HONDA E:NY1

Στην Ελλάδα το ηλεκτρικό C-SUV της Honda που προσφέρει νέες συγκινήσεις - Αυτές είναι οι τιμές

Honda_e_Ny1
Honda_e_Ny1 HONDA

Το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1 της Honda είναι ένα δυναμικό, κομψό και πολύ πρακτικό μοντέλο της κατηγορίας C-SUV το οποίο απευθύνεται σε μια νέα γενιά αγοραστών.

Το νέο Honda e:Ny1 είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της μάρκας για την Ευρώπη, μετά το εξαιρετικό μικρό Honda e. Συνδυάζει μία νέα σχεδιαστική προσέγγιση με χαρακτηριστικά αμαξώματος SUV, εξαιρετική ποιότητα στην καμπίνα και ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογία, στοιχεία που το καθιστούν ένα συναρπαστικό σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Honda_e_Ny1
Honda_e_Ny1 HONDA


Ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο, το e:Ny1 εισάγει νέες αξίες και προσφέρει νέες συγκινήσεις και εμπειρίες τόσο για τους υπάρχοντες όσο και για τους νέους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων. Ακολουθώντας μία ανθρωποκεντρική φιλοσοφία σχεδίασης, ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας εξέλιξης του e:Ny1 ήταν να πετύχει την απολαυστική, δυναμική οδηγική συμπεριφορά ενός Honda.

Κι αυτό, σε συνδυασμό με μια ομαλή και πολιτισμένη λειτουργία και την ευχρηστία- ευελιξία που αποτελεί σήμα κατατεθέν των μοντέλων της μάρκας. Για το λόγο αυτό, η πρόκληση για τους μηχανικούς ήταν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το e:Ny1 χρησιμοποιεί την πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F.

2023 Honda e:Ny1
2023 Honda e:Ny1 HONDA


Με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η πλατφόρμα αυτή θα χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για τα ηλεκτρικά οχήματα της μικρής και μεσαίας κατηγορίας. Η νέα τεχνολογία διαχείρισης της μπαταρίας της μάρκας παρέχει αυτονομία 412 χιλιόμετρα και ταχεία φόρτιση, χάρη στην οποία η μπαταρία μπορεί να “πάει” από το 10% στο 80%, σε περίπου 45 λεπτά.

Ως ένα ακόμα στοιχείο που αντικατοπτρίζει τη μοναδική του θέση στη γκάμα της Honda, το μοντέλο εισάγει μία νέα ταυτότητα EV. Το λευκό λογότυπο "H" μπροστά γίνεται το νέο σύμβολο της ηλεκτροκίνησης της Honda, μαζί με μια κομψή, νέα γραμματοσειρά για το όνομα της μάρκας στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των εξαρτημάτων του συστήματος ηλεκτροκίνησης, το εσωτερικό είναι ευρύχωρο και άνετο για όλους τους επιβάτες.

Τα υψηλής ποιότητας υλικά της καμπίνας και τα πολυτελή καθίσματα συνθέτουν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής προβάλλουν μια ολοκληρωμένη γκάμα λειτουργιών που κρατούν τους επιβάτες συνδεδεμένους και ενημερωμένους εν κινήσει. Το e:Ny1 είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό τη σουίτα τεχνολογιών ασφαλείας Honda SENSING.

Το e:Ny1 εμφανίζει διαστάσεις παρόμοιες με του HR-V: ύψος 1.584 mm, πλάτος 1.790 mm και μήκος 4.387 mm, με μεταξόνιο 2.607 mm. Οι κομψές, νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών είναι στάνταρ σε όλη την γκάμα, συμβάλλοντας στην επιβλητική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Με την έναρξη της διάθεσης του, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε χρώματα.

2023 Honda e:Ny1
2023 Honda e:Ny1 HONDA


Στο εσωτερικό του e:Ny1 δόθηκε έμφαση στην επίτευξη υψηλών επιπέδων άνεσης και ποιότητας σε σύγκριση με άλλα compact SUV. Εμπνευσμένη από τη φύση, η καμπίνα προσφέρει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα με απαλό φωτισμό, ανανεωμένα σχέδια καθισμάτων με ενισχυμένη επένδυση και στήριξη, και χάρη στο χαμηλό ταμπλό και την απρόσκοπτη ορατότητα, οι επιβάτες απολαμβάνουν μία ανεμπόδιστη θέα από τα παράθυρα.

Για μία αναβαθμισμένη εμπειρία ταξιδιού τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες, η ορατότητα και η λειτουργικότητα αποτέλεσαν κορυφαίες προτεραιότητες κατά τη διαδικασία εξέλιξης, όπως φαίνεται από τη νέα σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας και την απλή διάταξη των μπουτόν επιλογής ταχυτήτων Drive, Park και Neutral.

Όλα αυτά είναι τοποθετημένα με τάξη δίπλα στον διακόπτη του ηλεκτρικού χειρόφρενου, σε θέση άμεσης πρόσβασης από τον οδηγό, όπως και η βάση ασύρματης φόρτισης. Στο ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής 15,1”, η οποία παρέχει πρόσβαση στα μενού του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μέσω μιας νέας διεπαφής χωρισμένης σε ζώνες, που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το νέο μοντέλο.

Μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25”, η οθόνη αποτελεί την επιτομή της καθαρής και απέριττης σχεδιαστικής φιλοσοφίας του εσωτερικού. Τα μπροστινά καθίσματα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση και την πολυτέλεια, με παχιά επένδυση που βελτιώνει το επίπεδο οδηγικής άνεσης και την πλευρική στήριξη του σώματος κατά την επιτάχυνση και στις στροφές.

2023 Honda e:Ny1
2023 Honda e:Ny1 HONDA


Το e:Ny1 εισάγει μια εντελώς νέα φιλοσοφία HMI για τη Honda, με προηγμένες τεχνολογίες που εστιάζουν στον χρήστη και προσφέρουν μια πιο διαδραστική διεπαφή. Στο επίκεντρο αυτής της βελτιωμένης εμπειρίας βρίσκονται η νέα οθόνη αφής 15,1” της κεντρικής κονσόλας και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25”. Μαζί, παρέχουν πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη σουίτα λειτουργιών οδήγησης και ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και συνδέουν απρόσκοπτα τους κατόχους με το αυτοκίνητό τους και με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η κεντρική οθόνη αφής είναι εύχρηστη με τη δομή του μενού οργανωμένη σε τρεις διακριτές οριζόντιες ζώνες για διαισθητικό και γρήγορο χειρισμό με ελάχιστη διάσπαση της προσοχής. Η επάνω ζώνη "Connect" φιλοξενεί τις ενδείξεις πλοήγησης, ρολογιού και κάμερας, οι οποίες βρίσκονται κατά προτεραιότητα στην κορυφή, στην πιο εμφανή θέση στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Honda_e_Ny1
Honda_e_Ny1 HONDA


Το πλαίσιο και το σύστημα μετάδοσης κίνησης του e:Ny1 έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μια απολαυστική οδηγική εμπειρία που εμπνέει εμπιστοσύνη και συνδυάζει το πνεύμα επιδόσεων της Honda με τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Το “κλειδί” σε όλο αυτό είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εφαρμογή της πλατφόρμας υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F της Honda.

Με ενσωματωμένο σύστημα υδρόψυξης, η μπαταρία υψηλής πυκνότητας αποτελείται από κυψέλες 195Ah, τοποθετημένες στο κέντρο του e:Ny1 κάτω από το δάπεδο. Αυτή η διάταξη συμβάλλει στο χαμηλό κέντρο βάρους με στόχο το βελτιωμένο κράτημα στο δρόμο, καθώς και στη συνολική αεροδυναμική απόδοση χωρίς την ανάγκη για πρόσθετα εξωτερικά εξαρτήματα.

Honda_e_Ny1
Honda_e_Ny1 HONDA


Αν και η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι παρόμοια με εκείνη των κορυφαίων μοντέλων της κατηγορίας, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Honda ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του για τον υψηλότερο ρυθμό φόρτισης. Το e:Ny1 διαθέτει ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα επαναφόρτισης που επιτρέπει σταθερά υψηλότερο ρυθμό φόρτισης σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Honda,το e:Ny1, διατίθεται πλέον στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις, Elegance και Advance και η λιανική τιμή για την πρώτη, ξεκινά από τα 45.900 ευρώ συμπεριλαμβανόμενής της κρατικής επιδότησης μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”. Η τιμή της έκδοσης Advance, είναι αντίστοιχα, 50.300 ευρώ.

TAGS HONDA E:NY1 HONDA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ