ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Στη χώρα μας με το Ιστορικό Ακρόπολις θα πέσει η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Historic_Acropolis_Rally_2023
Historic_Acropolis_Rally_2023 OMAE

Το Ιστορικό Ακρόπολις, ο πιο σκληρός αγώνας του Πρωταθλήματος που “μετράει” 9 διοργανώσεις για το 2023, είναι αυτός που διοργανώνεται στην Ελλάδα και φέτος θα είναι αυτός που θα “κλείσει” τη σεζόν.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, ένας θεσμός που θεσπίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου στα τέλη της δεκαετίας του ’80 περιλαμβάνει 9 αγώνες φέτος, με το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις να επιστρέφει στο καλεντάρι του πρωταθλήματος, έπειτα από έξι χρόνια απουσίας και να έχει εξέχουσα θέση σε αυτό, όντας ο πιο σκληρός αγώνας του πρωταθλήματος.

Historic_Acropolis_Rally_2023
Historic_Acropolis_Rally_2023 OMAE


Η αρχή έγινε τον Μάρτιο με το ασφάλτινο Rally Costa Brava που διεξήχθη στην Ισπανία και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα από το 2010. Εκεί, οι Ιταλοί “Zippo”-Νίκολα Αρίνα οδηγώντας ένα Audi Quattro επικράτησαν των Γάλλων Ζαν-Φρανσουά Μπερενγκέ- Αλίν Μπερενγκέ Μαρέ (Ford Escort RS1800 MKII), αφήνοντας τους “Lucky”- Φαμπρίτσια Πονς (Lancia Delta Integrale 16V) στην τρίτη θέση.

Η Τσεχία φιλοξένησε τον δεύτερο αγώνα τον Απρίλιο, ενώ το Rally de Asturias Historico αποτέλεσε τον τρίτο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, στην Ελβετία διοργανώθηκε το Rallye du Chablais, ο τέταρτος γύρος του θεσμού, ενώ ο πέμπτος αγώνας έγινε στην Ουγγαρία τον Ιούνιο. Η Αυστρία είχε την τιμητική της τον Ιούλιο, με το Rallye Weiz να αποτελεί τον έκτο αγώνα του θεσμού.

Historic_Acropolis_Rally_2023
Historic_Acropolis_Rally_2023 OMAE


Ένας πρώην αστέρας του WRC κέρδισε τον έβδομο γύρο, το Lahti Historic Rally. Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, ο οδηγός που έχει πετύχει 18 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, επικράτησε με άνεση στη χώρα του, έχοντας το δεξί μπάκετ μιας Toyota Celica GT-4 την 34χρονη Ένι Μάλκονεν. Έπειτα από ένα διάλειμμα δύο μηνών, το πρωτάθλημα συνεχίστηκε στις αρχές Οκτωβρίου με το Sanremo Rally Storico στη γειτονική Ιταλία.

Το «δικό μας», Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2002 και εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004. Παρέμεινε σε αυτό έως και το 2016, ενώ δύο χρονιές δεν πραγματοποιήθηκε (2010 και 2013). Φέτος, επιστρέφει εκεί που ανήκει, στον κορυφαίο θεσμό για Ιστορικά αυτοκίνητα της FIA και θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου.

Historic_Acropolis_Rally_2023
Historic_Acropolis_Rally_2023 OMAE


Έχοντας καταφέρει να προσελκύσει αρκετά πληρώματα από το εξωτερικό, η διοργάνωση κατάφερε να έχει στο πλευρό της το Δήμο Ελευσίνας. Η Ελευσίνα, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, η Superfast Ferries, η SP Tableware, η Seajets και η Cosmote TV, είναι οι αρωγοί στην προσπάθεια για έναν πολύ επιτυχημένο αγώνα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (historicacropolis.gr) και στον Ηλεκτρονικό Πίνακα Ανακοινώσεων (https://webapp.sportity.com/channel/2023historicSPO) είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα της διοργάνωσης μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα του αγώνα.

TAGS ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ