ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Τα νέα CUPRA Formentor & Leon στην ελληνική αγορά

CUPRA_FORMENTOR
CUPRA_FORMENTOR CUPRA

Σημαντικά νέα για την CUPRA και τη γκάμα των μοντέλων της στην ελληνική αγορά, καθώς αρχίζει η διάθεση των νέων Formentor και Leon.

Το νέο CUPRA Formentor, το best seller της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή με περισσότερες από 120.000 παραδόσεις παγκοσμίως το 2023, έρχεται για να ενισχύσει τη θέση της μάρκας και να την οδηγήσει ακόμα πιο μακριά, ενώ το νέο CUPRA Leon επανασχεδιάστηκε και βελτιώθηκε για να γίνει ένα αυτόνομο μοντέλο, με τη γνήσια εμφάνιση ενός μοντέλου CUPRA.

CUPRA_LEON
CUPRA_LEON CUPRA


Το νέο CUPRA Formentor υιοθετεί το DNA της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της CUPRA έχοντας ως σημείο αναφοράς το εμπρός μέρος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία, το ενσωματωμένο λογότυπο CUPRA στο καπό, τους τριγωνικούς CUPRA matrix LED προβολείς και το ενσωματωμένο και φωτιζόμενο λογότυπο CUPRA που είναι τοποθετημένο στο κέντρο των πίσω φώτων.

Το εσωτερικό προσφέρει μια αίσθηση ανώτερης ποιότητας, με νέας σχεδίασης στοιχεία, όπως η κεντρική κονσόλα, τα πάνελ των θυρών, το ταμπλό και οι επενδύσεις. Είναι επίσης αναβαθμισμένο με νέα υλικά, επιλεγμένα με κριτήριο τη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των μπάκετ καθισμάτων που φέρουν επένδυση είτε από ανακυκλωμένες μικροΐνες σε ποσοστό 73%, είτε από οικολογικό δέρμα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ψηφιακή εμπειρία του οδηγού. Ένα νέο και βελτιωμένο HMI ενσωματώνεται στο ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, καθώς και στο μεγαλύτερο σύστημα infotainment με οθόνη 12,9'', που διαθέτει slider με retro φωτισμό. Αντίστοιχα, το νέο CUPRA Leon, εισάγει το DNA της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας στην compact κατηγορία.

Έχοντας ως σημείο αναφοράς το εμπρός μέρος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία, το ενσωματωμένο λογότυπο CUPRA στο καπό, τους τριγωνικούς CUPRA matrix LED προβολείς και το ενσωματωμένο και φωτιζόμενο λογότυπο CUPRA που είναι τοποθετημένο στο κέντρο των πίσω φώτων LED. Στο εσωτερικό, η νέα προσέγγιση, αποπνέει μια αίσθηση ανώτερης ποιότητας, με σχεδιαστικά ανανεωμένα στοιχεία.

Τέτοια είναι η κεντρική κονσόλα, τα πάνελ των θυρών, το ταμπλό και οι επενδύσεις. Είναι επίσης αναβαθμισμένο με νέα υλικά, επιλεγμένα με κριτήριο τη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των μπάκετ καθισμάτων που φέρουν επένδυση είτε από ανακυκλωμένες μικροΐνες σε ποσοστό 73%, είτε από οικολογικό δέρμα. Το νέο CUPRA Leon διατίθεται με μία νέα γενιά plug-in υβριδικών κινητήρων (eHybrid).

Η απόδοση φτάνει έως και τους 272 ίππους και εξασφαλίζουν πάνω από 100 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και πλέον είναι συμβατοί με ταχεία φόρτιση (έως και 50kW DC). Το νέο CUPRA Leon Sportstourer αποκτά έναν νέο βενζινοκινητήρα (TSI), που αποδίδει 333 ίππους και διαθέτει τεχνολογία κατανομής ροπής (torque splitter) και προαιρετικά φρένα της Akebono, που το καθιστούν το ισχυρότερο CUPRA Leon όλων των εποχών.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ CUPRA CUPRA FORMENTOR CUPRA LEON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ