ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Πώς θα τα πληρώσουμε εύκολα, online

_
_ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Εύκολη θα είναι η διαδικασία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2022, με 3 απλές κινήσεις, ακόμη και μέσω του κινητού μας.

Λίγες μέρες έμειναν, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, για να αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2022 στο www.aade.gr. Όπως όλα δείχνουν, δεν θα δούμε αλλαγές σε σχέση με τα περσινά ποσά. Το ειδοποιητήριο θα περιλαμβάνει και έναν QR Code, έναν κωδικό δηλαδή τον οποίο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να σκανάρουν για να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα χρειάζεται η συμπλήρωση του κωδικού πληρωμής και του ποσού, καθώς το σύστημα θα τα εμφανίζει αυτόματα.

Ένας ακόμη τρόπος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2022 θα είναι φυσικά το web banking, με εντολή πληρωμής μέσα από την διαδικτυακή σελίδα διαχείρησης του τραπεζικού λογαριασμού μας.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν έναν από τους παραπάνω τρόπους και να αποφεύγουν την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Οι πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται παρόλα αυτά τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να εκτυπώσουμε στο www.aade.gr το ειδοποιητήριο συμπληρώνοντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας μας στα πεδία όπου μας ζητείται και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στην εντολή "ΕΚΤΥΠΩΣΗ". Με αυτό το έντυπο θα μπορούμε να πληρώσουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας στις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Δείτε εδώ τα πόσα που θα πληρώσουμε και ποια αυτοκίνητα απαλλάσσονται

TAGS ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ