • ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να τα πληρώσουν είτε τοις μετρητοίς είτε online, έχοντας και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησής τους και σε 9 έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Φέτος το ειδοποιητήριο έχει έναν QR Code τον οποίο μπορούμε να σκανάρουμε για να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού ή του προσωπικού υπολογιστή.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας:

  • με επίσκεψη στην τράπεζα και κάνοντας χρήση του QR Code να πληρώσουν στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών,
  • μέσω web banking, όπου η πληρωμή γίνεται μέσω κωδικούς RF,
  • με καταβολή του ποσού στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.
TAGS ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ