ΚΑΥΣΙΜΑ

Σταϊκούρας: "Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3"

Σταϊκούρας: "Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3"
Ανεφοδιασμός σε πρατήριο καυσίμων INTIME NEWS

Δεν υπάρχουν άμεσα πλάνα για νέα επιδότηση καυσίμων, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3, δήλωσε στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ ξεκαθάρισε πως αδύνατη είναι και η μείωση του Ειδικου Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα καθώς έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: “Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα”. Ωστόσο, ο υπουργός πρόσθεσε: “Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις”, ενώ συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα παρέμβασης ούτε στο πετρέλαιο κίνησης.

Σχετικά με τη μείωση στον ΕΦΚ στα καύσιμα, ήταν κάθετα αντίθετος υποστηρίζοντας πως τα μέτρα δεν μπορεί να είναι οριζόντια και πως πρέπει να εκτιμάται το δημοσιονομικό κόστος.

Στον πάγο μπαίνει λοιπόν η συζήτηση για το Fuel Pass 3 που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και πήρε μεγάλη έκταση την Δευτέρα, όταν η ίδια εκπομπή του ΣΚΑΙ μετέδωσε πως υπήρχαν πληροφορίες περί εφαρμογής του στις αρχές Νοεμβρίου:

TAGS ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ