SUV

Τα 5 νέα SUV που έρχονται στην Ελλάδα το Μάρτιο

Τα 5 νέα SUV που έρχονται στην Ελλάδα το Μάρτιο
Renault Austral Esprit Alpine RENAULT

Δείτε τα πέντε εντελώς νέα ή ανανεωμένα SUV που περιμένουμε μέσα στον Μάρτιο στην ελληνική αγορά.

Η κατηγορία των SUV είναι πλέον και σε απόλυτα νούμερα η σημαντικότερη της ελληνικής αγοράς. Είναι λοιπόν φυσικό πολλά νέα ή ανανεωμένα μοντέλα που περιμένουμε να λανσαριστούν τον Μάρτιο να εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία.

Συγκεκριμένα, αναμένουμε μέσα στο μήνα τα εντελώς νέα Renault Austral και BMW XM, τα ανανεωμένα DS 3 και Alfa Romeo Stelvio, αλλά και το Audi Q8 e-tron που ουσιαστικά αποτελεί την ανανέωση του Audi e-tron.

  • Alfa Romeo Stelvio facelift
Τα 5 νέα SUV που έρχονται στην Ελλάδα το Μάρτιο
Alfa Romeo Stelvio 2023 STELLANTIS

Το μεγάλο SUV της Alfa Romeo δέχθηκε μια ανανέωση σε εμφάνιση και τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας. Η νέα Stelvio ξεχωρίζει από τα νέα “3+3” Full-LED Adaptive Matrix εμπρός φώτα, την ανασχεδιασμένη μάσκα και τα τεχνολογίας Full-Led πίσω φωτιστικά σώματα. Τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα βενζίνης και diesel προσφέρουν επιλογές από 160 έως και 280 ίππους και συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Τα 5 νέα SUV που έρχονται στην Ελλάδα το Μάρτιο
Alfa Romeo Stelvio 2023 STELLANTIS

Στο εσωτερικό, εντελώς νέος είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων TFT 12,3 ιντσών, ενώ μια σειρά τεχνολογιών κάνει ακόμα πιο απλή και άνετη τη συμβίωση με το ιταλικό SUV. Ανάμεσά τους και οι υπηρεσίες “Alfa Connect Services”, η δυνατότητα αναβαθμίσεων μέσω διαδικτύου (“Over the Air”) και η τεχνολογία NFT που προσφέρει μεταξύ άλλων ένα αδιάβλητο πιστοποιητικό του ιστορικού του αυτοκινήτου.


  • Audi Q8 e-tron
Τα 5 νέα SUV που έρχονται στην Ελλάδα το Μάρτιο
AUDI Q8 E-TRON QUATTRO & SQ8 E-TRON QUATTRO 2023

Το μεγάλο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Audi ανανεώθηκε και πρόσθεσε το Q8 στην ονομασία του. Τα Q8 e-tron και Q8 Sportback e-tron είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία στην Ελλάδα με τιμή από 79.000 € (με την επιδότηση του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”), ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στη χώρα μας μέσα στον Μάρτιο.

Τα 5 νέα SUV που έρχονται στην Ελλάδα το Μάρτιο
Audi Q8 e-tron quattro 2023 AUDI

Αρχικά η γκάμα περιλαμβάνει την έκδοση Q8 50 e-tron με 2 ηλεκτρικά μοτέρ, τετρακίνηση, 341 ίππους και αυτονομία 480 km (Sportback: 500 km) και την Q8 55 e-tron με 2 ηλεκτρικά μοτέρ, τετρακίνηση, 409 ίππους και αυτονομία 582 km (Sportback: 600 km). Αργότερα θα εμπλουτιστεί με το κορυφαίο SQ8 e-tron με 3 ηλεκτρικά μοτέρ (ένα στον εμπρός και δύο στον πίσω άξονα), τετρακίνηση, 504 ίππους και αυτονομία 513 km (Sportback: 513 km).


  • BMW XM
Τα 5 νέα SUV που έρχονται στην Ελλάδα το Μάρτιο
BMW XM SUV 2023 BMW/ENES KUCEVIC

Το νέο σπορ SUV θα είναι αποκλειστικά “Μ” - δεν θα υπάρξουν δηλαδή πιο ήπιες εκδόσεις. Με αυτό η Βαυαρική φίρμα γιορτάζει τα 50 χρόνια του τμήματος BMW M GmbH. Η XM αποτελεί μάλιστα το δεύτερο αυθύπαρκτο μοντέλο “Μ” μετά την Μ1 του 1977. Είναι παράλληλα το ισχυρότερο αλλά και το πρώτο Plug-in Hybrid αυτοκίνητο της BMW M GmbH, με συνδυαστική απόδοση που φτάνει τους 653 ίππους και τα 800 Nm ροπής.

Τα 5 νέα SUV που έρχονται στην Ελλάδα το Μάρτιο
BMW XM SUV 2023 BMW

Οι επιδόσεις είναι αναμενόμενα εκρηκτικές: 0-100 km/h σε 4,3’’ και τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 270 km/h. Η ΧΜ αναμένεται στην ελληνική αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του ‘23. Το φθινόπωρο του 2023 θα λανσαριστεί μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση, η LABEL RED, στην οποία η απόδοση θα σκαρφαλώσει τους 748 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής.


  • DS3 facelift
Τα 5 νέα SUV που έρχονται στην Ελλάδα το Μάρτιο
DS 3 2023

Το premium κόμπακτ SUV της γαλλικής DS Automobiles υπέστη ένα διακριτικό facelift, ενώ παράλληλα άλλαξε ονομασία από DS3 Crossback σε σκέτο DS3. Μικρές αλλαγές έχουμε στην εξωτερική σχεδίαση, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζει η νέα οθόνη αφής 10,3’’ που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

Τα 5 νέα SUV που έρχονται στην Ελλάδα το Μάρτιο
DS 3 2023

Στα μηχανικά μέρη, οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση E-TENSE, η οποία διαθέτει πλέον αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα με ισχύ που φτάνει τους 156 ίππους και μεγαλύτερη μπαταρίας που προσφέρει αυξημένη αυτονομία έως 402 km. Η υπόλοιπη γκάμα κινητήρων παραμένει ως έχει, με μοτέρ βενζίνης 1.2 Turbo και turbodiesel 1.5 απόδοσης 100 έως 130 ίππους.


  • Renault Austral
Τα 5 νέα SUV που έρχονται στην Ελλάδα το Μάρτιο
Renault Austral 2023 RENAULT

Πρόκειται ουσιαστικά για το νέο SUV που αντικαθιστά το Kadjar. Το Austral ξεχωρίζει για το πλήθος νέων τεχνολογιών και τα υβριδικά μοτέρ βενζίνης απόδοσης από 130 έως 200 ίππους. Το μήκος ξεπερνά ελάχιστα τα 4,5 μέτρα και προσφέρει μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (430-575 λίτρα). Στο φουτουριστικό εσωτερικό πρωταγωνιστούν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12’’, το head-up display 9,3’’ και η κάθετη οθόνη αφής 12’’ που υιοθετεί το λογισμικό OpenR Link, με πλήρη συνδεσιμότητα και ενσωματωμένες τις υπηρεσίες και εφαρμογές της Google.

VERSION ICONIC
Renault Austral [email protected]

Ανάμεσα στις 32 τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού ξεχωρίζουν η υψηλής ευκρίνειας εικόνα από τις περιμετρικές κάμερες 360 μοιρών που απεικονίζεται στην κεντρική οθόνη και το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control Advanced που συμβάλλει στην κατευθυντικότητα επιτρέποντας στους πίσω τροχούς να στρίβουν μέχρι ενός -ηλεκτρονικά ελεγχόμενου- σημείου.

Διαβάστε εδώ την πρώτη οδήγηση του νέου Renault Austral.

TAGS SUV ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ALFA ROMEO STELVIO AUDI Q8 BMW XM DS 3 CROSSBACK RENAULT AUSTRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ