VOLVO EX90

Στη... δημιουργία αναμνήσεων επενδύει η Volvo

Volvo EX90
Volvo EX90 VOLVO

Ο τρόπος που το μυαλό μας μπορεί να παραμείνει σε αναμνήσεις που σχετίζονται με την αφή είναι αξιοσημείωτος και η Volvo έχει αποφασίσει να επενδύσει σε αυτές τις απλές εμπειρίες που μας υπενθυμίζουν τη δύναμη που έχει το άγγιγμα.

Ακόμη και η πιο σύντομη επαφή μπορεί να αφήσει μία παντοτινή αίσθηση, τόσο που δεκαετίες αργότερα να την ανακαλούμε το ίδιο ζωντανά σαν να τη βιώσαμε χθες. Αρκεί να θυμηθεί κανείς την αίσθηση που είχε το βότσαλο που σήκωσε πριν χρόνια από την παραλία ή την αίσθηση που είχε η πολυθρόνα στο πατρικό του σπίτι.

Κάπως έτσι “κινούνται” οι σχεδιαστές της Volvo που δημιούργησαν το εσωτερικό του SUV, EX90. Επέλεξαν υλικά που δημιουργούν εντυπώσεις που διαρκούν. Υλικά από φυσικούς, ανακυκλωμένους και ανανεώσιμους πόρους. Υλικά που τα αισθάνεστε ωραία και είναι και όμορφα. Σε συνδυασμό με το design, αυτό εκφράζει τις αξίες και τις σκανδιναβικές ρίζες της εταιρείας.

Αυτή η ερμηνεία της πολυτελείας σημαίνει ότι το υπερβάλλον συμβατικό ύφασμα δίνει τη θέση του στην ανακύκλωση και στο σύγχρονο υλικό Nordico. Οι επενδύσεις από Nordico, που δημιουργήθηκε από υφάσματα φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά, όπως τα πλαστικά μπουκάλια PET, καθώς και από πολυμερή με βιολογική βάση από δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία, θέτουν ένα νέο πρότυπο για την premium εσωτερική σχεδίαση.

EX90 Seats
EX90 Seats VOLVO


Μία άλλη επιλογή για τις επενδύσεις του Volvo EX90 είναι το πιστοποιημένο μίγμα μαλλιού NativaTM, το οποίο χρησιμοποιείται στα καθίσματα. Είναι ένα ύφασμα που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας για την καλή μεταχείριση των ζώων, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα. Απέσπασε, επίσης, την Πιστοποίηση Performance από την Woolmark Company.

Μαζί με τις πιστοποιημένες κατά FSC ξύλινες επιφάνειες της καμπίνας και τις μοκέτες που αποτελούνται εν μέρει από αναγεννημένο πολυαμίδιο. Οι παραπάνω επιλογές στα υλικά, εξασφαλίζουν ότι το Volvo EX90 περιέχει σχεδόν 50 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών με βιολογική βάση. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ποσότητα μη πρωτογενών υλικών που προέρχονται από ορυκτά στην γκάμα των αυτοκινήτων της Volvo.

TAGS VOLVO EX90 VOLVO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ