LAND ROVER

Στο ΚΠΙΣΝ βρίσκεται ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης με 50 θέσεις και δωρεάν η φόρτιση για ένα χρόνο

ΚΠΙΣΝ_Σταθμός Ηλεκτροφόρτισης
ΚΠΙΣΝ_Σταθμός Ηλεκτροφόρτισης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ανακοίνωσαν τα εγκαίνια του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ ΚΠΙΣΝ, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΦΑΕΕΕ) και της εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ - επίσημου εισαγωγέα Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery, για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα με 50 θέσεις για ταυτόχρονη φόρτιση.

ΚΠΙΣΝ_Σταθμός Ηλεκτροφόρτισης
ΚΠΙΣΝ_Σταθμός Ηλεκτροφόρτισης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ


Η πρώτη φάση του έργου ξεκινά με τη λειτουργία 24 θέσεων στο ισόγειο του χώρου στάθμευσης του ΚΠΙΣΝ –συμπεριλαμβανομένων δύο θέσεων στη ζώνη ΑμεΑ- ενώ εντός του 2024 το έργο θα ολοκληρωθεί με συνολικά 50 σημεία φόρτισης, όλα με ισχύ έως 22kW (AC). Σε μια κοινή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς την πράσινη μετάβαση, η νέα αυτή υπηρεσία λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ για έναν χρόνο.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα να δοκιμάζουν τις δυνατότητες που παρέχουν τα plug-in υβριδικά οχήματα της Range Rover. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ snfcc.org και στη γραμμή εξυπηρέτησης 210 2206173 που είναι διαθέσιμη καθημερινά 09.00 – 22.00.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1922 στη Θεσσαλονίκη. Κατασκευάζει, διανέμει και υποστηρίζει μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας όπως αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, γεννήτριες, κινητήρες diesel, σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά μηχανήματα, μπαταρίες, λιπαντικά και ελαστικά.

Σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις της, η εταιρεία έχει στρατηγικά ξεκινήσει συνεργασίες με δύο από τους μεγαλύτερους οίκους παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, την BYD και την Maxus, και παράλληλα, ανταποκρίνεται δυναμικά στην σταδιακή επέκταση του portfolio ηλεκτρικών οχημάτων Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery.

ΚΠΙΣΝ
ΚΠΙΣΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ


Εντός του 2022 ξεκίνησε τη λειτουργία του το “Innovation Business Unit”, μια καινούρια Επιχειρηματική Μονάδα που εστιάζει σε νέες τεχνολογίες, υλοποιώντας μια πράσινη επένδυση με το όνομα “EcoShift”, που εστιάζει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της αποθήκευσης ενέργειας. Η επένδυση αυτή αφορά στην κατασκευή γραμμής παραγωγής και συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων πόλης, για επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα, επιτυγχάνοντας εξυπνότερες, πιο πράσινες, ευέλικτες και οικονομικές αστικές μετακινήσεις.

Περιλαμβάνει, επίσης, τη δημιουργία μονάδων μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, φορητών για ηλεκτρικά οχήματα ή οικιακή χρήση, αλλά και μεγάλων συσσωρευτών για αποθήκευση ενέργειας σε βιομηχανίες και μεγάλες εγκαταστάσεις, μέσω χρήσης επαναχρησιμοποιημένων συσσωρευτών οχημάτων. Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ εισήχθη το Νοέμβριο ‘22 στον δείκτη περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης ESG «ATHEX ESG».

Επιπλέον, πολύ σημαντική είναι η συμβολή του ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) ως ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το RPBW, παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

ΚΠΙΣΝ
ΚΠΙΣΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

Από τη σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τον αρχιτέκτονα Renzo Piano, η βιωσιμότητα αποτέλεσε προϋπόθεση και πρωταρχικό στοιχείο του εγχειρήματος, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας όσο και σε όλο το φάσμα δράσεων που υλοποιεί για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και η τεχνολογικά προηγμένη κατασκευή του έργου καθιστούν το ΚΠΙΣΝ ένα από τα πιο περιβαλλοντικά βιώσιμα κτίρια στον κόσμο. Το ΚΠΙΣΝ, ως Πράσινο Κτίριο, είναι το πρώτο πολιτιστικό έργο μεγάλης κλίμακας που επιτυγχάνει την πιστοποίηση LEED Platinum στην Ευρώπη.

Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά 633 εκατομμύρια ευρώ.

TAGS LAND ROVER RANGE ROVER ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ