BMW

Στην παραγωγή η νέα SUV BMW X2 - Σε 24ωρη λειτουργία το εργοστάσιο

New BMW X2 Production Start
New BMW X2 Production Start BMW PRESSCLUB

Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από τότε που οι πρώτες φωτογραφίες του SUV της BMW έκαναν το γύρο του κόσμου και τώρα η ολοκαίνουργια Χ2 βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης.

Η παραγωγή του νέου SUV της BMW, ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο εργοστάσιο του Ομίλου στο Ρέγκενσμπουργκ (λίγο έξω από το Μόναχο). Από εδώ και στο εξής, μοντέλα με διαφορετικούς τύπους συστημάτων κίνησης θα κατασκευάζονται ευέλικτα στο Regensburg σε μία ενιαία γραμμή παραγωγής. Από οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, μέχρι plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά.

New BMW X2 Production Start
New BMW X2 Production Start BMW PRESSCLUB


Μέχρι και 1.000 αντίτυπα των μοντέλων BMW Σειράς 1, BMW X1 και BMW X2 βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του BMW Group Regensburg, κάθε εργάσιμη ημέρα, τα οποία προορίζονται για πελάτες της BMW σε όλο τον κόσμο. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, το BMW Group θα επενδύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή οχημάτων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας για περίπου 500 νέους εργαζόμενους στο εργοστάσιο. Με το BMW iFACTORY, το BMW Group θέτει επίσης τα πρότυπα και επαναπροσδιορίζει το μέλλον της παραγωγής αυτοκινήτων στο Ρέγκενσμπουργκ. Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που είναι πλήρως αυτοματοποιημένη η διαδικασία για την επιθεώρηση και την επεξεργασία των βαμμένων επιφανειών.

New BMW X2 Production Start
New BMW X2 Production Start BMW PRESSCLUB


Η διαδικασία αυτή που ελέγχεται ψηφιακά, βασίζεται σε ρομπότ που ελέγχονται από τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αυτό προφανώς αποτελεί ένα ακόμη βήμα εξέλιξης για το ψηφιακό, έξυπνα συνδεδεμένο εργοστάσιο που για άλλη μια φορά θα αποτελέσει καινοτομία της BMW.

TAGS BMW BMW GROUP BMW X2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ