AUDI

Τα σημεία αναβάθμισης του premium SUV Audi Q8- εκτός από την τιμή του

Audi Q8 2023
Audi Q8 2023 AUDI AG

Η Audi ανανεώνει τη ναυαρχίδα των SUV αλλά και της οικογένειας Q με καθαρό design και αναβαθμισμένη τεχνολογία.

Με καθαρή σιλουέτα, μεγάλες επιφάνειες και άφθονους χώρους, το Q8 αποπνέει δυναμισμό. Οι κοντοί πρόβολοι και το μακρύ μεταξόνιο δημιουργούν σπορ, κομψές αναλογίες, οι οποίες μπορούν να τονιστούν με ιδιαίτερα εξωτερικά χρώματα και ζάντες. Η μοναδικά επιβλητική κάθετη μάσκα Audi Singleframe με οκταγωνική σχεδίαση εντυπωσιάζει τώρα με κάθετα στοιχεία.

Audi Q8 2023
Audi Q8 2023 AUDI AG


Νέο για όλους τους κινητήρες του Audi Q8 είναι ένα σύστημα εξαγωγής καυσαερίων με κορυφαίας ποιότητας, όμορφες απολήξεις εξάτμισης. Πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στο SQ8 TFSI, το εξωτερικό πακέτο S line ξεχωρίζει με τις ξεκάθαρα τονισμένες πλευρικές εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα. Η μάσκα Singleframe αναμφισβήτητα εντυπωσιάζει με τον ανεξάρτητο χρωματικό συνδυασμό της.

Τα προαιρετικά διαθέσιμα πακέτα Black και Black Plus προσθέτουν εντυπωσιακές πινελιές στο εξωτερικό γύρω από τη μάσκα Singleframe, τις διακοσμητικές λωρίδες στα πλευρικά παράθυρα καθώς και περιμετρικά του μπροστινού και του πίσω προφυλακτήρα. Επιπρόσθετα, η μάσκα Singleframe έχει γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα. Οι καινοτόμοι προβολείς με τεχνολογία HD Matrix LED και πρόσθετο φως laser προσφέρουν στο Q8 μια ακόμα πιο δυναμική ταυτότητα.

Audi Q8 2023
Audi Q8 2023 AUDI AG


Σε συνδυασμό με τα διαθέσιμα για πρώτη φορά στο Q8 ψηφιακά πίσω φώτα OLED, γίνεται ακόμα πιο σαφής ο premium χαρακτήρας του μοντέλου. Στο πίσω μέρος, μια φωτεινή λωρίδα LED μαζί με το γυαλιστερό μαύρο ένθετο και τους ενσωματωμένους κύκλους της Audi, ενώνει τα φηψιακά πίσω φώτα OLED, διατρέχοντας όλο το πλάτος του αυτοκινήτου.

Το Q8 φέρει τη νέα εταιρική ταυτότητα της Audi. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους δισδιάστατους κύκλους, που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο Q8 e-tron. Εντυπωσιάζουν χάρη στην ακόμα μεγαλύτερη ακρίβειά τους. Αντί για χρώμιο, οι νέοι τέσσερις κύκλοι διαθέτουν λευκό και μαύρο χρώμα που δημιουργούν αντίθεση. Ως μέρος ενός προαιρετικού πακέτου, το λευκό χρώμα των κύκλων αντικαθίσταται από σκούρο γκρι, το οποίο εξακολουθεί να φαίνεται σαν γυαλιστερό μαύρο.

Audi Q8 2023
Audi Q8 2023 AUDI AG


Τα φώτα laser ενεργοποιούνται από τα 70 χλμ./ώρα και αυξάνουν σημαντικά την εμβέλεια των φώτων της μεγάλης σκάλας. Το νέο στοιχείο των κορυφαίων προβολέων είναι τα ψηφιακά φώτα ημέρας που χαρίζουν στο Q8 μια χαρακτηριστική και μοναδική εμφάνιση, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διαλέξει μία από τις τέσσερις προσωπικές επιλογές φώτων μέσω του MMI.

Για πρώτη φορά, το Q8 διαθέτει επίσης μεγάλα ψηφιοποιημένα πίσω φώτα OLED (OLED = organic light emitting diode). Αυτές οι οργανικές φωτοδίοδοι διαθέτουν σε συνδυασμό με τους μπροστινούς προβολείς επίσης τέσσερις ψηφιακές επιλογές φώτων. Επιπλέον, όπως στα Audi A8 και Q5, τα ψηφιακά πίσω φώτα OLED διαθέτουν σε συνδυασμό με τα συστήματα υποβοήθησης αναγνώριση εγγύτητας.

Audi Q8 2023
Audi Q8 2023 AUDI AG


Οι ραφές στην ταπετσαρία των καθισμάτων στο βασικό μοντέλο περιλαμβάνονται πλέον στον βασικό εξοπλισμό σε γκρι χρωματική αντίθεση. Μπορεί να γίνει επιλογή ανάμεσα σε εννέα διακοσμητικά ένθετα. Επιπρόσθετα στις διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά στον εξοπλισμό υπάρχουν τα εξής: Ξύλο Eschenmaser ασημί φυσικό για το βασικό μοντέλο, carbon με ραβδώσεις ματ και ματ βουρτσισμένο αλουμίνιο με ασημί λεπτομέρειες για το Q8 με το σπορ πακέτο S line.

Για να τονιστεί ακόμα περισσότερο ο χαρακτήρας του Q8, διατίθενται τρία νέα εξωτερικά χρώματα. Η Audi Sport GmbH προσφέρει το χρυσό Sakhir, το μπλε Ascari και το κόκκινο Chili, όλα ως μεταλλικά χρώματα. Όμως οι πελάτες μπορούν να αναμένουν επιπλέον νέα χαρακτηριστικά, πέρα από τα χρώματα. Η γκάμα των ζαντών προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε νέα σχέδια, με διαστάσεις 21 έως 23 ίντσες.

Audi Q8 2023
Audi Q8 2023 AUDI AG


Στο πλαίσιο της ανανέωσης του μοντέλου, η Audi διευρύνει επίσης την γκάμα των εφαρμογών. Για πρώτη φορά, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν δημοφιλείς εφαρμογές από εξωτερικούς παρόχους (π.χ. Spotify ή Amazon music). Οι τακτικές ενημερώσεις λογισμικού και μια διαρκώς διευρυνόμενη γκάμα εφαρμογών προσφέρουν ακόμα περισσότερη εξατομίκευση του συστήματος Infotainment.

Όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, ειδικά η προβολή περιβάλλοντος έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Το Audi virtual cockpit προβάλει μια προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, προειδοποίηση απόστασης από άλλους χρήστες του δρόμου, υποβοήθηση σε διασταυρώσεις και πληροφορίες για φωτεινούς σηματοδότες online σε εκπληκτική ποιότητα full HD.

Η αναβάθμιση διευρύνει επίσης τον βασικό εξοπλισμό για το Q8: ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, μια κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και μεγάλης σκάλας φώτων καθώς και το κλειδί άνεσης. Το ανανεωμένο Audi Q8 είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις, 50 TDI Hybrid quattro tiptronic και 55 TFSI Hybrid quattro tiptronic, οι οποίες κοστολογούνται 111.900 και 114.900 ευρώ αντίστοιχα.

TAGS AUDI AUDI Q8
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ