ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τελευταία μέρα για τα τέλη κυκλοφορίας- Διπλασιασμός κόστους για τους εκπρόθεσμους

Τέλη Κυκλοφορίας 2024
Τέλη Κυκλοφορίας 2024 ΚΜ

Σήμερα λήγει η προθεσμία που είχαν στη διάθεσή τους οι κάτοχοι οχημάτων για την αποπληρωμή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Η καταληκτική ημερομηνία της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου είχε δοθεί από αρκετά νωρίς είναι η αλήθεια και δεν περιμέναμε την αλλαγή του χρόνου για να ενημερωθούμε από το Υπουργείου Οικονομικών για τη στρατηγική που θα ακολουθούσε φέτος στο θέμα. Σήμερα ωστόσο, που λήγει η η προθεσμία, αξίζει να θυμίσουμε πως όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα τις απαραίτητες ενέργειες, πρέπει να τις ολοκληρώσουν.

Ακόμα και όσοι δεν επιθυμούν να καταβάλουν το ποσό για τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματός τους και μάλιστα “ψηφιακά”- μια διαδικασία που γίνεται πολύ εύκολα μέσα από την πλατφόρμα myCAR με τους κωδικούς Taxisnet και χωρίς να είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε υποκατάστημα των ΔΟΥ.

Τέλη Κυκλοφορίας 2024
Τέλη Κυκλοφορίας 2024 ΚΜ


Τα πρόστιμα που επισύρει η μη καταβολή του τέλους κυκλοφορίας ανά όχημα, έχουν να κάνουν με κάποιες προϋποθέσεις. Το πρόστιμο λόγω της καθυστέρησης θα φτάνει έως και στο διπλασιασμό του κόστους, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ. Το μισό του ποσού γίνεται όταν το όχημα είναι επιβατικό δημοσίας χρήσεως, ενώ δεν υπάρχει πρόστιμο αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Τα τέλη κυκλοφορίας που οφείλει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε οχήματος υπολογίζονται σύμφωνα με την ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης του οχήματος και τον κυλινδρισμό ή τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

TAGS ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ