ΑΓΟΡΑ

Τα 7 πιο στιλάτα μικρά της αγοράς με τιμή κάτω από 17 χιλιάρικα

VW Up!
VW Up! VW MEDIA

Στη μικρή κατηγορία συγκεντρώνονται πολλοί αγοραστές προκειμένου να δουν τι ενδιαφέρον υπάρχει που μπορεί να τους εξυπηρετήσει χωρίς πολύ υψηλό κόστος, προκειμένου να καλύψουν τις μεταφορικές τους ανάγκες, χωρίς όμως να ξεχνούν και το στυλ.

Η αγορά έχει πολλά και ενδιαφέροντα μοντέλα στη μικρή κατηγορία, με τα οποία μπορεί να καλύψει κανείς τις ανάγκες του για αστική μετακίνηση και όχι μόνο, μια και πλέον, τα αυτοκίνητα του συγκεκριμένο segment, δεν είναι όσο “μικρά” φαντάζονται οι περισσότεροι. Με ένα από τα παρακάτω μοντέλα, μπορεί να καλύψει κανείς τις ανάγκες ακόμα και για εξορμήσεις σαββατοκύριακου.

Αρκεί να μην έχει απαιτήσεις για επιδόσεις και σπορ διάθεση, μια και το ζητούμενο εδώ, που δεν είναι άλλο από την οικονομική προσέγγιση των μεταφορικών αναγκών, απέχει παρασάγγας. Για να μην ξεχνάμε όμως και το στυλ που προκύπτει από τις ιδιαιτερότητες στη σχεδίαση κάποιου αυτοκινήτου, τα 7 μοντέλα που ακολουθούν, έχουν “κάτι να πουν” και σε όσους θέλουν σχέδιο με προσωπικότητα.

Kia Picanto- από 14.590 ευρώ

Kia Picanto
Kia Picanto KIA


Η πρώτη Κορεάτικη πρόταση στη συγκεκριμένη λίστα, το alter ego του Hyundai i10, έχει πολλά να πει στους ενδιαφερόμενους αναφορικά με την αισθητική προσέγγιση της κατηγορίας. Στην πραγματικότητα, το Picanto είναι ένα πολύπλευρο ταλέντο, μια και εκτός του ότι σε κερδίζει με την εμφάνισή του, έχει πλούσιους χώρους και μνημειώδη αξιοπιστία να σε “φιλέψει” κοιτώντας το πιο ζεστά στη βασική του έκδοση με τον κινητήρα του 1,0 λίτρου και τους 67 ίππους.

VW Up!- από 15.400 ευρώ

VW Up!
VW Up! VOLKSWAGEN AG


Το ειδικό βάρος της Γερμανικής προσέγγισης στην κατηγορία, κάνει το Up! να ξεχωρίζει πραγματικά στην προκειμένη περίπτωση. Δεν είναι οι επαρκέστατοι 65 ίπποι του κινητήρα, ούτε και το “βαρύτιμο” έμβλημα στη μάσκα. Είναι ο τρόπος που “συνδέεται” με την υπόλοιπη γκάμα των αξιόλογων μοντέλων της μάρκας, που το κάνει να ξεχωρίζει και μιλάμε φυσικά για τον τρόπο με τον οποίο “στέκεται” στο δρόμο και ιδιαίτερα σε ένα ταξίδι- παραπέμποντας σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Fiat Panda- από 15.790 ευρώ

Fiat Panda Hybrid
Fiat Panda Hybrid FIAT


Θα είναι πάντα υπολογίσιμη δύναμη και μόνιμα μέσα στις επιλογές όποιου αναζητά ένα μικρό χαριτωμένο αυτοκίνητο, που σε εκπλήσσει ευχάριστα με την ευρυχωρία για τους επιβάτες του. Το αειθαλές Panda της Fiat, διάγει δεύτερη νεότητα με την υβριδική του έκδοση, στην οποία οι 70 ίπποι του προσφέρουν και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Η ευκολία των χειρισμών του ειδικά σε αστικό περιβάλλον, είναι αξιομνημόνευτη, όπως και το πόσο εύκολα μπορεί να φιλοξενήσει πέντε ενήλικους με κανονικό ανάστημα στην ευρύχωρη καμπίνα του.

Suzuki Ignis- από 15.880 ευρώ

Suzuki Ignis
Suzuki Ignis SUZUKI


Η αξιοπιστία, ήταν είναι και θα είναι “θέμα” για τα μοντέλα της Suzuki, που την έχουν κάνει “σημαία” εδώ και πολλά χρόνια. Στην προκειμένη περίπτωση, το μικρό crossover της Ιαπωνικής εταιρείας, με τους 83 ίππους του εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανό, να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση. Το σχήμα του το κατατάσσει μεταξύ των “ευκολότερων” στον έλεγχο της περιμέτρου αυτοκίνητο της κατηγορίας, ειδικά για νέους οδηγούς που είναι στο κέντρο του αγοραστικού target group των προτάσεων που έχουμε εδώ.

Fiat 500- από 16.500 ευρώ

Fiat 500
Fiat 500 FIAT


Μιλάμε για την επιτομή του στυλ και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το 500 της Fiat αξίζει μια ξεχωριστή θέση στην εν λόγω “συγκέντρωση”. Οι 70 ίπποι της βασικής του έκδοσης, δεν είναι το δυνατό του χαρακτηριστικό αλλά όποιος ψάχνει ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα “υπογράφει” τις εμφανίσεις του, το 500 έχει όλο το “πακέτο”. Παρά τις διαστάσεις του, δεν είναι το πλέον ευρύχωρο της εδώ “παρέας” αλλά αυτό, για όσους “ψήνονται” και μόνο με την εμφάνισή του, είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Toyota Aygo X- από 16.270 ευρώ

Toyota Aygo X
Toyota Aygo X P.DIAMANTIS


Το Aygo X, είναι ευρύχωρο σαν μοντέλο μεγαλύτερης κατηγορίας, έχει απόσταση από το έδαφος ικανή για να το κατατάξει ανάμεσα στα SUV της μικρής κατηγορίας και ένα πολύ ικανό τρικύλινδρο μοτέρ με απόδοση 72 ίππους που το βοηθάει να εξυπηρετεί κάθε “αποστολή”. Είναι μια πληρέστατη πρόταση της Toyota σε ετούτη εδώ την κατηγορία, έχοντας ως επιπλέον “ατού” το τεράστιο δίκτυο υποστήριξης της μητρικής εταιρείας αλλά και τον απίθανα υψηλό δείκτη αξιοπιστίας.

Hyundai i10- από 16.690ευρώ

Hyundai i10
Hyundai i10 HYUNDAI


Προφανώς και η αισθητική του Hyundai, είναι αυτή που το ξεχωρίζει από το αντίστοιχο Kia. Κατά τα άλλα, οι 67 ίπποι είναι και πάλι εκεί, κάτω από το εμπρός καπό και στέλνουν κίνηση στους κοντινότερους τροχούς, δίνοντας την αίσθηση στον οδηγό πως πρόκειται για ένα μοντέλο από μεγαλύτερη κατηγορία. Μένοντας κάτω από το “ταβάνι” των 17 χιλιάδων, το βασικό αλλά πλούσια εξοπλισμένο i10, αποτελεί μια πολύ σίγουρη επιλογή αναφορικά με τη συνολική σχέση τιμής- αξίας που παρουσιάζει.

TAGS ΑΓΟΡΑ KIA VOLKSWAGEN FIAT SUZUKI TOYOTA HYUNDAI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ