SUBARU

Τα 70 χρόνια συμπλήρωσε η Subaru Corporation

1st LEONE
1st LEONE SUBARU CORPORATION

Η ιστορία της Subaru Corporation ξεκίνησε το 1917 από το Εργαστήριο Έρευνας Αεροσκαφών που αργότερα ονομάστηκε Nakajima Aircraft Co. Ltd. ενώ στις 15 Ιουλίου 1953, ιδρύθηκε η Fuji Heavy Industries Ltd.

Τον Απρίλιο του 2017, η Fuji Heavy Industries Ltd μετονομάστηκε σε Subaru Corporation, που “έρχεται” μέχρι και σήμερα. Από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ποικιλία επιχειρήσεων, έχοντας την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροπορική βιομηχανία ως κύριες δραστηριότητες.

Subaru 360
Subaru 360 SUBARU CORPORATION


Βιομηχανικά προϊόντα, οικολογικές τεχνολογίες, κατασκευή λεωφορείων και προκατασκευασμένες κατοικίες, είναι ορισμένες από τις δραστηριότητές της. Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία και η αεροπορική βιομηχανία παραμένουν οι δύο πυλώνες της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας. Από την αυτοκινητοβιομηχανία, ξεχωρίζουν ως σημαντικές “στιγμές” οι εξής:

1958: Το Subaru 360, το πρώτο της όχημα για ένα μίνι αυτοκίνητο σχεδιασμένο να εκπληρώσει την ιδέα της ιαπωνικής κυβέρνησης για ένα «λαϊκό αυτοκίνητο».

1972: Το Subaru Leone 4WD Station Wagon, το πρώτο τετρακίνητο όχημα μαζικής παραγωγής της Ιαπωνίας.

1989: Το Subaru Legacy, που οδήγησε στην έκρηξη των station wagon κυρίως στην Ιαπωνική αγορά.

2008: Το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού EyeSight που βασίστηκε στη στερεοσκοπική κάμερα και συνεχώς εξελίσσεται.

2012: Το σπορ αυτοκίνητο Subaru BRZ και το 2022 το ηλεκτρικό SUV Solterra, που αναπτύχθηκαν και τα δύο από κοινού με την Toyota Motor Corporation.

1st BRZ 2013
1st BRZ 2013 SUBARU CORPORATION

Το 2021 η Subaru έφτασε την παραγωγή 20 εκατομμυρίων AWD οχημάτων και το 2022 παγκόσμιες πωλήσεις 5 εκατομμυρίων οχημάτων Subaru με EyeSight.

TAGS SUBARU SUBARU SOLTERRA LEGACY FORESTER LEONE TOYOTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ