AUTO MOTO 2022

Σπασμένο παρμπρίζ: Επισκευάζεται πάντα; Πότε είναι δωρεάν η επισκευή του;

Σπασμένο παρμπρίζ: Επισκευάζεται πάντα; Πότε είναι δωρεάν η επισκευή του;

Τι γίνεται όταν το αυτοκίνητο έχει σύστημα κάμερας/ραντάρ στο παρμπρίζ; Ιδού η απάντηση.

Μια στιγμή αρκεί για να γίνει η ζημιά. Μια πέτρα που πετάγεται με ορμή και χτυπάει με δύναμη πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας. Ένα μικρό σημάδι που δημιουργείται στο κρύσταλλο. Μια μικρή ρωγμή που ανοίγει σαν αστέρι. Ένα ράγισμα που μεγαλώνει όσο περνάει η ώρα.

Μόλις περιγράψαμε ένα κακό σενάριο. Γιατί αν φτάσουμε εκεί, το παρμπρίζ μας δεν επισκευάζεται και πρέπει να αντικατασταθεί, με τετραπλάσιο σχεδόν κόστος! Το πάθαμε πρόσφατα, και με την ευκαιρία είπαμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας μαζί σας, κάνοντας ένα θέμα με χρηστική αξία.

Μετά το τρομακτικό “μπαμ” λοιπόν, επισκεφθήκαμε άμεσα έναν ειδικό. Στην προκειμένη περίπτωση, την ΦΙΛΗΣGlass. Δυστυχώς, το τζάμι στο αυτοκίνητό μας είχε ήδη πάθει μεγάλη ζημιά και χρειάστηκε αντικατάσταση.

Όση ώρα περιμέναμε όμως, φροντίσαμε να ενημερωθούμε για διάφορα θέματα που αφορούν τη θραύση κρυστάλλων.

Σπασμένο παρμπρίζ: Επισκευάζεται πάντα; Πότε είναι δωρεάν η επισκευή του;
SVDIGI

Επισκευή παρμπρίζ

Ακόμη και το παραμικρό σπάσιμο, χτύπημα ή ράγισμα στο παρμπρίζ (που δεν ξεπερνά σε μέγεθος ένα κέρμα 2 ευρώ) μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε μεγάλη ρωγμή. Πώς; Είτε π.χ. από ένα δυνατό κραδασμό σε λακκούβα, είτε από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας όταν ανάψουμε το aircondition για να ξεθολώσουμε το τζάμι.

Σπασμένο παρμπρίζ: Επισκευάζεται πάντα; Πότε είναι δωρεάν η επισκευή του;

Γι’ αυτό επισκεπτόμαστε άμεσα έναν ειδικό για επιδιόρθωση, πριν πάρει έκταση η ζημιά. Και πώς γίνεται η επισκευή; Με ειδικό εξοπλισμό και ρητίνη που “επουλώνει” το “τραύμα” στο κρύσταλλο. Έπειτα, είναι σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα!

Αρκεί φυσικά να έχει γίνει σωστή δουλειά. Θα μας πείτε, ποιος το εξασφαλίζει αυτό; Γίνεται. Η ΦΙΛΗΣGlass για παράδειγμα, παρέχει γραπτή εγγύηση εργασιών εφ’ όρου ζωής για όλες τις επισκευές παρμπρίζ αυτοκινήτων!


Πότε η επισκευή είναι δωρεάν

Αν έχετε κάλυψη για θραύση κρυστάλλων στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου σας, η επισκευή παρμπρίζ θα γίνει πιθανότητα χωρίς κόστος για εσάς. Μάλιστα, δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα καθώς όλη τη διαδικασία αναλαμβάνει ο επισκευαστής. Αρκεί βέβαια να συνεργάζεται με την ασφαλιστική σας. Η ΦΙΛΗΣGlass για παράδειγμα συνεργάζεται με την πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα.


Αφού δεν πληρώνω, γιατί να επισκευάσω το παρμπρίζ και να μην το αλλάξω;

Μετά την επισκευή το κρύσταλλο είναι σαν καινούριο, ενώ η όλη διαδικασία γίνεται επιτόπου και σε μόλις 30’. Αφήστε που η επισκευή είναι και πιο φιλική προς το περιβάλλον…


Αντικατάσταση παρμπρίζ

Όταν η επισκευή δεν είναι δυνατή, τότε είναι σημαντικό το ανταλλακτικό να πληρεί όλες τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Σπασμένο παρμπρίζ: Επισκευάζεται πάντα; Πότε είναι δωρεάν η επισκευή του;

Γι’ αυτό π.χ. η ΦΙΛΗΣGlass χρησιμοποιεί αποκλειστικά πιστοποιημένα κρύσταλλα (ΟΕΜ) με πιστοποιητικό γνησιότητας και παρέχει γραπτή εγγύηση εργασιών εφ’ όρου ζωής και στην αλλαγή παρμπρίζ.

Αυτό ισχύει για αντικατάσταση οποιουδήποτε κρυστάλλου του αυτοκινήτου: πλαϊνό, πίσω, ακόμη και ηλιοροφή.


Το αυτοκίνητο έχει σύστημα κάμερας/ραντάρ στο παρμπρίζ. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Εδώ τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Το δικό μας αυτοκίνητο είχε σύστημα ADAS (Advanced Driver Assistance System) με κάμερα στο παρμπρίζ, και αυτό ήταν η αιτία για να κάνουμε όλη αυτή τη συζήτηση με τους ανθρώπους της ΦΙΛΗΣGlass - και στη συνέχεια το συγκεκριμένο θέμα.

Σπασμένο παρμπρίζ: Επισκευάζεται πάντα; Πότε είναι δωρεάν η επισκευή του;

Τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS), βασίζονται σε βαθμονομημένες κάμερες που τοποθετούνται στο εμπρός παρμπρίζ. Μετά την αντικατάσταση του παρμπρίζ, οι κάμερες αυτές απαιτούν συνήθως βαθμονόμηση, έτσι ώστε να λειτουργούν σωστά.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας. Απαιτούνται εξειδίκευση και εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις για να γίνει με απόλυτη ακρίβεια η διαδικασία, για κάθε τύπο οχήματος και σε μόνο μία επίσκεψη.

Γρατζουνιές στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου

Πολλές φορές τα τζάμια ενός οχήματος έχουν γρατζουνιές, από τους υαλοκαθαριστήρες, τα πλυσίματα ή επαφή με κάποιο άγριο αντικείμενο κλπ.

Σπασμένο παρμπρίζ: Επισκευάζεται πάντα; Πότε είναι δωρεάν η επισκευή του;

Ρωτήσαμε στην ΦΙΛΗΣGlass αν αφαιρούνται και μας απάντησαν ότι έχουν ένα πρωτοποριακό σύστημα, το Scratch-A-way, με το οποίο απομακρύνονται επιφανειακές γρατζουνιές και λειαίνεται το κρύσταλλο. Χρησιμοποιείται ειδικό μηχάνημα χειρός και ειδικά φύλλα με επίστρωση αλοιφής για γρατζουνιές παρμπρίζ.


Αλλάζει το πίσω τζάμι σε κουκούλα Cabrio αυτοκινήτου;

Όταν σπάσει ή ξεκολλήσει το κρύσταλλο της κουκούλας σε ένα cabrio , δεν χρειάζεται η αντικατάσταση ολόκληρης της κουκούλας. Σε ερωτησή μας, οι άνθρωποι της ΦΙΛΗΣGlass μας είπαν πως υπάρχει λύση, με την ειδική τεχνική της επικόλλησης ή της αντικατάστασης του κρυστάλλου, όταν αυτό είναι κολλητό πάνω στην κουκούλα.

Επειδή, λοιπόν, μια στιγμή αρκεί για να γίνει η ζημιά, είτε έχεις κάλυψη για θραύση είτε όχι, μην περιμένεις. Κλείσε online το ραντεβού σου με την ΦΙΛΗΣGlass και δεν θα χάσεις.

TAGS AUTO MOTO 2022 ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ