JEEP

Σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ το SUV Jeep Avenger

Jeep Avenger e Sport24
Jeep Avenger e Sport24 K.BOIDANIS

Το νεότερο μέλος της οικογένειας μοντέλων της Jeep που έχει ήδη ψηφιστεί ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023, συνεχίζει να εκπλήσσει με την αποδοχή που έχει “εισπράξει” από το αγοραστικό κοινό και τους φίλους των SUV.

Η τοποθέτησή του στην αγορά, φάνηκε πως είναι στο σωστό “μονοπάτι” από την παρουσίαση κιόλας που έγινε στη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο. Το SUV που τοποθέτησε η Jeep στη βάση της γκάμας των μοντέλων της βάσει μεγέθους, δείχνει να είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις ανάγκες και τα trends της αγοράς διεθνώς, κάτι που αντανακλάται και στη ζήτηση που έχει το Avenger.

Jeep Avenger e Sport24
Jeep Avenger e Sport24 K.BOIDANIS


Μοιάζει πολύ φυσική εξέλιξη το ότι το «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023 έχει ήδη καταγράψει περισσότερες από 40.000 παραγγελίες στη Γηραιά Ήπειρο, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο του 2022 όταν και λανσαρίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Η εμπορική συνιστώσα που προκύπτει από τα Αvenger και Renegade, εμφανίζει τη Jeep ιδιαίτερα ενισχυμένη στην κατηγορία των B-SUV.

Το πανευρωπαϊκό μερίδιο της μάρκας στη συγκεκριμένη κατηγορία αυξήθηκε κατά 33,5% από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2023, συγκριτικά με το 2022, κάτι που αντιστοιχεί σε εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό 60%. Ως μέτρο σύγκρισης, να αναφερθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο της κατηγορίας δεν ξεπέρασε το 12,8%.

Jeep Renegade-Avenger
Jeep Renegade-Avenger JEEP


Το νέο Jeep Avenger ενσωματώνει πλήρως τα ιδανικά της θρυλικής μάρκας, κάτι που έχει ήδη αναγνωριστεί με 10 σημαντικά αυτοκινητικά βραβεία. Επιπλέον, το Avenger δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να βρει αυτό ακριβώς που χρειάζεται, μέσω μιας γκάμας που περιλαμβάνει τόσο μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση όσο και μια με κινητήρα βενζίνης.

Ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης που χρησιμοποιεί, το μικρότερο Jeep υιοθετεί το αυθεντικό DNA της εταιρείας σε ένα κόμπακτ αμάξωμα με μήκος μόλις 4,1 m, προσφέροντας στιλ, πρακτικότητα και υψηλή τεχνολογία σε κάθε τομέα, εξασφαλίζοντας άνεση, ευκολία και πάνω από όλα ασφάλεια.

Jeep Avenger e Sport24
Jeep Avenger e Sport24 K.BOIDANIS


Η έκδοση BEV που συγκεντρώνει το 40% των αγοραστών κινείται από ηλεκτρικό σύστημα υπό τάση 400 V, κινητήρα 156 PS και μπαταρία 54 kWh. Η μέση αυτονομία είναι 400 km κατά WLTP και μπορεί να αγγίξει τα 550 km σε καθαρά αστικές συνθήκες. Χάρη δε στη γρήγορη φόρτιση η μπαταρία φτάνει από το 20% στο 80% σε λιγότερο από 25 λεπτά και κερδίζει 30 km αυτονομίας σε μόλις τρία λεπτά.

Jeep Avenger e Sport24
Jeep Avenger e Sport24 K.BOIDANIS


Η έκδοση βενζίνης από την πλευρά της διατίθεται αποκλειστικά στο πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού Altitude και χρησιμοποιεί τούρμπο κινητήρα 1,2 lt με 100 PS και 205 Nm, ο οποίος συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και συνοδεύεται από το έξυπνο σύστημα Selec-Terrain® για μέγιστη πρόσφυση σε κάθε δρόμο.

TAGS JEEP JEEP AVENGER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ