ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην αγορά η plug-in hybrid Mercedes S-Class

Η λιμουζίνα της Mercedes, η S-Class
Η λιμουζίνα της Mercedes, η S-Class DAIMLER AG

Με ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 100 χλμ., πολύ χαμηλή μέση κατανάλωση καυσίμου και σε δύο εκδόσεις μεταξονίου.

Η λιμουζίνα της Mercedes, η S-Class, βγήκε στην αγορά και σε έκδοση plug-in hybrid, με τις τιμές στη Γερμανία να οριοθετούνται από τις 123.736 ευρώ. Η έκδοση S 580 e, έχει συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 1,5-1,1 λίτρα / 100 χλμ., συνδυασμένες εκπομπές CO2: 33,0-26,0 γρ. / χλμ. και συνδυασμένη ηλεκτρική κατανάλωση: 22,0-20,2 kWh / 100 χλμ.

Η τέταρτη γενιά του υβριδικού, επαναφορτιζόμενου μοντέλου, είναι διαθέσιμη τόσο σε κοντές όσο και σε εκδόσεις μεγάλου μεταξονίου.

Παράλληλα, προσφέρεται και η έκδοση S 580 4MATIC, που διαθέτει τον βενζινοκινητήρα V8 με ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης δεύτερης γενιάς και ενσωματωμένο ηλεκτρικό σύστημα 48 volt (διατίθεται επίσης και με τα δύο μεταξόνια).

Με ηλεκτρική έξοδο ισχύος 110 kW / 150 hp και ηλεκτρικό εύρος άνω των 100 χιλιομέτρων, η S 580 e μπορεί -σε πολλές περιπτώσεις- να λειτουργήσει χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς η αυτονομία έχει υπερδιπλασιαστεί, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Το μοντέλο εφοδιάζεται με εξακύλινδρο εν σειρά M 256 κινητήρα βενζίνης, ισχύος με 270 kW / 367 hp, που συνδυάζεται με το ηλεκτρικό μοτέρ.

Η μέγιστη ροπή του ηλεκτροκινητήρα, στα 480 Nm, είναι διαθέσιμη με το πάτημα του πεντάλ του γκαζιού, ενώ η τελική ταχύτητα στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης φθάνει τα 140 χλμ. / ώρα.

Το σύστημα διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστής 11 kW, για τριφασική φόρτιση από το δίκτυο εναλλασσόμενου ρεύματος AC, ενώ ένας φορτιστής συνεχούς ρεύματος DC 60 kW, είναι διαθέσιμος για γρήγορη φόρτιση. Ακόμη και με άδεια μπαταρία, μπορεί να επιτευχθεί πλήρης φόρτιση σε περίπου 30 λεπτά.

Η νέα S-Class εφοδιάζεται με νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης για το πίσω μέρος, όπως ότι η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει με την κίνηση του ποδιού στο κάτω μέρος. Φέρει, προαιρετικά, ενεργή ανάρτηση E-ACTIVE BODY CONTROL, και προ-εγκατάσταση για μεταφορά ψηφιακού κλειδιού, καθώς μέσω της νέας υπηρεσίας από τη Mercedes me, η S-Class είναι έτοιμη για κοινή χρήση αυτοκινήτου, για παράδειγμα με οικογένεια ή φίλους. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να ξεκλειδώσει το όχημα από απόσταση μέσω μιας εφαρμογής. Στη συνέχεια ενεργοποιείται προσωρινά ένα εφεδρικό κλειδί που είναι αποθηκευμένο στο εσωτερικό και ο οδηγός που τη δανείζεται μπορεί να την ξεκινήσει.

Επίσης, ο εσωτερικός βοηθός MBUX στο πίσω μέρος, μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία επιβατών στη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Σε αυτήν την περίπτωση τα προσκέφαλα επεκτείνονται αυτόματα.

Η S-Class plug-in hybrid, αναμένεται και στην Ελλάδα.

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ