ΑΓΟΡΑ

Τα SUV της Renault πατάνε το γκάζι στις πωλήσεις

Renault Austral
Renault Austral K.BOIDANIS

Η επιθετική προϊοντική διάθεση από τη Renault, βάσει της οποίας έχουν ενταχθεί πολύ ενδιαφέροντα SUV στη γκάμα της, φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα σε επίπεδο πωλήσεων για τη Γαλλική εταιρεία.

Οι παγκόσμιες (της Ρωσίας εξαιρουμένης) πωλήσεις όλων των μοντέλων της Renault έφτασαν τις 356.747 μονάδες το 3ο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση 11% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022. Κατά τους πρώτους 9 μήνες του έτους, η Renault πούλησε συνολικά 1.128.885 μονάδες, νούμερο που συνιστά και πάλι 11% αύξηση έναντι των αντίστοιχων του 2022.

Renault_Arkana
Renault_Arkana P.DIAMANTIS

Η Renault είναι η δεύτερη μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2023 με ανάπτυξη 25% το τρίτο τρίμηνο και 22% από την αρχή του έτους έως και σήμερα (726.938 πωλήσεις). Η Renault ξεπερνά τις επιδόσεις στην κατηγορία C με ανάπτυξη 36% στο πρώτο 9μηνο του 2023. με τον τρόπο αυτό, η Renault επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στη γαλλική αγορά και όχι μόνο.

To Austral παίρνει το προβάδισμα στην κατηγορία των C-SUV με 22.700 πωλήσεις, ενώ η Renault συνεχίζει να έχει καλύτερες επιδόσεις στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών με διψήφια αύξηση πωλήσεων παγκοσμίως (+21%) και ιδιαίτερα στην Ευρώπη (+26%). Η Renault είναι ο ηγέτης των εμπορικών βαν στην Ευρώπη.

Με το 65% και το 55% αντίστοιχα των πωλήσεών τους στις υβριδικές (εξηλεκτρισμένες) εκδόσεις το Austral και το Arkana διαδραμάτισαν βασικό ρόλο σε αυτή την αξιοσημείωτη επιτυχία. Επιπλέον, η ευρωπαϊκή κυκλοφορία του Espace έδειξε μια πολλά υποσχόμενη έναρξη πωλήσεων στη Γαλλία και την Ισπανία, με σχέδια για επέκταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από τον Οκτώβριο του 2023.

Renault Austral
Renault Austral K.BOIDANIS

Το Megane E-Tech electric πέτυχε πάνω από 35.000 πωλήσεις φέτος. Συνέβαλε σημαντικά στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 54% αυτών, οι οποίες έφτασαν τις 64.854 μονάδες. Στην Ευρώπη, η Megane E-Tech electric αντιπροσωπεύει το 2,2% της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

TAGS ΑΓΟΡΑ RENAULT RENAULT ARKANA RENAULT AUSTRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ